ضرورت استفاده از توانمندی‌ بانوان در مدیریت‌ کلان کشور در دولت آینده

13920131000628_PhotoAارسال کننده : zohhreh af
زهره الهیان در گفت‌و گو با خبرنگار جامعه فارس گفت: روند عملکرد در حوزه زنان در دولت‌های گذشته نیاز به یک آسیب شناسی دقیق دارد و اینکه آیا کارنامه عملکرد دولت‌های گذشته منطبق با سیاست‌های کلان نظام و دیدگاه حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری بوده و اگر عملکردها منطبق بوده است تا چه حد این همگرایی وجود داشته است.

وی ادامه داد: در برهه‌هایی در سی سال گذشته توجه به دیدگاه‌های حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری نداشتیم و تا ایده‌ال و مطلوب‌ها در حوزه زنان فاصله زیادی وجود دارد،همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند: در زمینه زنان و خانواده کارهای زیادی انجام شده است اما تا تحقق دیدگاه‌های اسلام و انقلاب فاصله بسیار است.

این فعال حوزه زنان تصریح کرد: به جهت اینکه در دولت آینده رویکرد صحیح‌تری به این مسائل داشته باشیم و طرز تفکرات حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری نزدیک تر باشد جلساتی در این رابطه باید برگزار شود تا با هم‌اندیشی نخبگان بایسته‌های دولت آینده مشخص شود.

الهیان افزود: البته ما با توجه به اهمیت فضای موجود تا انتخابات پیش رو نشست‌های تخصصی را در این رابطه برگزار می‌کنیم تا این مطالبه از سوی جامعه زنان از کاندیداهای ریاست جمهوری صورت بگیرد تا برنامه‌های آنها برای حوزه خانواده و زنان مشخص شود و به عنوان یکی از معیارها برای انتخاب اصلح این موضوع را مردم نیز درنظر داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری در نشست خانواده و زنان اندیشه‌های راهبردی که ایشان تأکید فرمودند مسئله خانواده از موضوعات درجه یک کشور است کاندیداها باید پاسخگو باشند که چه برنامه‌ای در حوزه زنان و خانواده برای ولت آینده دارند و جامعه زنان این حق را دارند که از کاندیداها جویا شوند که در این حوزه چه برنامه‌هایی را دارند.

الهیان در خصوص عملکرد دولت دهم گفت: به نظر می‌آید در رابطه با بحث معیشتی زنان و بالاخص زنان خانه‌دار و همچنین بیمه زنان خانه‌دار باید در دولت آینده یک حرکت جدی انجام شود و حمایت از زنان کارآفرین و زنانی که در عرصه اقتصاد فعال هستند اولویت دیگر دولت یازدهم باشد.

وی ادامه داد: در خصوص سیاست‌های جمعیتی که مقام معظم رهبری بارها بر آن تأکید کردند ‌باید سیاست‌های تشویقی برای فرزندآوری برای مادران را مدنظر قرار دهند،توجه به سلامت خانواده و توجه به شاخصه‌های سلامت مانند تغذیه و ورزش و آموزش مادران از جمله محورهایی است که ذیل این موضوع باید به آن پرداخته شود.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی افزود: امنیت زنان در محیط‌های اجتماعی و خانواده از دیگر موضوعات است که در این راستا ظاهراً لایحه‌ای نیز در دولت دهم تنظیم شده است ولی اینکه در چه مرحله‌ای است و آیا این لایحه در این دولت به مجلس می‌رسد یا خیر باید از مسئولان که در دولت هستند جویا شد؟

الهیان ادامه داد: از اولویت‌های دیگری که در حوزه زنان و خانواده باید در دولت آینده مطرح شود بحث بررسی چالش‌های حقوقی زنان و خانواده است چراکه تا تحقق کامل نگاه اسلام ما مسیر طولانی را در پیش داریم و باید قوانین ما در این راستا اصلاح شود که دولت آینده می‌تواند با ارائه لوایحی حقوق زنان و بازبینی چالش‌های حقیقی زنان به این امر بپردازد.

وی خاطرنشان کرد: محور دیگر برنامه دولت آینده برای حضور زنان در محورهای کلان مدیریتی است با توجه به تجربه‌های موفق خانم‌‌ها در مدیریت‌های کلان و میانی کشور، امروز باید به این موضوع به عنوان یک ضرورت پرداخته شود و از توانمندی‌های بانوان در مدیریت کلان کشور کمک گرفته شود.

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13920216000334