VOAPNN
پدر مهسا امینی با انتقاد از پخش فیلم تقطیع شده بازداشتگاه گشت ارشاد از صداوسیمای جمهوری اسلامی، ادعای مطرح شده توسط رسانهها و برخی مقامات جمهوری اسلامی درباره بیماری دخترش را دروغ خوانده و گفته است مهسا صرع یا بیماری زمینهای نداشت.
امجد امینی روز یکشنبه به روزنامه هممیهن گفت: «او نه صرع داشت، نه بیماری قلبی. بیشترین بیماریای که داشته سرماخوردگی بوده. همه اینها را از خودشان درآوردهاند. این فیلمی هم که از بازداشتگاه نشان دادند، تقطیع شده بود. چرا آن موقع که دخترم را از ون پیاده کردند، نشان ندادند؟ چرا نشان ندادند در راهروهای بازداشتگاه چه اتفاقی افتاده؟»
آقای امینی گفت: «او را دیر به بیمارستان بردند، آنقدر دیر بردند که سکته مغزی هم کرد.»
مهسا امینی که همراه با خانوادهاش از سقز به تهران سفر کرده بود، روز سهشنبه ۲۲شهریور توسط ماموران نیروی انتظامی واحد موسوم به «پلیس اخلاقی» بازداشت و به پایگاه پلیس در خیابان وزرا منتقل شد.
وی ساعاتی بعد در حالت کما به بیمارستان کسری منتقل و در بخش مراقبتهای ویژه این بستری شد و پزشکان اعلام کردند که او دچار مرگ مغزی شده است.
گزارشها حاکی است که او در زمان بازداشت توسط ماموران مورد ضرب و جرح قرار گرفته و مرگ مغزی او به دلیل ضرباتی بوده که به او وارد شده است.
ولی صداوسیمای جمهوری اسلامی با انتشار فیلمی که پدر مهسا آن را تقطیع شده توصیف کرده مدعی شده بود مهسا امینی از عارضه قلبی رنج میبرد و دچار سکته قلبی شد.
مهسا امینی روز شنبه در حالی در سقز به خاک سپرده شد که هزاران نفر از حاضران در مراسم خاکسپاری، علیه رهبر جمهوری اسلامی شعار سر دادند.
بر اساس گزارش ها نیروهای امنیتی در سقز روز شنبه به سوی معترضان شلیک کردند.
شبکه حقوق بشر کردستان از زخمیشدن دستکم ۱۵ نفر بر اثر تیراندازی ماموران امنیتی و انتظامی و بازداشت شماری از معترضان خبر داده است.
بهزاد رحیمی، نماینده سقز در مجلس، روز یکشنبه در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا، به وجود ناآرامی در مراسم خاکسپاری مهسا امینی اذعان کرد و گفت که «هیچکسی کشته نشد و فقط تعدادی زخمی سرپایی داشتیم؛ البته یک نفر هم به دلیل اصابت چند ساچمه به رودههایش در بیمارستان سقز بستری است.»
در همین حال، سازمان اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات نیز با برخی از فعالان مدنی در استان کردستان تماس گرفته و آنان را تهدید کردهاند که در صورت فراخوان شهروندان برای اعتراض بازداشت خواهند شد.
این اعتراضها که همزمان با خاکسپاری مهسا امینی در سقز شکل گرفت، ساعاتی بعد به سنندج نیز کشیده شد و معترضان شعارهایی ضد حکومتی سردادند.