ادامه حبس بهاره هدایت، امکان مادر شدن را از او می‌گیرد

ارسال کننده : اقای محمود نعیمی 30دی

bahareh_hedayat_pre_evin

تقاطع: همسر بهاره هدایت می‌گوید که این فعال دانشجویی زندانی دچار «مشکل مزمن زنانه‌ای» است که طبق نظر پزشکان، «فضای پراسترس زندان» برای درمان آن مناسب نیست و «هر روز که بگذرد و درمان نشود، امکان مادر شدنش را از او می‌گیرد».

امین احمدیان، روز جمعه (۲۷ دی-۱۷ ژانویه) به وب‌سایت “کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران” گفت که همسرش «وقتی در شهریورماه به مرخصی آمده بود درمانش را شروع کرد اما با بازگشتش به زندان درمانش نیز نیمه‌کاره ماند».

آقای احمدیان اضافه کرد که اگر «ماده ۱۳۴ قانون جدید مجازات اسلامی» درباره همسرش اعمال شود، این فعال دانشجویی «پس از طی پنج سال حبس» یعنی نیمی از دوران محکومیت ۱۰ ساله‌اش آزاد خواهد شد.

وی با اشاره به حضور ۱۵ زندانی سیاسی در بند زنان زندان اوین و با تاکید بر اینکه اعمال این قانون می‌تواند به آزادی بسیاری از این زندانیان منجر شود، تصریح کرد: «اما به هرحال پشت این قضیه فقط ماده قانونی نیست، بلکه این یک اراده سیاسی است که اجازه بدهند آن‌ها آزاد شوند یا نه.»

او با بیان اینکه اجرایی شدن ماده جدید قانون مجازات اسلامی حدودا چهار ماه پیش به سازمان زندان‌ها و سپس به مسوولان زندان‌ها ابلاغ شده گفت: «تا جایی که من خبر دارم همه زندانیان سیاسی درخواست داده‌اند تا این قانون در پرونده‌شان اعمال شود.»

به گفته آقای احمدیان، اگر با درخواست بهاره هدایت برای اجرایی شدن این قانون در موردش موافقت شود، «پرونده برای رسیدگی مجدد به شعبه بدوی دادگاه او یعنی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه فرستاده می‌شود».

گفتنی است بر اساس بند دیگری از ماده ۱۳۴ قانون جدید مجازات اسلامی، اگر فردی به چند جرم متهم شود، فقط محکومیت جرمی که از حکم سنگین‌تری برخوردار است، درباره وی اجرا خواهد شد.

این در حالی است که بسیاری از متهمان حوادث بعد از انتخابات سال ۸۸ و از جمله، بهاره هدایت به دلیل جمع چندین حکم برای چند اتهام در یک پرونده در زندان به سر می‌برند.

بهاره هدایت، دهم دی ماه ۱۳۸۸ بازداشت و به اتهام‌های “توهین به رهبر و رییس جمهوری اسلامی”، “اقدام علیه امنیت ملی” و “نشر اکاذیب” به ۷ سال و نیم زندان محکوم شد. او هم‌چنین در دو پرونده‌ی دیگر نیز مجموعا به دو سال و نیم زندان محکوم شده که مجموع دوران محکومیت او را به ده سال افزایش داده است.

گفتنی است عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت زندانیان سیاسی بیمار تاکنون بار‌ها با اعتراض زندانیان همراه شده است.

از جمله، در آبان ماه امسال،عبدالفتاح سلطانی، امیرخسرو دلیر ثانی، سعید مدنی و مهدی خدایی، چهار زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، در اعتراض به آن‌چه “عدم توجه مسوولان این زندان به وضعیت زندانیان بیمار نیازمند رسیدگی‌های پزشکی” خوانده‌ بودند، دست به اعتصاب غذا زدند.