VOA
در پی وقوع یک قتل خانوادگی دیگر در ایران به بهانه دفاع از «ناموس»، وقوع این نوع جرایم در ایران به دلیل پشتوانه قانونی و راه فرار از مجازات سنگین، بار دیگر مورد توجه رسانهها و کاربران شبکههای اجتماعی قرار گرفته است.
روز یکشنبه، تصاویری در خبرگزاری رکنا منتشر شد که نشان میداد یک مرد در اهواز، مرکز استان خوزستان، همسرش را کشته، سر او را از تنش جدا کرده، و در خیابان به نمایش در آورده است. انتشار این تصاویر موجب توقیف خبرگزاری رکنا شد. این خبرگزاری به طور تخصصی به اخبار حوادث در ایران میپرداخت.
سجاد حیدری، همسر این کودکهمسر که مونا (غزل) حیدری نام داشت، پس از قتل او، سر جدا شده از تنش را در دست گرفت و در خیابانها و محلههای اهواز گرداند. به گزارش خبرگزاری فارس، مادر سجاد گفته است پسرش خواسته به کسانی که به او «انگ بیغیرت زده بودند» بگوید «من آدم بیغیرتی نیستم.»
لیلی پورزند، فعال حقوق زنان در گفتوگو با بخش فارسی صدای آمریکا تأکید میکند که تجربه ۴۰ ساله گذشته نشان داده که زنستیزی، خشونتپروری، و خشونتورزی جزو ذات و مایه حیات جمهوری اسلامی است و قوانین زنستیز در ایران از قتلهای ناموسی حمایت میکند.
- نماینده مجلس: این اتفاقات برخی اوقات در جامعه میافتد
در همین حال یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفته است که قتل مونا حیدری به دست شوهرش، «اتفاق جدیدی نیست» و «این اتفاقات برخی اوقات در جامعه میافتد.»
به گزارش وبسایت دیدهبان ایران در روز دوشنبه ۱۸ بهمن، حسین حاتمی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی همچنین تأکید کرد: «ما نه در بحث خشونت علیه زنان و نه قتلهای ناموسی خلأ قانونی نداریم.»
حسین حاتمی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان این که قتل مونا حیدری «تشریفات قانونی خاص خودش را دارد» میگوید در ایران «در مواجهه با خشونت با خلأهای قانونی روبهرو نیستیم» و قتل این کودکهمسر ۱۷ ساله، «به لایحه حمایت از زنان در مقابل خشونت ربطی ندارد.»
انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده ابراهیم رئیسی، نیز با بیان این که «بسیاری از ناهنجاریهای رفتاری مرتبط به زنان ریشه در کاستیهای فرهنگی دارد»، میگوید: «اما نمیتوان از نقش قوانین بازدارنده در کاهش این آسیبها غفلت کرد.»
معاون امور زنان و خانواده در خصوص این قتل در توییتی نوشت، لایحه «حفظ کرامت و حمایت از زنان» در مجلس«با فوریت» در دستور کار است.
پس از قتل رومینا اشرفی، دختر ۱۴ سالهای که به بهانه «ناموسی» به دست پدرش کشته شد، لایحهای با عنوان «حمایت از زنان در مقابل خشونت» که مدتها مسکوت بود، دوباره در دستور کار تدوین قرار گرفت؛ اما تا وقوع این قتل جدید در اهواز، خبری از پیشرفت آن نبود.