سهیلا اجاقی؛ با پهپاد تعقیبش کردند که بگویند لیدر اعتراضات بوده

ایران‌وایر

«سهیلا اجاقی»، بهیار بازنشسته از ۲۴ آبان بازداشت و در قرنطینه زندان «قرچک» است. او از بیماری «آسم» رنج می‌برد و شرایط جسمی و روحی مناسبی ندارد.

«سهیلا اجاقی»، بهیار بازنشسته از ۲۴ آبان بازداشت و در قرنطینه زندان «قرچک» است. او از بیماری «آسم» رنج می‌برد و شرایط جسمی و روحی مناسبی ندارد. یک منبع آگاه به ایران وایر گفته است که ماموران امنیتی این زن بازنشسته را به عنوان «لیدر اعتراضات» بازداشت کرده و حتی به او اتهام زده‌اند زمانی که در زندان بوده هم در تجمعات اعتراضی، نقش رهبری داشته است.

***

چهارم دی‌ماه ۱۴۰۱ «ناتالی گوله» نماینده سنای فرانسه در حساب توییتری خود به صورت رسمی خبر از پذیرش «کفالت سیاسی» سهیلا اجاقی داد.

خانم ناتالی گوله نوشت: «با افتخار اعلام می‌کنم که من از این پس مادر خوانده سیاسی سهیلا اجاقی هستم که در زندان قرچک ورامین، در حبس و زیر شکنجه شدید، با وجود مشکل ریوی حاد به سر می‌برد.»

سهیلا اجاقی متولد سال ۱۳۴۶ در گنبد کاووس است و از سال‌ها قبل برای زندگی همراه با خانواده‌اش به تهران مهاجرت کرد.

یک منبع آگاه به ایران وایر در مورد چگونگی بازداشت او گفته است: «او در اعتراضات پرند شرکت می‌کرد. تنها می‌رفت و کسی همراهش نبود. روز ۲۴ آبان در میدان استقلال پرند بود که نیروهای حکومت به مردم معترض حمله کردند. آن‌طور که گفته‌اند، خانم اجاقی فرار می‌کند و در نزدیکی میدان استقلال پرند، یک تاکسی می‌گیرد. اما به محض پیاده شدن از تاکسی، ماموران او را دوره کرده و دستگیر می‌کنند.»

سهیلا اجاقی در بازجویی‌ها متوجه می‌شود که او را توسط یک پهپاد تعقیب کرده بودند. موضوعی که برایش حتی در طول بازجویی‌ها غریب بوده است. دلیل حساسیت روی او، سن متفاوتش در تناسب با معترضین بود؛ در بازجویی‌ها به او گفته بودند همه معترضین جوان هستند، ولی نه تنها او یک بازنشسته است که در این تجمع در گوشه‌ای نبوده و در میان معترضین حضور داشته است.

منبع آگاه به ایران وایر می‌گوید: «به خانم اجاقی اتهام زده‌اند که تو لیدر این جمع بودی. در حالی که او با هیچ کس در ارتباط نبوده و در بازجویی‌ها تاکید کرده که صرفا به وضعیت اقتصادی کشور و ناتوانی بازنشسته‌هایی مثل خودش در زمینه معیشتی، اعتراض دارد.»

سهیلا اجاقی، طی ماه‌های گذشته، به جز مشکل جدی ریوی، با مشکلات روحی نیز مواجه بود. طبق گفته منبع آگاه ایران وایر، خانم اجاقی در ماه‌های اخیر پس از فوت دختر ۳۷ ساله‌اش و همچنین مهاجرت یکی از فرزندانش به خارج از کشور، دچار مشکلات روحی شدیدی شده بود.

این فرد آگاه می‌گوید: «آن‌طور که ما شنیده‌ایم، در بازجویی‌هایش تحت فشارهای شدید روحی و روانی قرار می‌گیرد. یک بار به بازجویش گفته است که همه ترسش تا روز دستگیری، از بازداشت شدن و بازجویی‌های احتمالی در بازداشتگاه و زندان بوده و حالا این آخرین ترسش را هم ریخته‌اند.»

این پرستار بازنشسته، فقط یک روز در بازداشت موقت بوده و سپس به زندان قرچک منتقل شده بود. روز ۲۴ آبان، او به همراه بیش از ۴۰۰ بازداشتی دیگر به زندان قرچک منتقل می‌شوند. اما از آن جمع، کمتر از پنجاه نفر در زندان نگه داشته شده و باقی با قرار وثیقه آزاد شده بودند.

این منبع آگاه به ایران وایر می‌گوید: «با وجود این‌که خانم اجاقی تاکید کرده که هیچ ارتباطی با افراد دیگری که در تجمع شرکت کرده‌اند نداشته، همچنان به او اتهام لیدری جمعیت را زده‌اند. او را در قرنطینه نگه داشته‌اند. حالتی که نه انفرادی است و نه می‌تواند مانند سایر زندانی‌ها امیدی به آزادی در زمان نزدیک داشته باشد.»

از اتهامات عجیبی که به سهیلا اجاقی وارد شده، سامان‌دهی معترضین در روز نهم دی‌ماه ۱۴۰۱ در بهشت زهرا بود. سهیلا اجاقی در این روز در زندان قرچک حضور داشت، اما بازجوها از او در مورد لیدری اعتراضات در این روز سوال کرده بودند.

این منبع آگاه با تاکید بر وضعیت نابسامان روحی و جسمی خانم اجاقی می‌گوید که خانواده او به دلیل نگرانی‌هایی که دارند، حاضر به اطلاع‌رسانی در مورد او نیستند.

خانم اجاقی تاکنون دو بار دادگاهی شده اما حکم قطعی در موردش صادر نشده است.