صدای آمریکا
نصرت بهشتی، معلم بازنشسته و فعال صنفی حقوق معلمان، از سوی شعبه چهار دادگاه انقلاب مشهد به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «اقدام علیه امنیت کشور» به پنج سال زندان محکوم شد.
منابع صنفی و حقوق بشری به نقل از نزدیکان نصرت بهشتی گزارش دادهاند قاضی منصوری، قاضی پرونده، از جمله اتهامهای او را که در سال ۱۳۹۲ بازنشسته شده، «تبلیغات مارکسیستی در مدرسه و کلاس درس» عنوان کرده است.
این معلم بازنشسته که ۶۰ ساله است و شش فرزند دارد، پیشتر اتهامهای مطرح شده علیه خود را «واهی» دانسته و گفته بود تنها جرم او «فرهنگی بودن» است.
نصرت بهشتی یکی از ۱۴ زن امضاکننده نامه درخواست استعفای علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، است.
این فعال حقوق صنفی پیش از این در زندان وکیلآباد مشهد در اعتراض به بلاتکلیفی در بازداشت موقت و «موارد اتهامی غیرقابل قبول» اعتصاب غذا کرده بود. او در زمان اعتصاب غذا در بیانیهای اعلام کرد: «تنها گناه من شرکت در تجمعات صنفی فرهنگیان برای دفاع از حقوق و همترازی حقوق معلمان با دیگر کارمندان دولت است.»
چهارده تن از فعالان سیاسی و مدنی خرداد ماه سال ۱۳۹۸ با انتشار بیانیهای خطاب به خامنهای خواستار استعفای او و تغییر قانون اساسی ایران شدند. آنها گفتند که قانون اساسی کنونی «مجلسی فرمایشی، دولتی بیاختیار، و قوه قضائیهای غیرمستقل» ایجاد کرده است.
اواسط مرداد ماه همان سال نیز ۱۴ تن از زنان کنشگر مدنی با توجه به نابرابریها و مشکلات زنان در ایران، با انتشار نامهای خواستار عبور از جمهوری اسلامی و تدوین قانون اساسی جدید شدند.