اعتصاب غذای دو زندانی در ایران؛ عفو بین اللمل خواستار محاکمه مجدد یک زندانی محکوم به اعدام شد

از راست: قادر محمدزاده، آتنا دائمی و حیدر قربانی
اخبار منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی حاکی از اعتصاب غذای آتنا دائمی،‌ فعال مدنی زندانی، و قادر محمدزاده،‌ زندانی سیاسی، و درخواست عفو بین الملل از مقامات ایران برای محاکمه مجدد و عادلانه حیدر قربانی،‌ زندانی سیاسی کرد در ایران، است.Atena Daemi , Qader Mohammadzadeh, Heydar Qorbani

حسین دائمی، پدر آتنا دائمی، با انتشار متنی در توئیتر اعلام کرد این فعال مدنی محبوس در زندان لاکان رشت از روز پنجشنبه ۲۱ مرداد ماه در اعتراض به عدم رسیدگی به قطعی مکرر تلفن این زندان و پاسخگو نبودن مسئولان به وضع موجود، دست به اعتصاب غذای نامحدود زده است.

پدر خانم دائمی پیشتر به صدای آمریکا گفته بود، با پایان حکم پنج سال زندان او که از سال ۱۳۹۵ بدون یک روز مرخصی در زندان به سر می‌برد، حکم ۲ سال و یک ماه زندان دیگر او به اتهام «توهین به رهبری» از تیرماه سال گذشته به اجرا گذاشته شده است. در حکم شعبه ۲۴ دادگاه انقلاب تهران خانم دائمی به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «اخلال در نظم زندان» مجموعا به ۲ سال زندان دیگر و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.

لازم به ذکر است درخواست خام دائمی مبنی بر اعاده دادرسی اسفند ماه سال گذشته از سوی دیوان عالی رد شد و او از اواخر اسفند ماه به زندان لاکان رشت تبعید شده است.

Atena Daaemi, Activist, Prisoner
پدر آتنا دائمی می‌گوید که صدور حکم جدید زندان برای دخترش فقط برای به زانو درآوردن این فعال مدنی زندانی است
پدر آتنا دائمی، فعال مدنی زندانی در زندان اوین، در واکنش به صدور و ابلاغ حکم ۲ سال زندان برای فرزندش می‌گوید که همه این فشارها فقط برای به زانو در آوردن دخترش است، و تاکید می‌کند که «جرم آتنا کجا و جرم افرادی که در ایران میلیاردها اختلاس می‌کنند کجا؟»
از سویی دیگر، وب‌سایت حقوق بشری «هه‌نگاو» روز شنبه ۲۳ مرداد ماه از وضعیت جسمی وخیم قادر محمدزاده، زندانی سیاسی کُرد، پس از ۱۵ روز اعتصاب غذا در زندان مرکزی یزد خبر داد و نوشت این زندانی سیاسی در اعتراض به عدم موافقت با درخواست مرخصی و مصادره وثیقه‌اش، از روز شنبه ٩ مرداد دست به اعتصاب زده است.

به گزارش هه‌نگاو، آقای محمدزاده که در ۱۶ سال گذشته از حق مرخصی محروم بوده، اعلام کرده است تا زمانی که دادستان مهاباد خواسته‌های او را عملی نکند به اعتصاب غذا ادامه خواهد داد.

قادر محمدزاده در تاریخ ۲۰ آذر ۱۳۸۴ توسط نیروهای اداره اطلاعات در بوکان بازداشت و توسط دادگاه انقلاب مهاباد به اتهام «محاربه» از طریق عضویت در حزب کومله، به اعدام محکوم شد. هرچند این حکم در دادگاه تجدیدنظر استان به ۲۰ سال حبس و تبعید به زندان مرکزی یزد تغییر پیدا کرد.

در همین حال سازمان عفو بین‌الملل با بازنشر فراخوانی در حمایت از حیدر قربانی،‌ زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام که طی روزهای گذشته دیوان عالی کشور درخواست اعاده دادرسی او را رد کرده است، خواستار توقف هرگونه برنامه برای اجرای حکم اعدام این زندانی سیاسی شد.

این نهاد حقوق بشری که می‌گوید این زندانی سیاسی در یک دادگاه به شدت ناعادلانه و با اتکا به اعترافات تحت شکنجه به اعدام محکوم شده است، بار دیگر از مقامات ایران خواست زمینه محاکمه مجدد عادلانه را برای او فراهم کنند.

پیشتر صالح نیکبخت،‌ وکیل مدافع آقای قربانی که به اتهام «بغی و عضویت در حزب دموکرات کردستان ایران» در شعبه یک دادگاه انقلاب سنندج به اعدام محکوم شده است،‌ در گفتگوی خود با صدای آمریکا صدور این حکم را «غیرقانونی» و «غیر شرعی» خوانده بود.