BBC
آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی در چهارمین ماه اعتراضات در ایران که ابتدا به مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و در اعتراض به حجاب اجباری آغاز شد، گفته است «کسانی که حجاب کامل ندارند را نباید متهم به بیدینی و ضد انقلابی کرد».
در حالی که در ماه های اخیر زنان ایرانی در اعتراض به دخالت های حکومت در زندگی شخصی شهروندان و اعمال حجاب اجباری و پوشش مورد تایید حکومت، به شکل کم سابقه ای استفاده از حجاب را کنار گذاشته اند و در سطح شهرها بدون روسری حاضر می شوند، آقای خامنه ای گفته «کسانی که حجاب ضعیف دارند هم دختران خود ما هستند» اما درباره اختیاری یا اجباری بودن حجاب سخنی نگفته است.
سخنرانی آقای خامنه ای در حضور از جمعی از «بانوان فرهیخته، مادران برگزیده و فعالان عرصههای فرهنگی، اجتماعی و علمی» بوده و طی آن وی به تندی از کشورهای غربی انتقاد کرده است.
آقای خامنه ای دستمزد زنان در کشورهای غربی را نسبت به مردان کمتر توصیف کرده و گفته «وقاحت غرب اینجا ظاهر میشود که اینها با این همه ضربهای که به زن به حیثیت زن به کرامت زن وارد آوردند خودشان را پرچمدار حقوق زن وانمود میکنند یعنی واقعا این نهایت وقاحت است».
او گفته «نظام سرمایهداری غرب یک نظام مردسالار است… مرد گردن کلفتتر است، قویتر است… مدیریتهای کلان اقتصادی و تجاری و مانند اینها را مردها انجام میدادند. بنابراین در نظام سرمایهداری مرد اولویت دارد بر زن. چون رجحان سرمایه بر انسان در مورد مرد بیشتر صادق است».
در کشورهای دمکراتیک غربی سال هاست که جنبشها و کارزارهایی برای برابری سطح حقوق زنان و مردان به راه افتاده و بسیاری از موسسات دولتی و بینالمللی موظفند که حقوق و مزایای برابر برای زنان و مردان در نظر بگیرند.
در بسیاری از این کشورها زنان رهبران کشور خود هستند و در راس سازمان های بین المللی هم قرار دارند.
با این همه تلاش برای برابری حقوق زن و مرد با تکیه بر حقوق بشر و حفاظت و ارتقا از حقوق زنان در کشورهای دمکراتیک ادامه دارد.