ارسال کننده: آقای محمود نعیمی 29آذر
هدف از برگزاری این جلسه بررسی و ارائه پیشنهاد از سوی حاضران در مورد بخش زنان منشور حقوق شهروندی عنوان شده بود.
از این روشماری از شرکت کنندگان به مطرح کردن پرسش هائی پیرامون مفهوم شهروندی، جنبه های حقوقی و اجتماعی آن حقوق زنان، همخوانی این منشور با قوانین ، ضمانت اجرایی حق شهروندی، عدم وفاداری این منشور به حقوق زنان در همان حدی که خود جمهوری اسلامی از زن تعریف کرده است ونکاتی دیگر مطرح شد.
شیرین عبادی، وکیل دادگستر، مدافع حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل در واکنش به این منشور گفت : «اساسا ضرورتی برای نوشتن این قانون نمی بینم تا بخواهم در مورد تک تک موادش اظهار نظر کنم. اگر آقای روحانی پایبند حقوق شهروندی هستند و هنگام مبارزات انتخاباتی وعده دادند که حقوق شهروندان را رعایت می کنند، می بایستی به وظیفه خود در قانون اساسی که نظارت درست اجرای قانون اساسی است عمل کنند.”
او افزود : «با خواندن منشور حقوق شهروندی که از سوی نهاد ریاست جمهوری برای نظر خواهی منتشر شده بود یاد ضرب المثل اختراج دوباره چرخ افتادم و از خودم پرسیدم که آیا نیازی است که دوباره چرخ را اختراع کنیم؟ آنچه که به عنوان حقوق شهروندی در منشور پیشنهادی ذکر شده قبلا در فصل «حقوق ملت» قانون اساسی و همچنین در قانون حقوق شهرندی که در زمان اقای خاتمی در مجلس ششم به تصویب رسیده بود مفصلا و با ضمانت اجرایی بیشتر ذکر شده است.” شیرین عبادی همچنین منشور حقوق شهروندی را وسیله ای برای سرگرم کردن مردمی توصیف کرد که در انتظار اجرای عدالت هستند از نرگس محمدی، کنشگر حقوق زنان خواستم در آغاز توضیحی درباره این منشور بدهد که توسط حسن روحانی برای نظر خواهی منتشر شد.
نرگس محمدی می گوید هدف حسن روحانی جبران خسارت هائی است که طی هشت سال حکومت محمود احمدی نژاد به جامعه مدنی وارد آمده. از این رو این منشور در سایت دولت قرار گرفته تا مردم بتوانند نظر خود را بدهند.
نرگس محمدی می گوید :” در اولین ماده این منشور یعنی آنجایی که می گوید کلیه اتباع ایرانی صرف نظر از جنسیت، قومیت، طبقه اجتماعی، نژاد و امثال اینها را مطرح می کند، برای من به عنوان یک شهروندی ایرانی این پرسش مطرح می شود که چرا در این بند مسئله تبعیض به خاطر دین و مذهب را بیان نکرده است و چرا کلمه دین در اینجا مغفول مانده است؟ بنابراین ما آیا می توانیم در برابر این مسئله که تبعیض براساس دین در منشوری که قرار است به عنوان سند ملی به تصویب برسد، سکوت کنیم؟ آیا کسی که مانند من، مسلمان نیست، مثل من شیعه نیست، شهروند این مملکت هم محسوب نمی شود؟
در نگارش این منشور باید به یک الزام دیگر هم پایبندی اش را نشان می داد و آن الزام دولت ایران به معاهدات بین المللی است که دولت به آنها پیوسته است. آیا حداقل نمی شد در یکی از این مفاد این منشور قید شود که دولت باید به این معاهدات بین المللی برای ارتقاء حقوق شهروندی پایبند است؟” نرگس محمدی می گوید: بخش مثبت این منشور این است که سند دولتی است و می تواند یک آگاهی سازی عمومی در رابطه با حقوق شهروندی و حقوق بشر انجام دهد . گفتنی است که در این نشست ژاله شادی طلب، منیرآمدی، طلعت تقی نیا، شهلا اعزازی، ژیلا شریعت پناهی، نرگس محمدی، نوشین احمدی خراسانی، اشرف گرامی زادگان، مینو مرتاضی، ناهید کشاورز، شیدا بهرامی راد، سارا خسروآبادی، سمانه معظم، آمنه شیرافکن، زهره معینی، سمیه کریم نیا، ناهید توسلی، فلور عسگری زاده، سارا کریمی، ویدا بیگلری، زهره کریم نیا، معصومه وطنی، الهه صدری، شهلا فروزانفر، ریحانه ستایش، اعظم اکبرزاده، ملوک عزیززاده، رویا صحرایی، شهناز مداحل، پروین ضرابی، اکرم مصباحی، فرشته ذاکر، سعادت پیرانی، حمید مروج، کبوتر ارشدی، سمیه کریم نیا، نرگس آغاجاریان، صادقه شیردل، عطیه قشونی، عاطفه قشونی، بهاره بهارفر، فروغ طهماسب، فاطمه اشرفی و… حضور داشتند که هر کدام دیدگاه های خود در رابطه با اشکالات موجود در منشور حقوق شهروندی در رابطه با حقوق زنان را شکافتند.