هیات پارلمان اروپا در اولین روز ورود به ایران با ستوده و پناهی دیدار کرد

ارسال کننده: آقای غلامرضا اخلاقی 23آذر

Jafar-Panahi-Nasrin-Sotoudeh-300x400

تقاطع: یک هیات ۸ نفره از پارلمان اروپا که به دعوت مجلس شورای اسلامی به ایران سفر کرده، در اولین روز ورود خود موفق شد با نسرین ستوده و جعفر پناهی، دو زندانی سیاسی پیشین دیدار و گفتگو کند.

یکی از اعضای هیات اروپایی روز جمعه (۱۳ دسامبر-۲۲ آذر) به خبرنگاران گفت که در دیدار با خانم ستوده، وضعیت زندانیان سیاسی و حقوق بشر در ایران و نیز مساله‌ی رفع بازداشت خانگی میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد از موضوعات مورد گفتگو بوده است.

رضا خندان، همسر نسرین ستوده نیز با تایید خبر دیدار هیات اروپایی با همسرش و نیز جعفر پناهی، گفت که این دیدار به دعوت نمایندگان پارلمان اروپا صورت گرفت و در آن درباره‌ی وضعیت حقوق بشر در ایران گفتگو شد.

نسرین ستوده و جعفر پناهی، برنده‌ی مشترک جایزه‌ی حقوق بشری ساخاروف پارلمان اروپا در سال ۲۰۱۲ هستند که به دلیل زندانی بودن و نیز ممنوعیت خروج از کشور، امکان سفر به بروکسل و دریافت این جایزه را پیدا نکردند و این جایزه، دقیقا یک سال قبل (۱۲ دسامبر ۲۰۱۲) در غیاب آن‌ها بر روی صندلی‌هایی که برای‌شان در نظر گرفته شده بود، قرار داده شد.

نسرین ستوده علاوه بر شش سال حبس که با سپری کردن نیمی از آن آزاد شد، به ممنوعیت از وکالت و نیز ده سال ممنوعیت خروج از کشور روبه‌رو است. جعفر پناهی نیز که با قرار وثیقه آزاد است، از سوی دادگاه به پنج سال حبس، و بیست سال ممنوعیت فیلم‌سازی و خروج از کشور محکوم شده است.

دیدار هیات پارلمانی اتحادیه اروپا با دو تن از مخالفان حکومت در ایران در حالی صورت می‌گیرد که سال گذشته در آخرین روزهای اکتبر، سفر هیات دیگری از این اتحادیه به دلیل مخالفت مقامات جمهوری اسلامی برای دیدار با ستوده و پناهی لغو شده بود. در آن زمان، هیات اروپایی، دیدار با این دو نفر را به عنوان پیش‌شرط سفر خود به تهران اعلام کرده بود.

با این وجود، هیات اروپایی در جریان سفر امسال خود، چنین پیش‌شرطی را مطرح نکرد و تنها تقاضای انجام چنین ملاقاتی را به مقامات جمهوری اسلامی ارایه داد.

این هیات قرار است در جریان سفر شش روزه‌ی خود با علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی و تعدادی دیگر از اعضای بلندپایه‌ی این مجلس نیز دیدار کند. چگونگی از سرگیری روابط با جمهوری اسلامی، و موضوعاتی چون حقوق بشر، حقوق اقلیت‌ها و تقویت ارزش‌های دموکراسی از جمله موضوعات مورد گفتگوی این هیات با اعضای مجلس شورای اسلامی در ایران اعلام شده است.

این نخستین سفر رسمی یک هیات از پارلمان اروپا به ایران از سال ۲۰۰۷ به این سو به شمار می‌رود.

پیش از انجام این سفر، جواد کریمی قدوسی،عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به خبرگزاری “فارس” گفته بود که این هیأت اجازه دیدار با کسانی چون ستوده و پناهی را ندارد و «چنان‌چه وزارت امور خارجه دقت لازم را در این ارتباط نداشته باشد و این اتفاق بیفتد مجلس واکنش جدی در این خصوص از خود نشان خواهد داد».