کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام
با گذشت پنج روز از اعتصاب غذای خشک لیلا چگینی، جان این زندانی سیاسی در زندان نوشهر بشدت در خطر است
کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام، ۲۷ تیر ۱۴۰۱، به گزارش یک منبع مطلع با گذشت پنج روز از اعتصاب غذای خشک لیلا چگینی در زندان نوشهر، شرایط جسمی این زندانی سیاسی وخیم شده و جان وی در خطر جدی قرار دارد.
بر اساس گزارش رسیده، زندانی سیاسی لیلا چگینی از روز چهارشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۱ در اعتراض به عدم رسیدگی به پرونده و بلاتکلیفی وضعیتش در زندان نوشهر دست به اعتصاب غذای خشک زده است.
ماموران امنیتی در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ به خانه لیلا چگینی ریخته و او را بازداشت کرده و با خود بردند. از همان زمان تاکنون وی از دسترسی به وکیل و اولیه ترین حقوق زندانی از جمله رسیدگی پزشکی محروم بوده و بصورت بلاتکلیف در زندان محبوس گشته است.
لیلا چگینی از روز چهارشنبه ۲۲ تیر در اعتراض به عدم رسیدگی به پرونده توسط وکیل و بلاتکلیفی در زندان نوشهر دست به اعتصاب غذای خشک زده و اکنون با گذشت ۵ روز از اعتصاب غذای خشک لیلا چگینی جان این زن زندانی سیاسی در خطر است.
زندانی سیاسی لیلا چگینی محبوس در زندان نوشهر، علیرغم تهدید فلج هر دو پا اما امکان دسترسی به پزشک ندارد. این زندانی بدلیل آسیب جدی از ناحیه کمر و کبودی پا و ورم بدنش، بارها درخواست مراجعه به پزشک کرده و حتی هزینه مراجعه به پزشک را قبول کرده اما مسئولان زندان از فرستادن او به دکتر ممانعت کرده اند.
درد این زندانی به حدی است که وی توان خوابیدن ندارد و مسئولان زندان نوشهر مانع از دسترسی او به داروی مسکن میشوند.
یک منبع مطلع پیشتر به کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام گفته بود: «بازجویان و شکنجهگران با آزار و اذیت لیلا و محرومیت او از اولیه ترین حقوق یک زندانی، میخواهند بر اساس سناریوی مورد نظر خودشان، از وی «اعترافات دروغین» بگیرند.»
اکنون این زن زندانی سیاسی برغم شرایط جسمی وخیم و بیماری و دردهای فراوان مجبور شده است برای رسیدن به کمترین حقوق خود دست به اعتصاب غذای خشک بزند.
کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام نسبت به وضعیت سلامتی این زن زندانی سیاسی هشدار داده و روسای زندان نوشهر، سازمان زندانها و روسای قوه قضاییه را مسئول جان این زندانی سیاسی می داند.
درباره زندانی سیاسی لیلا چگینی:
لیلا چگینی ۴۳ساله مادر ۲ فرزند است. وی در تاریخ ۲۵اسفند۱۴۰۰ در کرج به اتهام واهی «تبلیغ علیه نظام»، با هجوم ماموران اطلاعاتی به منزلش دستگیر شد.
او پس از دستگیری به مدت ۲۰ روز در اطلاعات ساری مورد شکنجه و بازجویی و آزار و اذیت قرار گرفت.
همچنین بدلیل بلاتکلیفی وضعیت پرونده، و عدم دسترسی به داروهای ضروری و ممنوعیت طولانی مدت تماس با خارج از زندان و محرومیت از ملاقات، در تاریخ ۷اردیبهشت دست به اعتصاب غذا زد.
این زندانی سیاسی از حق دسترسی به وکیل مورد نظر خود نیز محروم است.