گزارش آماری نقض حقوق زنان مهر ماه ۱۴۰۰

تهیه کنندگان: لیدااسدی فر، نرگس محمدی، سپیده عشقی

این گزارش آماری از میان اخبار منتشر شده از سایت کمیته دفاع از حقوق زنان در ماه مهر تهیه شده است. این اخبار از رسانه های داخلی و خارجی مانند ایسنا، هرانا، ایرنا، ایلنا، باشگاه خبرنگاران جوان، خبرگزاری فارس، کیهان، همشهری و مهرنیوز جمع آوری گردیده است.
آمار فوق عمدتا از گزارشات رسانه های داخلی و خارجی مورد تائید دولت جمهوری اسلامی ایران جمع آوری شده و عملا سهم بسیار کوچکی از واقعیت های جامعه است.
برای اطلاعات بیشتر می توانید از سایت کمیته از طریق لینک زیر بازدید فرمایید:

https://zanan.bashariyat.org

بهداشت
زندانیان محبوس در بند سیاسی زندان ارومیه در اعتراض به عدم رسیدگی پزشکی به زندانیان بیمار از گرفتن سهمیه غذای خود امتناع کردند.(هرانا، ۱ مهر ۱۴۰۰)
یک زندانی متهم به جرائم مالی در پی عدم رسیدگی پزشکی مناسب در یکی از سلول‌های انفرادی زندان قرچک ورامین جان خود را از دست داد.( هرانا، ۱ مهر ۱۴۰۰)
وزارت بهداشت از منتفی شدن واردات واکسن فایزر از بلژیک برای زنان باردار خبر داد و افزود: اعضای کمیته ملی واکسن در جلسه اخیر خود با تکیه بر شواهد علمی به این نتیجه رسیدند واکسیناسیون زنان باردار با واکسن سینوفارم ادامه یابد و دیگر تصمیمی برای واردات واکسن فایزر وجود ندارد.( ایران اینترنشنال، ۹ مهر ۱۴۰۰)
معاون دادگستری استان مازندران در نامه‌ای به رئیس دانشگاه علوم پزشکی این استان و دانشگاه بابل خواستار ایجاد ارتباط با آزمایشگاه‌ها و مراکز بهداشتی برای پیشگیری از «سقط جنین جنایی» شد.(رادیو فردا، ۱۰ مهر ۱۴۰۰)
پژوهشگران دانشگاه‌های علوم پزشکی تبریز و اردبیل با انجام یک مطالعه مروری عوامل موثر در افسردگی زنان باردار را بررسی کردند.افسردگی از شایع‌ترین اختلالات خلق‌وخو و مشکلات روانی دوره بارداری است که عوامل مختلفی مانند بیماری‌های دوره بارداری، سابقه زایمان قبلی همراه با بارداری، سابقه بارداری ناتمام و … در شیوع آن دخیل هستند. (21 مهر 1400 )
همیشه تریبون‌ها و منبرها به گفت‌وگو پیرامون ازدواج و راه‌های داشتن زندگی متاهلی موفق اختصاص داشته‌اند و به قدری که به زنان و مردان متاهل آموزش داده‌ایم که چه کنید تا زندگی شادی داشته باشید از مجردی و آموزش‌های لازم برای آن غافل شده‌ایم. (ایسکانیوز 21 مهر 1400 )
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با استناد به آمارها گفت: در دوران همه‌گیری کرونا، زنان نسبت به مردان، از لحاظ روانی، آسیب بیشتری دیده‌اند. استرس، اضطراب، بی‌اشتهایی و افسردگی در این بحران در میان زنان ۲۷ درصد و در میان مردان ۱۰ درصد بوده و مشکلات روانی در مردان زیر ۵۰ سال در زمان شیوع بیماری، نزدیک به ۴۰ درصد و در زنان بالای ۶۰ درصد گزارش شده است. ( ایسنا 26 مهر 1400)
مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشکده علوم پزشکی ساوه به بیان دلایل گرایش زنان به مواد مخدر پرداخت. شهناز هدایتی همزمان با فرا رسیدن هفته ملی سلامت زنان در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص کاهش سن اعتیاد در زنان اظهار کرد: زنان نقش محوری در مدیریت سلامت ایفا می‌کنند. آنان با افزایش آگاهی، ارتقا سواد سلامت، ایجاد سبک زندگی سالم، حمایت از همسر و سایر اعضا خانواده، مدیریت سلامت جسمی و روانی خود و خانواده را برعهده دارند. ( ایسنا 26 مهر 1400 )
کودکان و زنان نابینا و کم‌بینا در روستاها و مناطق محروم از گروه‌هایی هستند که بیشترین محرومیت‌ها را دارند. درحال‌حاضر ۳۵ درصد از جامعه نابینایان زنان هستند و ۶۵ درصد از آنها مردان؛ مشخص نیست که مادر یک کودک نابینا در مناطق محروم تا چه اندازه به بازی‌های فکری مناسب‌سازی‌شده، کتب بریل، گویا، درشت‌نما یا کتب لمسی که مهارت‌های لمسی کودک نابینا را تقویت کند، دسترسی دارد؟( صدای مردم26 مهر 1400 )
مدیرکل جمعیت و سلامت خانواده وزارت بهداشت از افزایش مرگ‌ومیر زنان بر اثر کرونا از ابتدای امسال تا کنون خبر داده که به ۴۸درصد رسیده و نسبت به پارسال سه درصد افزایش داشته است.
-حامد برکاتی مدیرکل جمعیت و سلامت خانواده وزارت بهداشت «بی‌توجهی» و «کمتر رعایت کردن دستورالعمل‌های بهداشتی» را دلیل افزایش مرگ‌ومیر زنان باتوجه به «اینکه واکسیناسیون عمومی افزایش یافته» دانسته است.-موارد مشکوک، مثبت و بستری شدن و مرگ زنان باردار در بخش مراقبت‌های ویژه نیز نسبت به پارسال و همچنین در موج‌های پیشین کرونا افزایش نشان داده و حکومت واکسن «فایزر» وارداتی از بلژیک را به آنان تزریق نکرده است. ( کیهان لندن 28 مهر 1400 )
نایب رئیس انجمن زنان و زایمان اصفهان، حاملگی زیر ۱۸ سال و بالای ۳۵ سال را حاملگی پرخطر دانست و گفت: به ویژه حاملگی در سن پایین و زیر ۱۸ سال از نظر پزشکی و علمی بسیار پرخطر و مثل راه رفتن روی لبه پرتگاه است که سلامت جسمی مادر را تهدید می کند. ( ایسنا 30 مهر 1400 )
زنان سرپرست خانواده
زنان متقاضی وام ودیعه که در شرایط برابر با مردان بودند، از دریافت آن محروم شده‌اند. (روزنامه شرق، ۱۰ مهر ۱۴۰۰)
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: در حوزه خانواده، مسأله کودکان، زنان و شیوه ناعادلانه و اموری که به آنان تحمیل می‌شود، مطالبه‌گر هستیم. به گزارش معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، انسیه خزعلی شب گذشته(یکشنبه) در نشست با بانوان مبلغ استان تهران با اشاره به لزوم استفاده از شیوه های نوین هنری در ارائه الگوی مناسب زن انقلابی افزود: تاکنون اقدام چشمگیر و مناسبی برای نشان دادن زن تراز انقلاب اسلامی انجام نشده است. (شهرخبر 16 مهر 1400 )
رئیس کمیته بانوان کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری کشور می‌گوید: یک تشکل جامع کارگری مردانه، شاید هیچوقت در و دل‌های یک کارگر زن را نتواند بشنود، چون ممکن است کارگر زن به دلیل حیایی که دارد، نتواند مشکل خود را بگوید. با توجه به فرهنگ ما و آسیب¬های اجتماعی که یک زن کارگر ممکن است ببیند، قطعاً برایش این تشکل نیاز است ولی متاسفانه ما نداریم. (ایلنا 26 مهر 1400)
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران با تاکید بر این که کسب و کارهای با مدیریت زنان، بیش از کسب و کارها با مدیریت مردان از کرونا آسیب دیده اند، تصریح کرد: شیوع کرونا در دو سال گذشته منجر به ورشکستگی بیش از 50 درصد کسب و کارهای با مدیریت زنان در سطح کشور شده است. این در حالی است که متاسفانه در این مدت، معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری حمایت های مناسبی از کسب و کارهای با مدیریت زنان انجام نداده است. ( رکنا 28 مهر 1400 )
در شرایط کنونی جامعه و با توجه به وضعیت اقتصادی و معیشتی و آمار بیکاری زنان سرپرست خانوار، می‌‌توان فقر و فشارهای اقتصادی را مهم ترین مشکلات و چالش‌‌های این زنان دانست. این موضوع زمانی غم انگیز می‌شود که بدانیم نزدیک به نیمی از زنان نان آور خانواده در دسته فقیرترین افراد جامعه قرار دارند. ( صدای مردم 29 مهر 1400 )

خشونت خانوادگی
یک دختر ۱۰ ساله در شهرستان پاوه از توابع استان کرمانشاه توسط یک مرد ۴۳ ساله با هویت “نریمان غفوری” مورد تجاوز قرار گرفته است.(هه نگاو، ۱ مهر ۱۴۰۰)
جسد یک زن اهل روانسر با هویت مرضیه حاصلی ۳۷ ساله در جاده روانسر به کامیاران کشف شده است.( هه نگاو، ۳ مهر ۱۴۰۰)
یک دختر ۱۳ ساله با نام سمیرا سعیدی در شهرستان سنندج، در پی ممانعت از ادامه تحصیل، از طریق حلق آویز کردن اقدام به خودکشی کرد و جان خود را از دست داد. سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.(هرانا، ۳ مهر ۱۴۰۰)
«همسر آزاری» در شش ماه نخست سال ۱۴۰۰ بیشترین موضوع تماس‌های اورژانس اجتماعی همدان بوده است.(ایسنا، ۷ مهر ۱۴۰۰)
خبری مبنی بر جان باختن زن جوانی در سنندج که در روزهای اخیر توسط پدرش به آتش کشیده بود، در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.هویت این شهروند “فائزه ملکی، ۲۲ ساله، از اهالی روستای دولت آباد (کورکوره) از توابع شهرستان سنندج” توسط هرانا احراز شده است.(هرانا، ۱۱ مهر ۱۴۰۰)
یک پزشک جراح، با انتشار پستی در صفحه شخصی خود، از به آتش کشیده شدن یک دختر جوان توسط پدرش به ظن داشتن دوست پسر خبر داد. (هرانا، ۱۲ مهر ۱۴۰۰)
بی عملگی قانون در برابر خشونت خانگی: با این که خشونت خانگی با همه‌گیری کرونا در سراسر جهان افزایش پیدا کرد اما خشونت در کشورهایی که نابرابری جنسیتی در آنها عمیق‌تر و حمایت‌های قانونی و اجتماعی از زنان کمتر است، بسیار بیشتر است.(صدای مردم، ۱۲ مهر ۱۴۰۰)
قاتلی که به احترام ۲۸‌ماه صفر بخشیده شد مرد ۴۷‌ساله‌ای بود که روز هشتم آبان‌سال‌۹۲ همسرش را در خانه‌اش به قتل رساند و خودش را به پلیس معرفی کرد.(رکنا، ۱۲ مهر ۱۴۰۰)
خشونت خانگی تهدیدی برای جامعه: خشونت نسبت به زنان در زندگی روزمـره بـه‌ اشکال مـختلف‌ در جوامع بسیاری وجود دارد؛ زن‌ها کتک می‌خورند، نقص عضو پیدا می‌کنند، سوزانده‌ می‌شوند و مورد تجاوز و آزار جنسی‌ قرار می‌گیرند.(ایسنا، ۱۲ مهر ۱۴۰۰)
یک زن ۴۲ ساله در شهرستان خمام واقع در استان گیلان، با ریختن بنزین، خودسوزی کرد. وی با سوختگی بالا جهت درمان جراحات وارده به یکی از مراکز درمانی در رشت منتقل شده است.(هرانا، ۱۳ مهر ۱۴۰۰)
ماه گذشته سال جاري؛ خبر در رسانه‌ها پيچيد و اعلام شد؛ دختري ۱۶ ساله در سنندج به دليل مرگي مشكوك، جانش را از دست داده است. علت مرگ؛ مرگ مغزي بود كه بر اثر خفگي، ايجاد شد. علتي كه هنوز مشخص نشده، خودكشي بوده يا قتل؛ گزارش پزشكي قانوني نيز، هنوز اعلام نشده است. خانواده اين دختر، پس از مرگ مغزي او، اعضاي بدنش را بدون دريافت وجه اهدا کردند.( عصر ایران 21 مهر 1400 )
رئیس فراکسیون زنان و خانواده در مجلس یازدهم گفت: اکنون لایحه منع خشونت در کمیسیون اجتماعی در دست بررسی است که قبل از آن، مرکز پژوهش‌های مجلس حدود سه ماه بررسی‌های لازم روی این لایحه به انجام رساند زیرا این لایحه سهم پشتیبان نداشت. ( برنا 21 مهر 1400 )
یک دختر ۲۱ ساله در رفسنجان، با انگیزه ناموسی توسط پدر خود به قتل رسید. متهم پس از ارتکاب جرم متواری شده و مادر این دختر اعلام کرده است که بابت قتل دخترش، شکایتی از همسر خود ندارد. در قوانین ایران مواردی در نظر گرفته شده تا افرادی که مرتکب “قتل‌های ناموسی” می‌شوند را از مجازات‌های سنگین معاف کند. ( هرانا 24 مهر 1400 )
یک زن جوان اهل سنندج به دست همسرش بهرام بختیاری که اهل همدان است با ضربات چاقو به قتل رسید. برپایه گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، شامگاه جمعه ۲۳ مهر ۱۴۰۰ (۱۵ اکتبر ۲۰۲۱)،
یک زن جوان اهل سنندج با هویت لیلا شکیبا ۳۹ ساله به دست همسرش با ضربات چاقو به قتل رسیده است.به گفته یک منبع مطلع، لیلا شکیبا مادر دو فرزند است و ساکن همدان بوده‌ است. همسر لیلا به دلیل اختلافات خانوادگی وی را با ضربات چاقو در منزلش به قتل رسانده است. گفتنیست خانواده لیلا روز جمعه منزل آنها بوده و عصر همان روز به سنندج بازگشته بودند.(هه نگاو 27 مهر 1400 )
بر اساس ویدیویی که در شبکه های اجتماعی منتشر شده، یک زن ساکن آبادان به مدت سه سال توسط همسرش به شدت تحت شکنجه روحی و جسمی قرار گرفته و بینایی خود را نیز از دست داده است. این زن که پرستو نام دارد پس از انتشار ویدیو مذکور برای پیگیری شکایت از همسرش به مراجع قضایی محل سکونت خود مراجعه کرده و دادستان آبادان با پرخاشگری او را به دلیل انتشار ویدیو مورد مواخذه قرار داده است. ( هرانا 28 مهر 1400 )
یک وکیل دادگستری گفت: ما در خصوص پرونده‌های خشونت علیه زنان، شاهد برخوردهای جدی با مجرمان نبوده‌ایم و هیچ‌گاه برخوردی صورت نگرفته که جامعه عبرت‌آموزی کند. ( ایلنا 29 مهر 1400 )
روز دوشنبه ۲۶ مهر ماه ۱۴۰۰، یک زن به همراه کودک دختر خود در نتیجه اختلافات خانوادگی کشته شدند. ( کمپین فعالین بلوچ 29 مهر 1400)

اطلاعیه نهادهای بین المللی
سازمان عفو بین‌الملل با انتشار متنی در توئیتر، بار دیگر از مقامات ایران خواست آتنا دائمی، مدافع حقوق بشر محبوس در زندان لاکان رشت، را فورا و بدون و قید و شرط آزاد کنند. (صدای امریکا، ۵ مهر ۱۴۰۰)

اخبارعمومی
همسر یکی از کارگران شهرداری دهدشت در منزل شخصی خود، اقدام به خودسوزی کرد و پس از انتقال به بیمارستان، به دلیل شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد. به گفته همسر وی که خود نیز ۵ ماه است حقوقی دریافت نکرده، دلیل این اقدام همسرش، مشکلات معیشتی و عدم توانایی در تامین مخارج تحصیل فرزندان بوده است.(هرانا، ۱ مهر ۱۴۰۰)
به دنبال انتشار ویدیویی از برخورد خشونت آمیز دو پلیس زن با یک شهروند در شبکه های اجتماعی، یکی از اعضای شورای شهر زاهدان ضمن تأیید درگیری مأموران زن با این خانم گفت که موضوع در فرمانداری، شهرداری و شورای شهر در حال بررسی و پیگیری است.(هرانا، ۱ مهر ۱۴۰۰)
منزل پدری یکی از فعالین حوزه حقوق زنان در سردشت پس از افشای نام شماری از اعضای یگ گروه تجاوز به زنان و دختران در این شهر توسط فعالین مدنی و اکانت اینستاگرامی فمینسیم کُردی، توسط افراد ناشناس مورد حمله قرار گرفت.(هه نگاو، ۱ مهر ۱۴۰۰)
وزیر خارجه جمهوری اسلامی در دیدار با همتای بریتانیایی خود و در پاسخ به تقاضای آزادی نازنین زاغری بار دیگر بر لزوم بازپرداخت بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی این کشور به ایران تاکید کرده است. (رادیو فردا، ۲ مهر ۱۴۰۰)
رئیس فدراسیون فوتبال ایران در مواجهه با این سوال که آیا قول می‌دهد که زنان بتوانند از نزدیک و با حضور در ورزشگاه بازی تیم ملی فوتبال ایران و کره‌جنوبی را تماشا کنند، بار دیگر تکرار کرد: «ما داریم تمام تلاشمان را انجام می‌دهیم.» او وعده داد که خبر قطعی در این خصوص ظرف یک هفته تا ۱۰ روز آینده و در قالب تدارک میزبانی که با لحاظ محدودیت‌های کرونایی در حال انجام است، اعلام خواهد شد.(شهر خبر ، ۲ مهر ۱۴۰۰)
مسئله اصلی بی‌شناسنامه‌های مادر‌ایرانی در استان سیستان‌و‌بلوچستان است. به گفته مسئولان دو‌سوم متقاضیان مادر‌ایرانی شناسنامه در استان سیستان‌وبلوچستان هستند و این قانون در این استان حتی به اندازه صدور یک شناسنامه هم اجرائی نشده است. (شرق، ۳ مهر ۱۴۰۰)
فوتبال زنان تاریخ ساز شد، حراست از لاک ناخن سرمربی ایراد گرفت.(ایران وایر، ۳ مهر ۱۴۰۰)
نرگس محمدی، فعال مدنی و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه چهارم مهر اعلام کرد که جهت اجرای حکم محکومیتش به دادسرای اوین احضار شده است اما همان‌طور که بارها گفته، از آن «سرپیچی» خواهد کرد.(هرانا، ۴ مهر ۱۴۰۰)
مینا راد شاعر، فعال حقوق کودکان و از بازداشت‌شدگان اعتراضات دی‌ماه ۹۶ در یک یادداشت کوتاه در اکانت حقوق بشری «۱۵۰۰ تصویر»، به روش استالینی اعمال شکنجه‌ نیروهای امنیتی پرداخته که بازداشت‌شدگان را «دیوانه» قلمداد کرده و آنها را وادار می‌سازند که «اقرار به دیوانگی» کنند!(کیهان لندن، ۴ مهر ۱۴۰۰)
جمعی از فعالین مدنی و اجتماعی سردشت در اعتراض بە تجاوز و تعرض به زنان سردشتی بەدنبال فراخوانی، در فلکە “سرچشمە” این شهر تجمع اعتراضی را برپا کردند. (کورد پا، ۴ مهر ۱۴۰۰)
افشای هویت و اسامی شماری از اعضای یک گروه تجاوز به زنان در شهر سردشت در اواسط هفته گذشته، بازتاب گسترده‌ای در میان فعالان مدنی، حقوق بشری و مردم این شهر به دنبال داشته است. افشاگر، «نازیلا (ناسکه) افخمی»، فعال حقوق زنان و مدافع برابری جنسی و جنسیتی است که در کشور سوییس اقامت دارد. (ایران وایر، ۵ مهر ۱۴۰۰)
کارکنان درمان تامین اجتماعی اعلام کردند که یک نفر از همکاران بخش خدمات بیمارستان تامین اجتماعی قزوین که پیگیر امور بازنشستگی خود بود، دست به خودسوزی زده است. وی هم اکنون در بیمارستان بستری است.(زنان، ۷ مهر ۱۴۰۰)
مدیر گروه آموزشی روابط عمومی دانشکده خبر تهران فهرستی از ممنوعیت‌های نمایشی در سیمای جمهوری اسلامی ایران را منتشر کرد. امیرحسین شمشادی در اینستاگرام خود نوشت که پخش آگهی چای ریختن مرد برای زن، نشان دادن هر نوع نوشیدنی قرمز، دستکش چرم برای زنان، مرغ بریان، خوردن ساندویچ و پیتزا، پوشیدن لباس آستین‌کوتاه، نشان دادن زن و مرد تنها و دو پسر تنها در منزل ممنوع است. (ایندیپندنت فارسی، ۷ مهر ۱۴۰۰)
روز شنبه تیم ملی فوتبال زنان ایران با برتری مقابل اردن به جام ملت‌های آسیا راه یافت و یک موفقیت تاریخی کسب کرد. اما چرا تلویزیون بازی به این مهمی را پخش نکرد؟(اعتماد، ۷ مهر ۱۴۰۰)
تذکر به زنان ورزشکار ایران: لباس گشاد بپوشید!(بالاترین، ۷ مهر ۱۴۰۰)
بیش از ۱۰ سال است که سه مرد با حمایت حکومت در سردشت به دختران و زنان تجاوز می‌کنند. (بالاترین، ۷ مهر ۱۴۰۰)
دادستان عمومی و انقلاب شیراز، از بازداشت سه مرد به اتهام تجاوز به ۶ زن در این شهر خبر داد.(هرانا، ۷ مهر ۱۴۰۰)
شکنجه سفید عنوان کتابی است از نرگس محمدی که جلد دوم آن از سوی نشر باران در سوئد منتشر شده است. نرگس محمدی در این اثر در گفت‌وگو با پانزده زندانی سابق به انواع شکنجه‌هایی می‌پردازد که بر آنان در سلول‌ها اعمال شده است.(دویچه وله فارسی، ۱۱ مهر ۱۴۰۰)
سحر زکریا: به دلیل درخواستم برای واکسیناسیون ممنوع الکارم کردند.(بهار نیوز، ۱۳ مهر ۱۴۰۰)
محمد جباری دادستان عمومی و انقلاب سنندج خواهان برخورد با پزشکی شد که از به آتش کشیده شدن زن جوانی در این شهرستان توسط پدرش خبر داده بود. وی ضمن درخواست برخورد کمیته انضباطی نظام پزشکی، از نبود شاکی خصوصی در این پرونده خبر داد. (هرانا، ۱۳ مهر ۱۴۰۰)
دخالت یک فرد تحت عنوان “امر به معروف” به نوع پوشش یک زن در یکی از دفاتر پیشخوان دولت در تهران به بروز درگیری و ضرب و شتم وی انجامید.(هرانا، ۱۳ مهر ۱۴۰۰)
خزعلی: به دنبال عدالتی فراتر از عدالت جنسیتی هستیم.(ایسنا، ۱۳ مهر ۱۴۰۰)
عملکرد نامناسب دولت ها برای انتصاب مدیران زن.(ایسنا، ۱۳ مهر ۱۴۰۰)
آنگونه که آرش صادقی زندانی سیاسی سابق در توئيتر اعلام کرده، سهیلا حجاب زندانی سیاسی پادشاهی‌خواه با وعده‌ی مسئولان زندان برای پیگیری خواست‌ها و حقوق‌اش در زندان به اعتصاب غذای خود پایان داده است.(کیهان لندن، ۱۳ مهر ۱۴۰۰)
شماری از فعالین مدنی سنندج به نشانه اعتراض به خشونت علیه زنان و و بی نتیجه‌ ماندن پیگیری این خشونت‌ها توسط دستگاه قضایی، تجمعی اعتراضی مقابل دادگاه این شهر برگزار کردند. (هه نگاو، ۱۵ مهر ۱۴۰۰)
با توجه به شرایط نابسامان فضای مجازی که عکس ها و ویدئوهای عجیب و قریبی از موضوعات و رویدادهای مختلف از جمله ورزش در آن منتشر می‌شود، اداره کل ورزش و جوانان استان قم به تمام باشگاه ها و فضاهای ورزشی در این خصوص هشدار داد. (رکنا 16 مهر 1400 )
یک دختر 13 ساله فوتبالیست که رکوردهای انفرادی زیادی را در میان دختران نوجوان ایرانی به نام خودش ثبت کرده است، این روزها به پیشنهادات خارجی مختلفی فکر می کند که از آلمان، سوئد، کانادا و کویت به او رسیده است. او قصد دارد هرچه زودتر لژیونر شود تا بتواند حداقل دو بار توپ طلای فوتبال بانوان را ببرد. ( رکنا 18 مهر 1400 )
کشاورزنیا می‌گوید: «ما به کارفرماها پیشنهاد می‌دهیم هنگام مصاحبه‌های استخدامی از پرسیدن سوال های خیلی خصوصی مثل اینکه مجردی یا متاهل؟ و یا چرا طلاق گرفته‌ای و الان پیش کی زندگی می‌کنی اجتناب کنند و وارد حریم شخصی کارجو نشوند. ( رکنا 10 مهر 1400)
در شصت سال گذشته زنان ایران راهی طولانی پیموده‌اند اما راه بسیار طولانی‌تری را هنوز باید بپیمایند. این مروری است کوتاه بر وضعیت اشتغال زنان ایران در شصت سال اخیر با نگاه به کارهای برخی پژوهشگران در داخل و خارج ایران و همچنین آمار رسمی مرکز آمار ایران. ( بی بی سی 18 مهر 1400 )
نچه در نهایت در مرحله تصمیم‌سازی مهم است، فراتر از بحث‌ جنسیتی است، اما تا زمانی که مردان امکان حضور زنان را در سیاست محدود کنند، تجربه و پختگی لازم رخ نخواهد داد و این نگاه انحصارطلبانه مدیران مرد مانع رشد زنان خواهد شد. ( شرق 19 مهر 1400)
روز جهانی دختر (۱۱ اکتبر)، مراسمی جهانی است که توسط سازمان ملل متحد برای ارتقاء توانمندی دختران و احقاق حقوق انسانی آنان معرفی شده است. این روز از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا بر چالش‌های جنسیتی که دختران در سراسر جهان با آن روبرو هستند مانند خشونت، نابرابری تحصیلی و ازدواج کودکان تمرکز می‌کند. برای میلیون‌ها دختر در کشورهای مستعد درگیری و بحران، این چالش‌ها بسیار سخت هستند. وقتی زنان و دختران در خانه‌ها و اجتماعات خود فاقد قدرت هستند، هر شوکی اعم از درگیری مسلحانه، خشکسالی، سیل یا کووید-۱۹ ناگزیر بر آنان تاثیر متفاوتی نسبت به سایرین خواهد گذاشت. (ایسنا 19 مهر 1400 )
ورود زنان به استادیوم در بازی ایران و کره جنوبی گزینشی است. قرار است زنانی از کادر درمان را به استادیوم ببرند. به استقلال، پرسپولیس و سپاهان هم گفته‌اند از کانون زنان هوادارشان صد نفر را معرفی کنند.
فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) پیش‌تر به جمهوری اسلامی هشدار داده بود که چنانچه ایران با حضور تماشاگران زن در این بازی مخالفت کند، از سوی این نهاد جریمه خواهد شد. ( 20 مهر 1400 )
اظهارات ضدونقیض مسئولان جمهوری اسلامی درباره برگزاری بدون تماشاگر مسابقه فوتبال تیم‌های ملی ایران و کره جنوبی در چارچوب مسابقات مقدماتی جهانی همچنان ادامه دارد. حسن‌کامرانی‌فر، دبیرکل فدراسیون فوتبال ایران، گفته است «خودمان به این نتیجه رسیدیم که دیدار ایران و‌ کره‌جنوبی بدون تماشاگر باشد و برای دیدار بعدی زیرساخت‌ها و بعضی مسائل دیگر را رعایت کنیم».( رادیو فردا 20 مهر 1400)
برخی نمایندگان مجلس به دنبال تعیین سقف مهریه به میزان حداکثر ۱۴ سکه هستند؛ پیشنهادی که موافق و مخالفان زیادی دارد. (با بیان اینکه در صورتی که مجلس، قوانینی برای تعیین سقف مهریه تصویب کند این قانون به معنای قانونی‌کردن و رواج دادن زن‌فروشی است): متاسفانه پس از گذشت ۴۰ سال از تاریخ انقلاب اسلامی، همچنان فرهنگ و آداب و رسوم ازدواج در کشور ما اصلاح نشده و علت افزایش آمار طلاق در کشور نیز فرهنگ غلط است؛ به جای قانونگذاری‌های اشتباه باید سطح فرهنگی جامعه را ارتقا دهیم. ( ایسنا 21 مهر 1400 )
فائزه هاشمی در گفت‌وگو با انصاف نیوز، گفت طرح موضوع کرونا برای عدم حضور تماشاچی در بازی ایران و کره جنوبی بهانه است و فیفا گول نخورد و قضیه را دنبال کند، امیدوارم دختران ما هم کوتاه نیایند. او در ادامه همچنین می‌گوید پخش نکردن ورزش زنان در صداوسیما بی‌احترامی و نقض حقوق زنان است، نگاه به ورزش زنان سیاسی و امنیتی شده و آینده‌ی مثبتی در دوران آقای رئیسی برای ورزش زنان نمی‌بینم. ( انصاف نیوز 21 مهر 1400 )
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با تاکید بر کرامت انسانی زنان: بازنگری‌هایی در قوانین و اجرای آن باید صورت گیرد تا ضمن حل مسائل و مشکلات این قشر، خلأ‌های موجود نیز جبران شود. ( خبرگزاری صدا وسیما 21 مهر 1400 )
دروازه بان تیم ملی فوتبال زنان ایران گفت: نگاه‌ها نسبت به ورزش بانوان و آقایان باید برابر باشد چون همان اندازه که آن ها زحمت می‌کشند ما هم تلاش می‌کنیم. ماجرای نجاری دروازه بان تیم ملی فوتبال زنان ایران/ زهره کودایی: ما فقط برابری با مردان ورزشکار را می خواهیم ( جماران نیوز 21 مهر 1400)
نزديك به دو ماه مقامات وزارت ورزش، فدراسيون فوتبال و وزارت بهداشت ايران تاكيد كردند كه بازي ايران با كره‌جنوبي كه امروز در ورزشگاه آزادي برگزار مي‌شود با حضور تماشاچيان و استفاده از تكنولوژي VAR خواهد بود. در حالي كه تا همين روز شنبه همچنان مقامات فدراسيون مصرانه مي‌گفتند ميزباني ايران با حضور تماشاگران خواهد بود، در فاصله ۴۸ ساعت مانده به آغاز بازي فدراسيون اعلام كرد نه خبري از تماشاگر هست نه كمك‌داور ويديويي. ( اعتماد 21 مهر 1400 )
در شرایطی که حدود چهار سال از راه‌اندازی رشته وزنه برداری برای بانوان ایرانی می‌گذرد اما آنها با وجود همه محدودیت‌ها و سنگ‌اندازی‌ها فراتر از حد انتظار ظاهر شده‌اند. وزنه‌برداری زنان ایران در حالی همچنان اولین سال‌های فعالیت خود را سپری می‌کند که با وجود حضور اندکش در میادین بین‌المللی به نتایج درخورتوجهی دست پیدا کرده است. ( خبر ورزشی 21 مهر 1400)
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با اشاره به، به کار گیری زنان در بخشهای مختلف نیروی انتظامی و با بیان اینکه بسیارخوب است از زنان در بحث کاهش آسیب ها بهره مند شده ایم، گفت: امیدواریم این‌ بها دادن به بانوان در بخش های مختلف رو به توسعه باشد .(ایسنا 21 مهر 1400 )
اواخر مردادماه سال جاری چند تن از زنان ساکن اصفهان مورد اصابت گلوله ساچمه ای قرار گرفته اند. هر چند که متهم دو روز بعد از این واقعه بازداشت شده اما پس از گذشت یک ماه با تودیع قرار وثیقه آزاد شده است. یکی از قربانیان می‌گوید، ماموران امنیتی گفتند اگر شکایت نکنی هزینه درمان را ما می‌دهیم!. تیراندازی به زنان در حالی صورت گرفته است که در سال ۹۳ نیز تعدادی از زنان در اصفهان مورد اسید پاشی قرار گرفتند و با گذشت ۷ سال از آن رویداد مسببانش بازداشت و محاکمه نشده اند. امیر رئیسیان، وکیل دادگستری معتقد است که قوانین کنونی بازدارنده نبوده و عامل اصلی تکرار چنین فجایعی است. در این گزارش با چند تن از خانواده های قربانیان تیراندازی مصاحبه شده است که در ادامه می آید.( هرانا 22 مهر 1400 )
رئیس پلیس راهور ایران اعلام کرد برای صدور گواهینامه موتورسواری بانوان به این دلیل که در متن قانون فقط کلمه آقایان آمده، منع قانونی وجود دارد. تا پیش از این ممنوعیت صریحی در این باره برای زنان وجود نداشت. ( دویچه وله فارسی 22 مهر 1400 )
مسیح علی‌نژاد با اشاره به تلاش‌های سپیده قلیان در افشای نقض حقوق بشر در ایران، از کشورهای جهان خواست برای آزادی این فعال اجتماعی جمهوری اسلامی را تحت فشار قرار دهند.
علی‌نژاد در مقاله‌ای در واشینگتن‌پست درباره سپیده قلیان نوشت: «قلیان برای برملا کردن نقض فاحش حقوق بشر در زندان‌های ایران بهای بسیار سنگینی پرداخت کرده است. جهان باید شجاعت او را ببیند و جمهوری اسلامی را برای آزاد کردن او تحت فشار قرار دهد.» ( ایران اینترنشنال 24 مهر 1400)
اوایل شهریور ماه، فرحناز خلیلی، عکاس اهل بوشهر، دست به خودکشی زد و جان باخت. این عکاس ۲۵ ساله پس از عکاسی در یک مراسم عروسی، از صاحب باغ به اتهام تجاوز شکایت کرد؛ اما پس از رفتار خیلی بد قاضی پرونده و فشار روحی دست به خودکشی زد و جان باخت. (هرانا 24 مهر 1400 )
رئیس کل دادگستری اصفهان می‌گوید تیراندازی به سه زن صورت گرفته، رسانه‌ها از تیراندازی به دست‌کم پنج زن خبر داده‌اند. رئیس کل دادگستری می‌گوید متهم همچنان زندانی است، رسانه‌ها از آزادی متهم خبر می‌دهند. موضوع به حدود دو ماه پیش باز می‌گردد. به روز ۲۸ مرداد. بازتاب خبری آن، اما بار دیگر توجه همگان را به یک پدیده دیگر از خشونت علیه زنان در ایران جلب کرده است. ( دویچه وله فارسی 24 مهر 1400)
بر اساس آمار رسمی سازمان ثبت احوال ایران، در شش ماه نخست سال جاری، ۷۹۱ کودک از مادران ۱۰ تا ۱۴ ساله و در همین بازه زمانی ۳۶ هزار و ۵۶۲ کودک از مادران ۱۵ تا ۱۹ ساله متولد شده‌اند. سازمان ثبت احوال کشور روز جمعه اعلام کرد که این ارقام آمارهای اولیه هستند و ممکن است در بازبینی‌های آتی تغییر کنند. ( رادیو فردا 24 مهر 1400)
ازدواج زودهنگام در همه‌ی نقاط جهان دیده می¬شود و به هیچ عنوان نوظهور نیست. آن‌چه در رابطه با این موضوع نوظهور است، آشکارشدن ابعاد مختلف و تأثیرگذار ازدواج کودکان بر جامعه‌ی بشری است. این پاسخ به این سؤال است که چرا بعد از گذشت قرن¬ها که کودکان ازدواج را تجربه کرده‌اند، امروز و در قرن بیست‌ویک جامعه‌ی جهانی به شدت مقابل این عمل ایستاده. ( ماهنامه خط صلح 25 مهر 1400)
شیما شوقی بیگی می‌گوید: وقتی وارد دانشگاه شدم، فهمیدم خشنونت‌های موجود از کجا ناشی می‌شود. من آگاه نبودم در ساخت‌های نظام ظلم و ستم مرد سالارانه یا پدرسالارانه،‌ عوامل مربوطه تا حد زیادی قوی بوده‌اند و در دانشگاه به آن پی بردم و اینکه این مسئله مختص به ایران نیست و از غرب و اروپا شروع شده است. ( ایلنا 26 مهر 1400 )
مشاور معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، با تاکید بر لزوم توجه مسئولان به توسعه و تسهیل ورزش همگانی برای زنان، گفت: با توجه به شرایط فرهنگی و اجتماعی و نوع حجاب، عفاف و حیا در زنان و دختران ایرانی، امکان انجام بسیاری از فعالیت‌های تفریحی و ورزشی برای آنها در سطح معابر عمومی وجود ندارد، از این رو مسئولان باید در راستای توسعه و گسترش فضاهای تفریحی و ورزشی سالم برای زنان اقدام کرده و فراوانی مکانهای ورزشی و تفریحی برای زنان در دستور کار قرار گیرد تا زنان و دختران بتوانند به راحتی تفریح کنند. ( ایسنا 26 مهر 1400 )
بر اساس اظهارات یک جمعیت شناس و مطابق با آخرین سرشماری کشور، حدود ۳۶ درصد از جمعیت زنان جوان ۱۵ تا ۳۴ سال کشور را دخترانی تشکیل می دهند که هنوز ازدواج نکرده اند و حدود ۲.۳ درصد از زنان ۴۵ ساله و بیشتر در بازه سنی تجرد قطعی قرار دارند.( ایسنا 26 مهر 1400 )
انسیه خزعلی با بیان اینکه پیشنهاد ساختار مشاور زن را به مجلس داده ایم و امیدوارم به وقوع بپیوندد، گفت: زنان بیش از مردان در دوران کرونا بیکار شدند که باید در این زمینه برنامه ریزی داشته باشیم.
به گزارش برنا؛ انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در مراسم هفته ملی سلامت بانوان ایران گفت: این هفته به عنوان سلامت نامگذاری شده خیلی خوب است که برنامه هایی را به صورت جدی پیش بگیریم که سلامت زنان را به صورت قانونی تضمین و گسترش دهیم. (برنا 26 مهر 1400 )
حضور زنان در این اعتراضات از آنجایی اهمیت پیدا می‌کند که صدای یک زن که فریاد می‌زند «تظاهرات مسالمت‌آمیز است» به‌طور گسترده دست به دست شد. این صدا هم نماد شیوه اعتراضات مردم خوزستان بود و هم از این بابت که صدای یک زن در یک جامعه مردسالار نماد اعتراضات شد، مهم بود؛ اما این حضور، این سؤال را مطرح می‌کند که آیا حضور زنان خوزستان در مناسبات اجتماعی موضوع جدیدی است؟ ( شرق 26 مهر 1400)
انتشار تصاویری از حضور زنان سعودی با پوشش آزاد در ورزشگاه ریاض در بازی روز شنبه ۲۴ مهر میان تیم‌های فوتبال الهلال و پرسپولیس واکنش‌های بسیاری از کاربران ایرانی را در شبکه‌های اجتماعی به همراه داشته است.(صدای آمریکا 27 مهر 1400 )
حریزاوی گفت:اسلام هویت اصلی زن را آن مقام معنوی، رهبری، مادری و تربیتی او می‌داند از این رو مهمترین ماموریت زن تراز انقلاب اسلامی، هدایت‌گری، انسان سازی، جامعه پردازی و تمدن سازی است. (مهر 29 مهر 1400)
سازمان حقوق بشری آرتیکل ۱۹ و کمیته دفاع از روزنامه‌نگاران از افزایش آزار جنسی روزنامه‌نگاران زن ایرانی خبر داده‌اند. این دو سازمان خواستار حمایت بین‌المللی از زنان خبرنگار در ایران و خارج از ایران شده‌اند. ( دویچه وله فارسی 29 مهر 1400 )
در مهرماه امسال دست‌کم ۷ نوجوان زیر ۱۸ سال در شهرهای مختلف کُردستان اقدام به خودکشی و به زندگی خود پایان داده‌اندکه ۵ نفر از آنها دختر بوده‌اند در شهرهای کرمانشاه، سنندج، نقده (۲ مورد)، ارومیه (۲ مورد) و اشنویه اقدام به خودکشی و به زندگی خود پایان داده‌اند. ( هه نگاو 30 مهر 1400 )

احضار و بازجویی
نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر در ایران از تایید محکومیت اخیر خود به حبس و شلاق خبر داد و گفت که برای اجرای حکم به واحد اجرای احکام دادسرای اوین احضار شده است.( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ۱۰ مهر ۱۴۰۰)

احضار به دادگاه
محبوبه فرحزادی، فعال صنفی معلمان و از اعضای انجمن ندای زنان ایران، طی یک تماس تلفنی به دادگاه انقلاب تهران احضار شد.(هرانا، ۹ مهر ۱۴۰۰)
اولدوز قاسمی، شهروند ساکن تبریز، طی ابلاغیه ای به شعبه ۱۱۲ دادگاه کیفری دو تبریز احضار شد. (هرانا، ۱۲ مهر ۱۴۰۰) فرنگیس مظلوم، مدنی و مادر زندانی سیاسی، سهیل عربی طی ابلاغیه‌ای جهت اجرای حکم حبس به شعبه ۱ واحد اجرای احکام دادسرای اوین احضار شد. (هرانا 28 مهر 1400 )

محاکمه
سومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات میثم غلامی و فریبا اسدی، شهروندان ساکن تهران در شعبه ۲ دادگاه انقلاب شهریار برگزار خواهد شد.(هرانا، ۶ مهر ۱۴۰۰)

بازداشت
خدیجه مهدی پور، شهروند ساکن ایلام روز یکشنبه ۱۸ مهرماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. ( هرانا 20 مهر 1400 )
روز پنج‌شنبه بیست و دوم مهرماه، یک شهروند زن به نام “سعدا خدیرزاده” فرزند رحیم اهل پیرانشهر از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده است.( کورد با 26 مهر 1400 )
یک زن جوان به همراه کودک چهار ساله‌اش در حین بازگشت از اقلیم کُردستان در مرز شهرستان مهران از توابع ایلام بازداشت و هیچ اطلاعی در مورد پرونده قضایی و علت بازداشت وجود ندارد. ( هه نگاو 28 مهر 1400 )

احضار به دادگاه
پریسا جدی، شهروند ساکن شهرستان گرمی، روز سه شنبه ۲۷ مهرماه، طی تماس‌های تلفنی مکرر به اداره اطلاعات این شهرستان احضار شد. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز سه شنبه ۲۷ مهرماه ۱۴۰۰، پریسا جدی، به صورت تلفنی به اداره اطلاعات شهرستان گرمی در استان اردبیل احضار شد.علیرغم تماس های مکرر اداره اطلاعات، خانم جدی به دلیل عدم دریافت احضاریه کتبی، تا کنون از حضور در اداره اطلاعات امتناع کرده است..( هرانا 30 مهر 1400 )

احکام دادگاهها
نرگس محمدی، سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر طی ابلاغیه‌ای جهت اجرای حکم به واحد اجرای احکام دادسرای اوین احضار شد. (هرانا، ۴ مهر ۱۴۰۰)
جلسه رسیدگی به اتهامات محبوبه فرحزادی، فعال صنفی معلمان و از اعضای انجمن ندای زنان ایران، امروز سه شنبه ۲۰ مهرماه، در دادگاه انقلاب تهران برگزار شد. خانم فرحزادی پیشتر طی یک تماس تلفنی به دادگاه انقلاب تهران احضار شده بود. ( هرانا 21 مهر 1400)
مهرنوش طافیان، فعال رسانه‌ای ساکن اهواز، توسط دادگاه تجدیدنظر استان خوزستان به شش ماه و یازده روز حبس محکوم شد. از این میزان، سه ماه و یک روز حبس به مدت یک سال به حالت تعلیق در آمده است. ( هرانا 29 مهر 1400 )

زندانیان
سپیده قلیان، فعال مدنی، پس از انتشار گزارشی از وضعیت زندان بوشهر، در پرونده‌ای جدید، به «نشر اکاذیب رایانه‌ای و فعالیت تبلیغی علیه نظام» متهم شد.(کلمه، ۲ مهر ۱۴۰۰)
آتنا دائمی فعال مدنی و زندانی محبوس در زندان لاکان رشت همچنان از ارتباط با خانواده خود محروم است.( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ۴ مهر ۱۴۰۰)
زندان زنان دولت آباد اصفهان، جایی است که تاکنون کمتر گزارشی از آن به بیرون درز کرده است. وضعیت در این زندان به قدری سخت و تلخ و دردناک است که بسیاری زنان زندان عادی در انتظار فرصتی برای خودکشی هستند. در این زندان زنان زندانی سیاسی تحت بیشترین فشارها قرار دارند.(جوانه ها، ۵ مهر ۱۴۰۰)
به گفته دختر ناهید تقوی، با وجود نیاز فوری این زندانی ایرانی-آلمانی به عمل جراحی و ارائه وثیقه دومیلیارد تومانی، مسئولان زندان هم‌چنان از دادن مرخصی به او خودداری می‌کنند.(رادیو فردا ، ۶ مهر ۱۴۰۰)
یک نماینده ارشد کنگره آمریکا با انتشار توییتی به وضعیت شرایط نامتناسب زینب جلالیان، زندانی کرد ایرانی، واکنش نشان داد. (صدای امریکا، ۹ مهر ۱۴۰۰)
سهیلا حجاب، زندانی سیاسی در زندان قرچک ورامین، علیرغم حال نامساعد جسمانی کماکان در اعتصاب غذا بسر می‌برد. خانم حجاب طی روزهای گذشته در پی افت شدید فشار خون دچار بیهوشی شده و از مشکلاتی در ناحیه معده نیز رنج میبرد. (هرانا، ۹ مهر ۱۴۰۰)
سهیلا حجاب، زندانی سیاسی محبوس در زندان قرچک ورامین شب شنبه ۱۰ مهرماه در حالی که در اعتصاب غذا و تحصن بسر می‌برد، توسط شماری از زندانیان متهم به جرائم خشن مورد ضرب و شتم قرار گرفت.(هرانا، ۱۰ مهر ۱۴۰۰)
زنان در زندان اصفهان با تحمل گرسنگی، وضعیت فاجعه بار بهداشتی و اذیت و آزار زندانبانان مواجه هستند.
گزارشات رسیده حاکیست وضعیت زنان در زندان اصفهان بسیار دردناک و شرایط حبس برای آنها سخت و غیرقابل تحمل است.(جوانه ها، ۱۱ مهر ۱۴۰۰)
محبوبه رضایی، زندانی سیاسی طی هفته‌های اخیر از زندان بوشهر به زندان عادل آباد شیراز تبعید شده است.(هرانا، ۱۱ مهر ۱۴۰۰)
زندانی سیاسی در زندان قرچک ورامین در پی وعده مساعد مسئولین به اعتصاب غذای خود پایان داد.(هرانا، ۱۱ مهر ۱۴۰۰)
منیره عربشاهی، فعال مدنی محبوس در زندان کچویی کرج، علیرغم عدم تکمیل مراحل درمان با پایان مرخصی به زندان بازگشت. خانم عربشاهی در تاریخ ۱۳ مردادماه به مرخصی استعلاجی اعزام شده بود.(هرانا، ۱۲ مهر ۱۴۰۰)
حسین دائمی پدر زندانی سیاسی آتنا دائمی در حساب شخصی خود به افشای تخلفات آشکار رئیس زندان لاکان رشت پرداخته و از استمرار قطع تماس آتنا دائمی و خطر جانی برای وی در این زندان خبر داده است.(جوانه ها، ۱۴ مهر ۱۴۰۰)
مژگان کشاورز، فعال مدنی از زندان قرچک ورامین به مرخصی کوتاه مدت اعزام شد. خانم کشاورز دوران محکومیت ۵ سال و شش ماهه خود را در این زندان سپری می‌کرد.(هرانا، ۱۴ مهر ۱۴۰۰)
مژگان کاوسی، نویسنده و پژوهشگر کُرد از زندان اوین به زندان کرج منتقل شد.(کردپا، ۱۴ مهر ۱۴۰۰)
سازمان عفو بین‌الملل بار دیگر از مقامات ایران خواست آتنا دائمی، مدافع حقوق بشر محبوس در زندان لاکان رشت، را فورا آزاد کنند.این نهاد حقوق بشری با اشاره به هفتمین سالگرد بازداشت این فعال مدنی زندانی در ایران، با انتشار متنی در توئیتر خطاب به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، خواستار آزادی فوری آتنا دائمی از زندان شد و نوشت، او ناعادلانه برای فعالیت‌هایی از جمله انتقاد از بدرفتاری با زندانیان در زندان لاکان رشت، با انتقام مواجه شده است. ( زندانیان 16 مهر 1400 )
مژگان کشاورز، فعال مدنی محبوس در زندان قرچک ورامین که در حال سپری نمودن دوران محکومیت پنج سال حبس خود می‌باشد به مرخصی کوتاه مدت اعزام شد به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ مژگان کشاورز، فعال مدنی، که دوران محکومیت پنج سال حبس خود را در زندان قرچک ورامین سپری می کند روز چهارشنبه ۱۴ مهرماه ۱۴۰۰، با تودیع قرار وثیقه به مرخصی کوتاه مدت اعزام شد.(کمپین زندانیان سیاسی،17 مهر 1400)
مژگان کشاورز در تاریخ ۵ اردیبهشت ۹۸ توسط نیروهای وزارت اطلاعات در منزل شخصی خود بازداشت و در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ۹۸ با پایان بازجویی‌ها از بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین به زندان قرچک ورامین انتقال یافت. وی نهایتا در تاریخ ۲۲ مرداد ۹۸ به بند زنان زندان اوین منتقل شد.(اخبار زندان 17 مهر 1400 )
مرجان داوری، محقق و مترجم محبوس در زندان قرچک ورامین، از این زندان به مرخصی اعزام شد. او که پیشتر در ارتباط با جنبش نوپدید عرفانی “اکنکار”، به اعدام محکوم شده و نهایتا از این اتهامات تبرئه شده بود از بابت اتهامات دیگری به حبس محکوم شده و از مهرماه ۹۴ بدون مرخصی در زندان به سر برده بود.( هرانا 19 مهر 1400 )
سپیده قلیان، فعال مدنی و زندانی سیاسی که در مرخصی به سر می‌برد، شامگاه دوشنبه ۱۹ مهر شب توسط ماموران امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.مهدی قلیان، برادر این فعال مدنی در صفحه اینستاگرامش نوشته بیش از ۳۰ مامورامنیتی در ساعات پایانی شب به منزل خواهر دیگرشان در اهواز یورش بردند و سپیده قلیان را ربوده و به مکانی نامعلوم منتقل کردند. ( دویچه وله فارسی 21 مهر 1400 )
امروز چهارشنبه ۲۱ مهرماه، مژگان کاوسی، زندانی سیاسی از زندان کچوئی کرج به زندان اوین بازگردانده شد. خانم کاوسی چندی پیش از زندان اوین به بازداشتگاه نیروی انتظامی کرج و از آنجا به زندان کچوئی کرج منتقل شده بود.(هرانا 22 مهر 1400 )
شیدا تایید، شهروند بهائی ساکن قائمشهر روز دوشنبه ۱۲ مهرماه، با تودیع قرار وثیقه از یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی در این شهر آزاد شد. خانم تایید در تاریخ ۱ مهرماه، توسط نیروهای امنیتی در منزل خود بازداشت شده بود. ( هرانا 22 مهر 1400 )
آرزو قاسمی، زندانی سیاسی، امروز چهارشنبه ۲۱ مهرماه، از زندان اوین به مرخصی وصل به آزادی اعزام شد. آرزو قاسمی از بازداشت شدگان آبان ۹۸، از تاریخ ۱۹ مرداد سال گذشته، دوران محکومیت ۱ سال و ۶ ماهه خود را در زندان اوین سپری می کرد. ( هرانا 22 مهر 1400 )
سپیده قلیان، فعال مدنی، امروز پنجشنبه ۲۲ مهرماه، به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. خانم قلیان روز دوشنبه ۱۹ مهرماه، در حالی که در ایام مرخصی بسر میبرد، توسط نیروهای امنیتی در منزل خواهر خود در اهواز بازداشت شد.( هرانا 24 مهر 1400)
محکومیت نازنین زاغری رتکلیف، شهروند ایرانی بریتانیایی، توسط شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد. وی در مرحله بدوی توسط دادگاه انقلاب تهران به یک سال حبس تعزیری و یک سال ممنوع الخروجی محکوم شده بود. (هرانا 25 مهر 1400)
زهرا جمالی، فعال مدنی امروز شنبه ۲۴ مهرماه از زندان اوین به مرخصی متصل به آزادی اعزام شد. خانم جمالی پیشتر توسط دادگاه انقلاب تهران به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده بود که نهایتا محکومیت او پس از تسلیم به رای و به دلیل فقدان سابقه کیفری به ۲۷ ماه زندان کاهش پیدا کرد. ( هرانا 25 مهر 1400)
یک سال از دستگیری ناهید تقوی، شهروند ۶۷ ساله دو تابعیتی در تهران میٰ‌گذرد. مریم کلارن، دختر او در بیانیه‌ای به این مناسبت گفته که نمی‌گذارد مادرش به مهره “بده بستان” و “بازی کثیف” دولت‌های آلمان و ایران مبدل شود.( دویچه وله فارسی 26 مهر 1400 )
مژگان کاوسی، زندانی سیاسی در جریان انتقال به زندان کچوئی کرج، مدت ۳ روز را در بازداشتگاه نیروی انتظامی سپری کرده و در میان متهمان به جرائم عمومی نگهداری شده بود. خانم کاوسی در زمان این انتقال‌ مجبور به بازرسی بدنی تا برهنگی کامل شده و مورد بدرفتاری و توهین ماموران نیروی انتظامی قرار گرفته است. (هرانا 28 مهر 1400 )
اعظم شیرافکن فعال حقوق بشر که به تحمل شش سال حبس محکوم شده بود و شش ماه از آن را تحمل کرده بود با وجود بیماری، سه ماه پیش برای تحمل حبسش به زندان کچویی فردیس روانه شده بود که دیروز به تصمیم اجرای احکام دادگاه انقلاب کرج با پابند الکتریکی از زندان آزاد شد .( بالاترین 29 مهر 1400 )
فرانک جمشیدی از فعالین زیست‌محیطی سنندج صورت مشروط از زندان مرکزی این شهر آزاد شد. برپایه گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، طی روزهای اخیر، فرانک جمشیدی، فعال مدنی و زیست‌محیطی اهل سنندج پس از سپری نمودن یک‌ سوم دوران محکومیت یک ساله خود و موافقت با درخواست عفو مشروط وی، از کانون اصلاح و تربیت سنندج معروف به بند زنان زندان مرکزی این شهر، آزاد شد.فرانک جمشیدی روز یکشنبە ٨ تیر ٩٩ (٢٨ ژوئن ٢٠٢٠) توسط نیروهای ادارە اطلاعات سنندج بازداشت و پس از چهار ماه و نیم با وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی و موقتاً تا زمان اتمام مراحل دادرسی آزاد شده بود.(هه نگاو 30 مهر 1400)
حبس آتنا دائمی، فعال مدنی زندانی در ایران، امروز پنجشنبه ۲۹ مهر وارد هفتمین سال خود شد. پدر او می‌گوید مأموران اطلاعات هنگام بازداشت آتنا در سال ۹۳ گفتند دو ساعت دیگر دخترش را برمی‌گردانند. (صدای آمریکا 30 مهر 1400 )