معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی از فوت سالانه حدود ۴۱ هزار نفر به دلیل خودکشی در کشور خبر داد. او همچنین در خصوص آمار اقدام به خودکشی، بدون اشاره به آمار دقیق، این رقم را معادل ۳۰ برابر خودکشی های منجر به مرگ دانسته است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از همشهری، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی از فوت سالانه حدود ۴۱ هزار نفر در پی اقدام به خودکشی در کشور خبر داد.
وی ضمن اعلام این خبر گفت: “بحث مهمی که در خودکشی وجود دارد، تفاوت میان اقدام به خودکشی و خودکشی منجر به فوت است. ممکن است بسیاری به خاطر اقدام یه خودکشیها به بیمارستان بروند. آنهایی هم که میخواستند اقدام کنند با اورژانس اجتماعی تماس گرفتند یا مثلا اقدامکنندهها به درمانگاه میروند که اصلا ثبت نمیشود”.
مسعودی فرید در پاسخ به این سوال که آیا میزان خودکشی در شرایط پاندمی و وضعیت اقتصادی افزایش نیافته است، عنوان کرد: “افزایش معناداری در آمار ما وجود ندارد. آمار را باید از پزشکی قانونی گرفت اما فکر میکنم میزان مرگ و میر ناشی از خودکشی در کشور ما ۴۱ هزار نفر در سال باشد. عدد ۴۱ هزار نفر در سال ۹۸ یا ۹۹ ثبت شده است”.
وی افزود: “معمولا اگر تعداد خودکشیهای منجر به مرگ را ضربدر ۳۰ بکنید، آمار کل اقدام به خودکشی به دست میآید. نکته این است که خودکشی مانند هرم است. کف این هرم متعلق به مشکلات اقتصادی، اختلالات روانی و … است. طبقه بالاتر افکار خودکشی است. طبقه بعدی ارقام آسیبزننده است و بالاتر، انجام خودکشی منجر به فوت میشود. مهم این است که باید به موضوع سلامت روان و مسائل اقتصادی و اجتماعی پرداخت”.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی با بیان اینکه بسیاری از استانها از گفتن نامشان در آمار خودکشی خوششان نمیآید ادامه داد: “اساسا میزان خودکشی در کلانشهرها بیشتر است. مثل تهران، فارس، خراسان رضوی و … این آسیبها به دلیل جمعیت بالا و نوع فرهنگها بیشتر است اما احتمال وجود آسیبها در شهرهای کوچک هم وجود دارد”.
وی در ادامه تاکید کرد: “قاعدتا اقداماتی که برای خودکشی در استانی مثل ایلام انجام میشود، باید از استانهای دیگر بالاتر باشد. چون آمار خودکشی در این استان کوچک بالاست”.
FacebookTwitterاشتراک گذاری