صدای آمریکا
حبس آتنا دائمی، فعال مدنی زندانی در ایران، امروز پنجشنبه ۲۹ مهر وارد هفتمین سال خود شد. پدر او میگوید مأموران اطلاعات هنگام بازداشت آتنا در سال ۹۳ گفتند دو ساعت دیگر دخترش را برمیگردانند.
حسین دائمی، پدر آتنا دائمی، در توییتی با یادآوری نحوه بازداشت دخترش نوشت، در چنین روزی در سال ۹۳ ده مأمور مرد و یک زن به منزل آنها هجوم بردند و قرار شد بعد از دو ساعت آتنا را برگردانند؛ هفت سال از آن دو ساعت گذشت و آتنا همچنان در زندان است.
پدر این زن جوان زندانی افزود، طی این هفت سال حبس هفت بار برای دخترش «پروندهسازی» کردهاند تا از آزادی او جلوگیری کنند.
آتنا دائمی ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ از زندان اوین در تهران به زندان لاکان رشت منتقل شد. حسین دائمی نوشت که پس از سالها «زجر و عذاب و شکنجه»، با تبعید دخترش به شهرستانی «دورافتاده» اکنون حق تماس را نیز از او گرفتهاند.
آقای دائمی این برخورد مقامات قضایی را «فشار و ظلم و شکنجه» برای «به زانو درآوردن» آتنا دائمی و خانوادهاش دانست و تأکید کرد «زهی خیال باطل!» و گفت به حمایت از او تا روز آزادی ادامه خواهد داد.
وی با بیان این که خانواده آتنا بیش از دو ماه است با او ارتباط تلفنی نداشته اند، گفت آنها «بالاجبار» باید برای «دیدن و شنیدن صدای آتنا» تا زندان لاکان رشت بروند.
مقامات زندان لاکان رشت، پس از آن که این فعال حقوق بشر در یک فایل صوتی درباره وضعیت زندانیان عادی این زندان اطلاعرسانی کرد، دسترسی او به تلفن و تماس با خارج از زندان را قطع کردند.
خانم دائمی در این فایل صوتی که روز ۲۶ مرداد انتشار یافت، با اشاره به وضعیت زندانیان غیرسیاسی در زندان لاکان رشت گفت: این زندانیان در زندان رشت همچون دیگر زندانها «ویترین نمایشگاه دروغهای حاکم هستند، بی آن که از کمترین مزایا برخوردار باشند.»
تبعید زندانیان سیاسی در ایران، علاوه بر تحمیل شکنجه بیشتر به فرد زندانی، موجب آزار و اذیت خانوادهها و به خطر انداختن جان زندانی میشود. همسر و مادر پیمان عارفی، زندانی سیاسی تبعیدشده به زندان مسجد سلیمان، هنگام بازگشت از ملاقات او در تصادف رانندگی جان باختند.
همزمان، سازمان عفو بینالملل بار دیگر از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواست آتنا دائمی، مدافع حقوق بشر در زندان لاکان رشت، را فورا آزاد کنند.
این نهاد حقوق بشری با اشاره به هفتمین سال بازداشت این فعال مدنی زندانی در ایران، با انتشار متنی در توییتر خطاب به علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی خواستار آزادی فوری آتنا دائمی از زندان شد و نوشت، او ناعادلانه برای فعالیتهایی از جمله انتقاد از بدرفتاری با زندانیان در زندان لاکان رشت با انتقام مواجه شده است.
بیستم مرداد ماه، چند سناتور ایالات متحده با ارائه طرحی به مجلس سنا خواستار محکوم شدن حبس زنان با انگیزههای سیاسی در سراسر جهان شدند و در این طرح از چهار زن زندانی در ایران از جمله آتنا دائمی نام برده شد.