بنا بر اطلاعات رسیده به صدای آمریکا و اخبار منتشر شده در شبکههای اجتماعی صبا کردافشاری و نیلوفر بیانی، فعالان زندانی در ایران، به مرخصی اعزام شدهاند.
یک منبع مطلع و نزدیک به خانواده صبا کرد افشاری، فعال مدنی زندانی و مخالف با حجاب اجباری در ایران، به صدای آمریکا گفت، خانم کردافشاری روز چهارشنبه ۲۰ مرداد ماه از زندان قرچک ورامین، به مرخصی ۱۵ روزه اعزام شده است.
این فعال مدنی که از خرداد ماه سال ۹۸ در بازداشت به سر میبرد پیش از این نیز به مرخصی اعزام و با پایان مرخصی به زندان بازگردانده شده بود.
پیشتر صدای آمریکا در گزارشهای متعددی اعلام کرده بود که خانم کردافشاری نخست توسط دادگاه انقلاب به ۲۴ سال زندان محکوم شد. اما این حکم اسفند ماه سال گذشته در دادگاه تجدیدنظر به ۷ سال و ۶ ماه زندان کاهش یافت.
از سوی دیگر پس از انتشار خبرهای ضد و نقیض از اعزام نیلوفر بیانی و هومان جوکار به مرخصی، و اخباری در رابطه با ابتلای خانم بیانی به ویروس کرونا، او نیز نهایتا روز جاری به مرخصی اعزام شد.
کاوه مدنی، کارشناس محیط زیست که پیشتر در واکنش به اخبار منتشر شده توسط برخی از رسانههای ایران در رابطه با اعزام به مرخصی این دو فعال محیط زیست، درتوئیتر خود نوشته بود، «بزرگان با مرخصی آنها موافقت کردهاند اما طبق معمول از دستور مقام بالا تا اجرای مقام پایین فاصلهای جدی وجود دارد!» روز چهارشنبه ۲۰ مرداد با انتشار متنی در توئیتر، از اعزام به مرخصی خانم بیانی خبر داد.
آسیه امینی، روزنامهنگار و فعال حقوق زنان، نیز با انتشار این خبر در توئیتر خود خطاب به نیلوفر بیانی نوشت: «بعد از سه سال و نیم، بعد از تحمل انواع شکنجه و بعد از ابتلا به کرونا! امیدوارم هرگز دوباره رنگ کریه سقف زندان را نبیند، نه او و نه هیچ زندانی سیاسی دیگری!»
پیشتر صدای آمریکا به نقل از وبسایت خبری امتداد، از مثبت شدن تست کرونای خانم بیانی و سه زندانی دیگر در بند زنان زندان اوین خبر داد و نوشت این زندانیان به قرنطینه زندان منتقل شدهاند.
Niloufar Baiani, Iran
کرونا در بند زنان زندان اوین؛ تست کرونای نیلوفر بیانی و سه زندانی دیگر مثبت اعلام شد
نیلوفر بیانی، فعال محیط زیست زندانی در ایران پس از ابتلا به ویروس کرونا به بند قرنطینه زندان اوین منتقل شد.
نیلوفر بیانی یکی از فعالان محیط زیست ایران است که در سال ۱۳۹۸ توسط دادگاه انقلاب به اتهام «همکاری با آمریکا» به «١٠ سال حبس» و «رد وجوه دریافتی» محکوم شده است.
هومن جوکار دیگر فعال محیط زیست زندانی در ایران نیز روز سهشنبه ۱۹ مردادماه از زندان به مرخصی فرستاده شد. به گفته وکیل این فعال محیط زیست، آقای جوکار در زمانی که پدر او در بیمارستان بستری بود، تنها اجازه یافت «تحت الحفظ» و در حضور سه مامور امنیتی، در بخش آی سی یو بیمارستان، پدر خود را به مدت ۵ دقیقه ملاقات کند.
روز چهارشنبه ۲۰ مرداد چند سناتور دموکرات با ارائه طرحی خواستار محکوم شدن حبس زنان با انگیزههای سیاسی در سراسر جهان شدند. در این طرح از آتنا دائمی، نسرین ستوده، نیلوفر بیانی، و سپیده کاشانی، زندانیان سیاسی و مدنی زن در ایران، نام برده شده است.