استمرار تبعید و آزار و شکنجه زندانی سیاسی گلرخ ایرایی

بیش از سه ماه از تبعید و آزار و شکنجه زندانی سیاسی گلرخ ایرایی در زندان آمل میگذرد و این زن زندانی سیاسی همچنان تحت آزار و شکنجه در این زندان قرار دارد.گلرخ ایرایی، فعال مدنی از اوین آزاد شد - BBC News فارسی

به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام، ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰، زندانی سیاسی گلرخ ابراهیمی ایرایی هم اکنون در تبعید در بند زنان زندان آمل محبوس است. وی از بابت پرونده جدیدی که در دوران حبس در زندان قرچک ورامین توسط دادگاه انقلاب تهران برعلیهش گشوده شد به یک سال حبس تعزیری، دوسال محرومیت از عضویت در گروهها و دستجات سیاسی و ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.

این پرونده سازی دومین پرونده سازی بر علیه این زن زندانی سیاسی در زندان است. بار قبل نیز او از بابت یک پرونده دیگر به ۲۵ ماه حبس محکوم شده بود که اکنون در حال تحمل آن است.

شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری دادگاه را بصورت غیابی برگزار کرد و حکم، در زندان آمل به گلرخ ابلاغ شد. در حالیکه گلرخ از جلسه دادگاه کاملا بی خبر بود اما مسئولان زندان مدعی شدند که او آگاهانه در جلسه شرکت نکرده است.

گلرخ در ۲۳ آذر ۹۹ با ضرب و شتم از زندان قرچک به اطلاعات سپاه (بند ۲ الف زندان اوین) منتقل شد و ۴۳ روز بعد در تاریخ ۵ بهمن ۹۹ به زندان قرچک برگردانده شد اما دقایقی بعد بدون تحویلگیری وسایل شخصی اش به بند زنان زندان آمل تبعید شد.

گلرخ در تاریخ ۳ آبان ۹۵ با اولین پرونده سازی در زندان مواجه شد و وقتی در ۱۹ فروردین ۹۸ با پایان دوران محکومیتش آزاد شد بعد از ۷ ماه در ۱۸ آبان ۹۸ مجددا بازداشت و برای تحمل حبس از بابت پرونده جدید مجددا به زندان منتقل شد.

او در اولین پرونده سازی در زندان به سه سال و ۷ ماه حبس محکوم شده بود. (بر اساس ماده ۱۳۴ مدت ۲ سال و ۱ ماه ازا ین حبس برای اوقابل اجرا و هم اکنون در حال گذراندن این حکم است)

کمیسیون ایالات متحده در امور آزادی مذهبی بین‌المللی با صدور بیانیه‌ای، صدور حکم مضاعف برای گلرخ ابراهیمی ایرایی، فعال مدنی و نویسنده زندانی را محکوم کرد.

در بیانیه این کمیسیون که روز دوشنبه ششم اردیبهشت منتشر شد آمده است: خانم ایرایی در حالی که در زندان آمل به سر می‌برد، بدون حضور در جلسه و بدون دسترسی به وکیل، به صدور یک سال زندان مضاعف، ممنوعیت عضویت در سازمان‌های سیاسی و دو سال ممنوعیت سفر محکوم شده است.

گیل منشن، رئیس این کمیسیون نیز گفت: حکم یک سال زندان اضافی گلرخ ایرایی، نقض مخوف آزادی مذهبی است. دولت ایالات متحده باید مقامات رسمی مسئول در چنین مجازات غیرقابل توجیهی را طبق قانون مگنیتسکی، مورد تحریم قرار داده و پاسخگو کند.

بیشتر درباره گلرخ ابراهیمی ایرایی:
زندانی سیاسی گلرخ ابراهیمی ایرایی در ۱۵شهریور۱۳۹۳ به همراه همسرش آرش صادقی بازداشت شد. سپس در اردیبهشت۱۳۹۴ به اتهام توهین به مقدمات و تبلیغ علیه نظام در شعبه۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ۶سال حبس تعزیزی محکوم شد.

او به دلیل داستان منتشر نشده‌ای در دفترچه شخصی‌اش به توهین به مقدسات متهم شده است. در این داستان زنی پس از دیدن فیلمی درباره سنگسار یک زن در ایران، از شدت عصبانیت نسبت به احکام مذهبی، اقدام به سوزاندن قرآن می‌کند. بازجویان با وجود انکار او، اصرار داشته‌اند که این یک داستان نیست و خاطرات شخصی گلرخ ایرایی است.

مخالفت با حکم قصاص، امضای بیانیه‌هایی در مخالفت با مجازات اعدام، شرکت در تجمعات، حمایت از زندانیان سیاسی و دیدار با زندانیان سیاسی بخشی از فعالیت‌هایی است که در حکم دادگاه به عنوان مصداق اتهامات و فعالیت‌های ضدامنیتی گلرخ ایرایی ذکر شده و به موجب آن به ۶سال زندان محکوم شده است.

وی در آبان۱۳۹۵ با شکستن درب خانه، توسط مأموران امنیتی، جهت اجرای حکم ۶سال حبس تعزیزی بازداشت و بند زنان زندان اوین، منتقل شد. همسر وی آرش صادقی از روز دستگیری وی در اعتراض به این بازداشت، ۷۰روز اعتصاب غذا کرد.

گلرخ به همراه آتنا دائمی در ۱۴بهمن۱۳۹۶ بعد از تبعید به زندان قرچک ورامین در اعتراض به این انتقال و با خواسته برگشت به زندان اوین دست به اعتصاب غذا زدند.

گلرخ ابراهیمی ایرایی تا ۴اردیبهشت۱۳۹۷ اعتصاب غذایش را ادامه داد و یک هفته آخر هم دست به اعتصاب غذای خشک زد. وی در ۱۴فروردین۱۳۹۷ به حالت اغما و بیهوشی افتاد و به بیمارستان بیرون زندان،‌ منتقل شد. وی در ۴اردیبهشت۱۳۹۷ به درخواست تعداد زیادی از خانواده‌های زندانیان سیاسی، جانباختگان و فعالین مدنی، بعد از ۸۲روز اعتصاب غذایش را شکست و در پیامی صوتی از همه کسانی که در کنارش ایستاده بودند، تشکر کرد. بدنبال این اعتصاب غذا، مسئولان زندان مجبور شدند گلرخ ابراهیمی ایرایی و آتنا دائمی را به زندان اوین برگردانند.

در روز ۱۹فروردین۱۳۹۸ گلرخ ابراهیمی ایرایی با پایان محکومیتش از زندان اوین، آزاد شد.

وی از بابت پرونده دیگری که در دوران زندان، برایش تشکیل شده بود با قرار وثیقه ۶۰میلیون تومانی از زندان آزاد شده بود. در همین رابطه روز ۱۸آبان۱۳۹۸ جهت اجرای حکم زندان همان پرونده، در منزلش، توسط نیروهای امنیتی، بازداشت شد و به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

وی در ۲۳ آذر ۹۹ با ضرب و شتم از زندان قرچک به اطلاعات سپاه (بند ۲ الف زندان اوین) منتقل شد و ۴۳ روز بعد در تاریخ ۵ بهمن ۹۹ به زندان قرچک برگردانده شد اما دقایقی بعد بدون تحویلگیری وسایل شخصی اش به بند زنان زندان آمل تبعید شد و همچنان در تبعید در زندان آمل بسر می برد.

وی در این مدت با دو بار پرونده سازی در زندان مواجه شده است.

به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید