ایرانوایر
نیروهای امنیتی صورت، سینه و اندام تناسلی زنان معترض را هدف گلوله قرار میدهند.نشریه «گاردین» در گزارشی که بر اساس مصاحبه با پزشکان و پرستاران در سراسری ایران انجام داده است، اعلام کرد که نیروهای سرکوب اغلب به صورت، سینه و اندام تناسلی زنان در اعتراضات گلوله شلیک میکنند.
بر اساس این گزارش، پزشکان و پرستاران که برای جلوگیری از دستگیری تظاهرکنندگان آنها را به طور مخفیانه معالجه کردهاند، گفتند که در مراجعه معترضان آسیب دیده متوجه شدند که زنان اغلب با زخمهای متفاوتی نسبت به مردان به آنها مراجعه میکنند.
عکسهایی که پزشکان در اختیار گاردین قرار دادهاند، زخمهای ویرانکنندهای را در سرتاسر بدن معترضان نشان میدهد که با اسلحه ساچمهای شکاری از فاصله نزدیک به به آنها شلیک شده است. برخی از عکسها متعلق به افرادی هستند که دهها ساچمه کوچک در اعماق گوشت آنها فرو رفته است.
در گزارش گاردین، دهها پزشک متخصص در مورد جدی بودن جراحات وارده به جوانان معترض هشدار دادهاند که میتوانند صدها جوان ایرانی را با آسیب دایمی مواجه کنند. پزشکان اعلام کردند که در این مراجعهها متوجه شدهاند که شلیک به چشم زنان، مردان و کودکان بسیار رایج بوده است.
یکی از پزشکان استان مرکزی اصفهان گفته است که به اعتقاد او، ماموران سرکوب زیبایی زنان را هدف قرار دادهاند و میخواهند زیبایی آنها را از بین ببرند.
این پزشک به گاردین گفت زنی حدود ۲۰ ساله را درمان کرده است که دو گلوله به اندام تناسلی او شلیک شده و ۱۰ گلوله دیگر در قسمت داخلی ران او فرو رفته بود.
به گفته این پزشک، این۱۰ گلوله به راحتی برداشته شدند اما آن دو گلوله از آنجا که بین مجرای ادرار و دهانه واژن او فرو رفته و خطر جدی عفونت واژن وجود داشتند، بسیار چالش برانگیز بودند.
این بیمار به او گفته است که در اعتراضات حدود ۱۰ مامور دور او حلقه زده و به ناحیه تناسلی و ران او شلیک کرده بودند.
پزشک دیگری از کرج به این نشریه گفته است که نیروهای امنیتی به صورت و اعضای خصوصی بدن زنان شلیک میکنند زیرا آنها عقده حقارت دارند و میخواهند با آزار دادن این جوانان، عقدههای جنسی خود را از بین ببرند.
گاردین اعلام کرده که در پی شهادت پزشکان مبنی بر شلیک گلوله ساچمهای به اندام تناسلی زنان و چشم و سینه آنها، با وزارت امور خارجه ایران تماس گرفته اما هنوز پاسخی دریافت نکرده است.
اعتراضات سراسری
بر اساس گزارش گاردین، تا به حال هزار و ۶۴۱ اعتراض بین ۱۶ سپتامبر تا ۲ دسامبر در ایران ثبت شده است.
گاردین نوشته تهران بارها دشمنان خارجی را مسوول ناآرامیها دانسته و «تروریستها» را به کشتن دهها تن از نیروهای امنیتی متهم کرده است. این موضوع در تضاد با بیانیههای دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد است که گفته بود تا کنون بیش از ۳۰۰ نفر، از جمله بیش از ۴۰ کودک در این سرکوب کشته شدهاند.
به نوشته این نشریه، در حالی که شورای حقوق بشر سازمان ملل قطعنامهای را برای ایجاد یک هیات حقیقتیاب برای تحقیق در مورد نقض حقوق بشر در ایران تصویب کرده، بعید است که بازرسان در این کشور پذیرفته شوند.
بر اساس این گزارش، بخشی از کمپین ارعاب تهران شامل تهدید پزشکانی است که مجروحان را درمان می کنند.
در بخش دیگری از این گزارش، یکی از پزشکان مازندرانی نیز گفته است که در تاریکی و با چراغ خاموش گلولههای ساچمهای را از بدن معترضان خارج میکند.
به گفته این پزشک، زنان از رفتن به بیمارستان خجالت میکشند و بسیاری از آنها در خانه درمان میشوند و این بسیار خطرناک است.
آبان ماه امسال، صدها پزشک در مقابل ساختمان نظام پزشکی ایران تظاهرات کردند و توسط نیروهای امنیتی مورد اصابت گلوله قرار گرفتند. یک جراح تهرانی که همکارانش را بعد از این تجمع مداوا کرده بود، گفت جراحات جدی حداقل پنج معترض را که از فاصله نزدیک مورد اصابت گلوله قرار گرفته بودند، درمان کرده است.
به گفته این پزشک، یکی از مجروحانی که تحت درمان او قرار گرفته، از معترضان نبوده بلکه یک تماشاگر بوده و فکر میکرده است به او شلیک نمیشود: «ماموران امنیتی کورکورانه به هر کسی که یکی از آنها نیست، تیراندازی میکنند.»
«برایان کاستنر»، مشاور ارشد بحران در امور تسلیحاتی و عملیات نظامی در «سازمان عفو بینالملل» به گاردین گفته است که تصاویر ارایه شده از جراحات نشان میدهند ماموران امنیتی با استفاده از اسلحه شکاری متوسل به زور شده و به مردم حمله کردهاند.»
او گفته است که به دلیل ماهیت پاشیدن گلولههای اسلحه شکاری از تفنگهای ساچمهای، تشخیص این که چه قسمتهایی از بدن هدف قرار گرفتهاند یا از چه محدودهای، تنها از روی عکسها دشوار است.
کاستنر گفته است: «یکی از تصاویر که یک مثال واضح خشونت است، نشان میدهد گلوله شلیک شده، یک پرتابه بزرگ منفرد Slug است که برای شکار حیوانات بزرگ مانند گوزن استفاده میشود. فردی که مورد اصابت قرار گرفته، بسیار خوش شانس است که به سینه یا سرش ضربهای اصابت نکرده و کشته نشده است.»
شلیک به چشم
یک جراح تهرانی دیگر در گفتوگو با گاردین گفته است یکی از مواردی که به او ارجاع شده، یک رهگذر ۲۵ ساله بوده که ۱۶ شهریور، زمانی که اعتراضات تازه شروع شده بودند، مورد اصابت گلوله به صورتش قرار گرفته بود: «گلولهها به چشمها، سر و صورت او اصابت کرده بودند… او تقریباً از هر دو چشم کور شده است و فقط میتواند نور و روشنایی را با آنها تشخیص دهد. او در شرایط خوبی نیست.»
این یکی از صدها گزارشی است که معترضان پس از شلیک گلوله از فاصله نزدیک بینایی خود را از دست دادهاند. گاردین عکسهایی از افرادی که گلولههایی در کره چشمهایشان فرو کردهاند را دیده است.
به گزارش این نشریه، یکی از مواردی که شهرت جهانی پیدا کرده، حمله به دانشجویی از بندرعباس بوده که از ناحیه چشم راستش هدف گلوله قرار گرفته است. «غزل رنجکش» در پستی که در صفحه اینستاگرام خود به اشتراک گذاشت، نوشت که در راه بازگشت از محل کار مورد اصابت گلوله قرار گرفته است.
او نوشت: «آخرین تصویری که با چشم راستم دید، لبخند فردی بود که به سمت من شلیک کرد.»
گاردین تایید میکند که بیش از۴۰۰ چشمپزشک از ایران با امضای نامهای به «محمود جباروند»، دبیرکل «انجمن چشم پزشکی ایران»، نسبت به کور کردن عمدی معترضان هشدار دادند.
یکی از چشمپزشکانی که نامه را امضا کرده، به گاردین گفته چهار بیمار را که بخشی یا تمام بینایی خود را از دست داده بودند، درمان کرده است؛ از جمله یک مرد ۲۰ساله که عکس رادیولوژی ۱۸ گلوله را در سر و صورتش نشان داده است.
او در ادامه افزوده است: «موارد مشابه بسیاری را از همکارانم شنیدهام و آسیب چشم در اعتراضات اخیر بسیار بیشتر است. چیزی بیش از هزار پرونده.»
به گفته این پزشک، هنوز پاسخی به این نامه از سوی انجمن چشم پزشکی ایران دریافت نکردهاند.
گاردین عکسهایی از جراحات چشم و صورت تظاهرات کنندگان را با «آیین هاچیسون»، جراح دهان و صورت در بریتانیا که موسسه خیریه تحقیقات جراحی «Saving Faces» را تاسیس کرده، به اشتراک گذاشته و نوشته است مقامات با علم به این که تظاهرکنندگان برای چنین جراحات شدیدی نیاز به درمان پزشکی دارند، نظارت بر بیمارستانها را افزایش دادهاند.
پزشک دیگری در یکی از بیمارستانهای شیراز گفته است: «نگهبان جدید اواخر ماه گذشته در بیرون اورژانس چشمپزشکی مستقر شده است.»
این پزشک افزوده است: «این نگهبان ورود و خروج افراد به این درمانگاه را بررسی میکند و هر بار کارت شناسایی پزشکان را در ورود و خروج چک میکند.»
در بخش دیگری از گزارش آمده است که در سایر نقاط کشور، به ویژه در منطقه کردستان که دولت کل شهرها را محاصره کرده است، داوطلبان مجبورند باند و دارو را با پای پیاده قاچاق کنند.
«سوران منصورنیا»، فعال حقوق بشر کُرد که بخشی از کمیتهای متشکل از پزشکان است و با غیرنظامیان برای رساندن دارو و درمان مخفیانه معترضان مجروح هماهنگی میکند، به این نشریه گفته است: «تعداد مجروحان بسیار زیاد است. هر روز خبر مرگ مجروحی را میشنویم که از ترس دستگیری، به بیمارستان نرفته است.»