سخنگوی ستاد امر به معروف: ۳۰۰ سرشبکه دشمن برای مبارزه با حجاب بازداشت شده‌اند

اینترنشنال

علی خانمحمدی سخنگوی ستاد امر به معروف از شناسایی و دستگیری «باندهای مبارزه با عفاف و حجاب» توسط وزارت اطلاعات خبر داد و گفت: «۳۰۰ سرشبکه که با روش‌های مختلف با حجاب مبارزه می‌کردند، دستگیر شدند.»

اجرای سیاست‌های سختگیرانه‌تر در زمینه حجاب اجباری با عنوان «قانون عفاف و حجاب» در ماه‌های اخیر با فشار گسترده‌تری بر زنان ایرانی همراه بوده است.

خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران، اجرای طرح عفاف و حجاب در ادارات و نهاد‌های دولتی و حاکمیتی را «آغاز راه» خواند و گفت این قانون و سختگیری‌ها و فشارهای بیشتر بر زنان، قرار است در صنوف و سایر اقشار هم اجرایی شود.

سیاستی که علی خانمحمدی سخنگوی ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر در گفتگو با خبرگزاری فارس، بر اجرای آن با همراهی وزارت اطلاعات و دیگر نهادهای امنیتی تاکید کرده است.

او از جمله اقدامات وزارت اطلاعات را در این زمینه، شناسایی «باندهای مبارزه با عفاف و حجاب» و دستگیری «۳۰۰ سرشبکه» دانست.

در روزهای اخیر معاون دادستان مشهد هم خبر داده بود که از این پس، نیروهای انتظامات بوستان‌ها می‌توانند مروج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر در جامعه باشند و «برای انجام این فریضه الهی اقدام کنند.»

برخوردهای خشن در آنچه حکومت «امر به معروف» می‌خواند، باعث افزایش درگیری‌ها میان زنان ایرانی و افراد تذکردهنده حجاب در ماه‌های اخیر شده است. تشویق حکومت باعث شده تا طرفداران حجاب اجباری در اماکن عمومی به زنان بیشتر از گذشته تذکر حجاب داده و آنها را وادار به پوشاندن موی خود کنند.

نمونه این درگیری‌ها روز ششم شهریور ماه در پاساژ مصطفوی شیراز رخ داد و منجر به بازداشت دو زنی شد که به آنها تذکر حجاب داده شده بود.

وثیقه سنگین هشتصد میلیون تومانی برای آزادی «سپیده رشنو» یکی از مخالفان حجاب اجباری هم نمونه‌ای دیگر از افزایش فشارها بر مخالفان حجاب اجباری است. رشنو داستان‌نویس و ویراستار معترض به حجاب اجباری است که پس از درگیری یک آمر به حجاب اجباری با او در اتوبوس، ۲۵ تیر دستگیر شد، تحت شکنجه و بازجویی قرار گرفت، و پس از مدتی بی‌خبری از وضعیتش و در نهایت پخش اعتراف اجباری در تلویزیون و برگزاری اولین جلسه محاکمه با قرار وثیقه به صورت موقت آزاد شد.

سخنگوی ستاد امر به معروف هم روز یکشنبه ۱۳شهریور با تاکید بر افزایش فشارها گفت نهادهای امنیتی به جز مقابله با فعالیت‌های مستقیم در مبارزه با حجاب اجباری، با «واردات کالا‌ها و پوشاک ناهنجار و نامتعارف» هم مقابله می‌کنند.

خانمحمدی با تقدیر از نهاد‌های امنیتی و اطلاعاتی همچنین خبر داد: «این‌ نهاد‌ها توطئه‌های زیادی که ما حتی از آنها خبر نداشتیم را خنثی کردند.»