اسیدپاشی یک مرد به همسر و فرزندش در تهران

هرانا

روز دوشنبه ۱ آذر، مردی در تهران همسر و فرزند ۱۲ ساله خود را مورد اسیدپاشی قرار داد. تحقیقات برای دستگیری متهم ادامه دارد. اسید، یکی از معدود محصولاتی است که بازار خرید و فروش آن در کشور هرگز از رونق نیفتاده است. علاوه بر سهولت دسترسی و تهیه اسید در بازارهای ایران، نبود قوانین پیشگیرانه کافی نیز بر تداوم جرمی تحت عنوان “اسیدپاشی” موید شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از روزنامه ایران، مردی در تهران همسر و فرزند خود را مورد اسیدپاشی قرار داد.

بر اساس این گزارش، ساعت ۱۰ صبح دوشنبه یکم آذر صدای فریادهای زنی جوان و فرزند پسرش از داخل حیاط خانه ای در منطقه مسعودیه تهران، اهالی محل را به خیابان کشاند.

زن جوان و پسرش از ناحیه دست و صورت و پا دچار سوختگی شدید با اسید شده بودند. گزارش اسیدپاشی توسط ماموران کلانتری مسعودیه به بازپرس محمد حسن زارعی از شعبه اول دادسرای جنایی تهران اعلام شد.

زن جوان در تحقیقات گفت: یک دختر دارم که تازه نامزد کرده و یک پسر ۱۲ ساله هم دارم. روز قبل از اسیدپاشی دخترم با نامزدش بیرون رفته بود و دیر به خانه برگشت. وقتی پدرش به خانه آمد و او را ندید، خیلی عصبانی شد، به من اعتراض کرد و دعوایمان شد. من هم صبح روز بعد وقتی شوهرم به محل کارش رفت با پسرم از خانه قهر کرده و از ورامین به خانه برادرم در تهران رفتم.

این زن ادامه داد: شوهرم وقتی متوجه این موضوع شد با یک ظرف اسید به آنجا آمد. می گفت از دست رفتارهای من و قهر و اختلاف با من خسته شده است و در همان موقع در حالی که پسرم هم کنارم ایستاده بود روی من اسید پاشید و فرزندمان نیز به عناوینی قربانی این داستان شد. در حال حاضر تحقیقات برای دستگیری مرد اسیدپاش ادامه دارد.

اسید، یکی از معدود محصولاتی است که بازار خرید و فروش آن در کشور هرگز از رونق نیفتاده است. علاوه بر سهولت دسترسی و تهیه اسید در بازارهای ایران، نبود قوانین پیشگیرانه کافی نیز بر تداوم جرمی تحت عنوان “اسیدپاشی” موید شده است.
هرچند در سال ۱۳۳۷ قانونی با موضوع مجازات بزه اسیدپاشی تصویب شده است و علاوه بر آن از عمومات قانون مجازات اسلامی هم می توان در جرم انگاری این عمل غیر انسانی بهره گرفت، اما شواهد و قرائن حکایت از ناکارآمدی قوانین موجود در پیشگیری از آن دارد.

اواخر اردیبهشت ماه ۹۸ پنج ماده از ۷ ماده طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان در جلسه علنی مجلس مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت.

پس از اعمال اصلاحات در مواد این طرح نهایتا در تاریخ ۲۱ مهرماه ۹۸، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در یک جلسه علنی، طرح تشدید مجازات اسید پاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن را که از شورای نگهبان اعاده شده بود بررسی و اصلاح کردند.

در آبان ماه ۹۸ این قانون پس از تایید در شورای نگهبان، جهت اجرا به وزارت دادگستری ابلاغ شد.