“۵۸ روزنامه‌نگار در خیزش مردمی ایران بازداشت شده‌اند”

دویچه وله

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران از بازداشت ۵۸ روزنامه‌نگار در جریان خیزش مردمی ایران گزارش داد. میرسلیم، نماینده تهران خواستار “اعدام فوری” معترضان بازداشتی شد. شمار کفالت‌های سیاسی معترضان زندانی در حال افزایش است.

طبق گزارش‌های جمع‌آوری شده توسط بخش فارسی فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، در جریان خیزش مردمی در ایران تاکنون در مجموع ۵۸ روزنامه‌نگار بازداشت شده‌اند. این گزارش می‌گوید که از میان روزنامه‌نگاران بازداشتی، تنها ۳۳ نفر آزاد شدند.

به گفته این نهاد مدافع حقوق روزنامه‌نگاران، پیش از اعتراضات هم پنج روزنامه‌نگار در زندان‌های ایران دوران محکومیت خود را سپری می‌کردند.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در ماه‌های گذشته با صدور بیانیه‌‌های متعدد از مقامات ایرانی خواست تا به دستگیری روزنامه‌نگاران پایان داده و روزنامه‌نگاران زندانی را سریعا آزاد کنند.

آنتونی بلانگر، دبیرکل فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران با ابراز نگرانی نسبت به وضعیت روزنامه‌نگاران ایرانی در زندان گفت: «ما یک بار دیگر خواستار آزادی فوری همه خبرنگاران و کارکنان رسانه‌ای هستیم که به‌طور ناعادلانه در ایران به دلیل انجام کارشان بازداشت شده‌اند.»

او افزود: «ما به مقامات ایرانی یادآور می‌شویم که آزادی بیان حق بنیادین همه شهروندان ایرانی از جمله روزنامه‌نگاران است.»

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران هم فهرست ۳۵ روزنامه‌نگار بازداشتی و بلاتکلیف را منتشر کرده و گفته است از زمان شروع اعتراضات سراسری در ایران ۷۰ روزنامه‌نگار بازداشت یا احضار شده‌اند.

مصطفی میرسلیم، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، روز چهارشنبه ۲۳ آذر خواستار “اعدام فوری” معترضان بازداشتی شد. این نماینده مجلس گفت: «به نظر بنده فاصله بین دستگیری عوامل ناآرامی‌ها تا اعدام آنها بسیار زیاد است و باید در فاصله ۵ یا ۱۰ روز بعد از دستگیری اعدام شوند؛ منتها قوه قضائیه روال خودش را دارد.»

صحبت‌های میرسلیم بعد از اعدام محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد، دو جوان معترض بیان شده است که جامعه جهانی به شدت آن را محکوم کرده است.

او پیشتر نیز حدود یک ماه پس از آغاز اعتراض‌های گسترده در ایران گفته بود: «جمهوری اسلامی بیدی نیست که با این بادها بخواهد بلرزد. سابقه بیش از چهل سال نشان می‌دهد که به راحتی از پس این مشکلات برآمده است.»