ایراناینترنشنال
بعد از انتشار تصاویری از دیدار حمید سجادی، وزیر ورزش، با الناز رکابی، سجادی مدعی شد این ورزشکار که در مسابقات آسیایی سئول بدون حجاب حاضر شده بود، از این عمل خود اظهار پشیمانی و ندامت کرده و گفته است از مردم خجالت میکشد.
وزیر ورزش مدعی شد ملاقات با الناز رکابی به درخواست این ورزشکار بوده اما اتفاقات پس از حضور بدون حجاب اجباری این صخرهنورد در سئول، باعث شده است بسیاری این دیدار را پروژه تهدید و فشار نیروهای امنیتی بر او قلمداد کنند.
این در حالی است که در تصاویر منتشر شده از دیدار روز چهارشنبه وزیر با رکابی، حضور اسماعیل احمدی، سرپرست حوزه وزارتی وزارت ورزش هم دیده میشود. یکی از چهرههای امنیتی سپاه پاسداران و مدیر روابط عمومی سازمان بسیج در دوره ریاست محمدرضا نقدی که اکنون در کنار افراد دیگر، «پروژه کنترل» این ورزشکار را در ایران پیش میبرد.
بر اساس گزارشها و اطلاعات موجود، احمدی سرپرست حوزه وزارتی وزارت ورزش و جوانان است که اختیارات گستردهای در تنظیم مناسبات و امور وزارتخانه دارد.
بر اساس اطلاعاتی که در اختیار ایراناینترنشنال قرار گرفته، این فرد از چهرههای امنیتی سپاه پاسداران است که از ابتدا با هدف کنترل این وزارتخانه و مدیریت پروژههای امنیتی مانند ماجرای الناز رکابی به وزارت ورزش رفته است.
او در زمان ریاست محمدرضا نقدی، مدیر روابط عمومی سازمان بسیج مستضعفین بود. پیشتر هم تصاویری از او در کنار محمدرضا نقدی و برخی از نیروهای قدس سپاه پاسداران و همچنین افراد نزدیک به سازمان حشد شعبی عراق، نزدیک به جمهوری اسلامی، منتشر شده بود.
در بهمن ماه سال ۱۴۰۰، فائزه هاشمی رفسنجانی، در گفتوگو با سایت «دیدهبان ایران» ضمن بیان اینکه اکثر مدیران دولت امنیتیاند، گفت: «اسماعیل احمدی را به وزارت ورزش فرستادند تا این وزارتخانه و وزیر را کنترل کند.»
احمدی پیش از این مشاور فرمانده کل بسیج، معاون سازمان بسیج مستضعفین، موسس و مسوول سازمان بسیج رسانه و عضو شورای مرکزی سازمان بسیج دانشجویی، عضو شورای مرکزی قرارگاه راهیان نور و دبیر شورای انتخاب شهدای شاخص سال بوده است.
او همچنین مالک و موسس یک موسسه خیریه با نام کامل «موسسه منتظران خورشید عصر» است که آذر ۱۳۹۸ تاسیس شد و در میان اعضای هیات مدیرهاش میتوان به نام «علی بهشتیان»، مدیرعامل شرکتهای نفتی و پتروشیمی ایران اشاره کرد.
در مسیر بازگشت الناز رکابی از سئول به تهران در نیمه شب سهشنبه و پس از سه روز بیخبری از وضعیت این ورزشکار اما نوشتهای از او در صفحه اینستاگرامش منتشر شد که میگفت به دلیل زمانبندی نامناسب و فراخوانی غیر قابل پیشبینی برای صعود دیواره، «سهوا در پوشش خود دچار مشکل شد».
نوشتهای که بر اساس تاریخچه برخوردهای امنیتی جمهوری اسلامی با مخالفانش از سوی بسیاری «استوری اجباری» تلقی شد.
وزیر ورزش و جوانان اما روز پنجشنبه ۲۸ مهر در حاشیه مراسم هفته تربیتبدنی، محتوای این استوری را تایید کرد و گفت: «رکابی همراه خانواده به وزارت آمد. او اعلام کرد که به خاطر استرس فراموش کرده که حجابش را کامل کند.»
این محتوای هماهنگ شده را رسانههای حکومتی ایران هم در مصاحبه با الناز رکابی در بدو ورودش به کشور در مصاحبه با او منتشر کردند: تکرار همان نوشتههای منتشر شده در استوریاش.
با وجود این، بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی با «اجباری» خواندن حرفهای رکابی گفتند دست از حمایت از این ورزشکار تاریخساز برنمیدارند و این حمایت را با حضور صدها نفره خود در فرودگاه خمینی تهران در بامداد ۲۷ مهر ماه برای استقبال از او نشان دادند.
در میان موج تشویقی که از این ورزشکار ۳۳ ساله در ایران و جهان منتشر شد و بسیاری اقدام شجاعانه او را ستودند، شماری از کرهایها هم روز چهارشنبه مقابل سفارت ایران در سئول تجمع کرده و در حمایت از الناز رکابی، خطاب به جمهوری اسلامی شعار «بیشرف» و «زن، زندگی، آزادی» سر دادند.
شهروندان کرهای همچنین در حمایت از اعتراضات ایران از دولت جمهوری اسلامی خواستند درباره «بازگرداندن اجباری» رکابی توضیح دهد.
پیش از این هم تعدادی از نشریات و رسانههای مطرح جهانی درباره وضعیت الناز رکابی در بازگشت به ایران اظهار نگرانی کرده و پیشبینی کرده بودند مقامات جمهوری اسلامی او را تحت فشار قرار دهند.
حالا گرچه وزیر ورزش در صحبتهای خود در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه مدعی شد این وزارتخانه برای الناز رکابی و دیگر ورزشکاران «نقش پدری» دارد و رکابی هم به خاطر حضور بدون حجاب در مسابقات سئول «از مردم ایران خجالت میکشد» اما تداوم حمایتهای مردم از این ورزشکار نشان میدهد ابزارهای اعترافگیری اجباری جمهوری اسلامی از مخالفانش نزد بخش بزرگی از مردم بیاثر شده است.
الناز رکابی، سنگنورد ایرانی، روز یکشنبه بدون حجاب اجباری در فینال مسابقات قهرمانی سنگنوردی در سئول حاضر شد.
با خبرساز شدن این اقدام رکابی، نزدیکانش اطلاع دادند او ناپدید شده و خبری از محل اقامتش در دست نیست.
رسانههای بینالمللی نیز درباره وضعیت نامعلوم این ورزشکار اظهار نگرانی کردند تا اینکه او بامداد سهشنبه و در میان حلقهای امنیتی به ایران بازگشت.