نرگس محمدی، فعال حقوق بشر در ایران و کاندیدای جایزه صلح نوبل، با توصیف ابراهیم رئیسی به عنوان «یکی از جدیترین ناقضان حقوق بشر طی ۴۲سال» گذشته، تاکید کرد
«به عنوان یک فعال حقوق بشر و طرفدار صلح که طی سالهای گذشته همه چیزم را از دست دادهام» ریاستجمهوری فردی که در یک «انتخابات مهندسی شده» برنده اعلام شده است را بر نمیتابم.
خانم محمدی در پیامی که روز دوشنبه ۳۱ خرداد منتشر کرد با اشاره به سوابق «کشتار، اعدام، زندان، شکنجه، فقر و فلاکت» در جمهوری اسلامی، گفته است که ابراهیم رئیسی درباره چنین مواردی «باید ابتدا پاسخگو باشد تا رئیسجمهوری».
او تلویحا از دولتها و نهادهای بینالمللی که «شعار طرفداری از حقوق بشر» سر میدهند، خواسته است که از ارسال پیام تبریک برای ابراهیم رئيسی خودداری کنند.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا و همچنین نهادهای غربی هنوز هیچ پیام تبریکی برای ابراهیم رئيسی ارسال نکردهاند.
وزارت کشور ایران روز ۲۹ خرداد اعلام کرد که ابراهیم رئیسی با کسب ۱۷ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۳۴۵ رای پیروز انتخابات شده است.
علاوه بر بحث کم رونق بودن انتخابات که سبب شده است کمترین مشارکت در تاریخ جمهوری اسلامی رقم بخورد، سوابق نقض حقوق بشر ابراهیم رئيسی نیز روی پیروزی او سایه افکنده است.
از ابراهیم رئیسی به عنوان یکی از اعضای «هیات مرگ» نام برده میشود که در تابستان سال ۱۳۶۷ در کشتار دستهجمعی زندانیان سیاسی ایران نقش داشت.
سازمان عفو بینالملل روز ۲۹ خرداد در بیانیهای با اشاره به این اعدامها، تاکید کرد که ابراهیم رئیسی باید تحت تعقیب کیفری قرار گیرد.