زندان اوین؛ اعتصاب غذای محدود مژگان کاوسی

از روز یکشنبه بیست و ششم اردیبهشت‌ماه، مژگان کاوسی، نویسنده و پژوهشگر کُرد محبوس در بند زنان زندان اوین دست به اعتصاب غذای محدود زده است.مژگان کاووسی، زندانی سیاسی کُرد به بیمارستان اعزام شد | کمپین دفاع از  زندانیان سیاسی و مدنی

یک منبع مطلع در این رابطه به کُردپا اعلام کرد: این بار نیز اعتراض وی به دلایل پیگیری خواسته‌های شخصی نبوده و انتقادی است نسبت به روال کلی برخوردهای مسئولین زندان و دستگاه قضایی که در حق زندانیان اعمال می‌گردد. اهم این اعتراض متوجه برخورد سلیقه‌ای و خارج از ضابطه قضات در اعطای مرخصی به زندانیان بر اساس مصوبه قوه قضاییه در خصوص پیک چهارم کروناست.

این منبع مطلع افزود: تفاوت زندانیان در بهره‌مندی از مرخصی ناشی از دخالت ضابطین قضایی متفاوت در مورد هر زندانی است که به روشنی نقض قانون و ضوابط ناظر بر زندان و اجرای احکام حبس است. عدم بهره‌مندی برخی زندانیان از جمله مژگان کاوسی از مرخصی در حالی است که در شرایط کرونایی امکان ملاقات حضوری وجود ندارد.

این منبع مطلع اظهار داشت: این زندانی در شهریورماه ۹۹ دست به اعتصاب غذا زده بود و در پی آن و در شرایط تحمل کیفر بیماری‌های وی از جمله دیابت و ناراحتی قلبی تشدید شده که موجب افزایش نگرانی از وضعیت وی در اعتصاب غذای کنونی است.

پیشتر، شورای انضباطی زندان اوین این نویسنده را پس از اعتصاب غذا در اعتراض به عدم موافقت با مرخصی‌اش از حق مرخصی محروم کرده بود.

این نویسنده اهل کلاردشت مازندان روز سه‌شنبه یازدهم شهریورماه ٩٩ در اعتراض به عدم موافقت با درخواست مرخصی‌اش و تبعیض جنسیتی در زمان بندی تماس تلفنی در بند زنان زندان اوین دست به اعتصاب غذا زده بود.

روز چهارشنبه دوم مهرماه ٩٩، مژگان کاوسی پس از اعزام به بیمارستان طالقانی تهران جهت معاینه پزشکی بنا به توصیه پزشکان به اعتصاب غذایش پایان داد.

این نویسنده و پژوهشگر کُرد پس از تحمل یک ماه کیفر در زندان نوشهر جهت ادامه‌ی تحمل کیفر حبس به زندان اوین منتقل شد.

روز سه‌شنبه سی‌ام اردیبهشت‌ماه ٩٩، خانم کاوسی که به هفتاد و شش‌ماه و پانزده روز حبس محکوم شده بود که براساس تجمیع ۳۶ ماه آن اجرا می‌شود، جهت اجرای حکم جلب شد.

روز جمعه بیست و ششم اردیبهشت‌ماه ٩٩، مژگان کاوسی با انتشار یادداشتی تحت عنوان “حکم جلب بە جای احضاریه!” از صدور حکم جلب به جای احضاریه برای اجرای حکم حبس خود خبر داد.

حکم ٦٩ ماه حبس این نویسنده کُرد در دادگاه تجدیدنظر استان مازندران به ٧٦ ماه و ١٥ روز حبس افزایش یافت که براساس تجمیع ۳۶ ماه آن اجرا می‌شود.

دادگاه انقلاب نوشهر بدون هیچ ابلاغ و اطلاعی حکم ممنوع‌الخروجی را برای این فعال کُرد یارسانی صادر کرده است.

روز پنج‌شنبه بیست و هشتم آذرماه ٩٨، این نویسنده و فعال کُرد به دادگاه انقلاب نوشهر منتقل و دادگاه وی را به ٦٩ ماه حبس محکوم و پس از صدور حکم دادگاه با قرار وثیقه صد میلیون تومانی به شیوه موقت آزاد شده بود.

دادگاه انقلاب شهر نوشهر این نویسنده کُرد را به اتهام “عضویت در احزاب مخالف حکومت ایران” به ٣٣ ماه حبس، “تحریک برای برهم زدن نظم عمومی” به ٣٠ ماه حبس و “تبلیغ علیه نظام” به ٦ ماه حبس محکوم کرده است.

روز دوشنبه بیست و هفتم آبان‌ماه ٩٨، نیروهای امنیتی به منزل این نویسنده کُرد یورش بردند و بدون ارائه مجوز قانونی وی را بازداشت کرده بودند.

روز سه‌شنبه نوزدهم آذرماه ٩٨، این نویسنده و فعال کُرد با قرار بازداشت موقت به زندان نوشهر انتقال یافت.