دادگاه تجدیدنظر؛ محکومیت آرشام رضایی، محمد ابوالحسنی و شکیلا منفرد به مجموعا ۷۶ ماه حبس تعزیری

شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران آرشام رضایی، محمد ابوالحسنی و شکیلا منفرد، را در یک پرونده مشترک به مجموعا ۶ سال و ۴ ماه حبس تعزیری محکوم کرد.

پیشتر شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران این شهروندان را به احکام زندان محکوم کرده بود. شکیلا منفرد به ۶ سال حبس تعزیری و آرشام رضایی و محمد ابوالحسنی هر کدام به ۱۵ ماه حبس تعزیری و ۴ ماه کار اجباری در جهاد کشاورزی محکوم شده بودند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دادگاه تجدیدنظر استان تهران آرشام رضایی، محمد ابوالحسنی و شکیلا منفرد، سه زندانی سیاسی را در یک پرونده مشترک به احکام زندان محکوم کرد.

براساس این حکم که توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران صادر و اخیرا به آنان ابلاغ شده است، شکیلا منفرد به عنوان متهم ردیف اول پرونده از بابت اتهامات “فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به مقدسات اسلام” به ۵۰ ماه حبس تعزیری و آرشام رضایی و محمد ابوالحسنی به عنوان متهمان ردیف دوم و سوم پرونده به ترتیب هر یک از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به ۱۱ ماه و ۱۵ ماه حبس تعزیری و ۴ ماه کار اجباری در سازمان جهاد کشاورزی به مدت روزی ۴ ساعت محکوم شده‌اند.
با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، از این میزان حبس، مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس برای شکیلا منفرد و ۱۵ ماه حبس برای محمد ابوالحسنی و ۱۱ ماه حبس برای آرشام رضایی قابل اجرا است.

پیشتر شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری این شهروندان را به احکام زندان محکوم کرده بود. شکیلا منفرد به ۶ سال حبس تعزیری و آرشام رضایی و محمد ابوالحسنی هر کدام به ۱۵ ماه حبس تعزیری و ۴ ماه کار اجباری در جهاد کشاورزی محکوم شده بودند.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این شهروندان در تاریخ ۱ بهمن‌ماه در دادگاه انقلاب تهران برگزار شده بود. در جریان این جلسه دادگاه که به ریاست قاضی ایمان افشاری در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران و با حضور این شهروندان برگزار شده است، سه مامور مرد و یک مامور زن قرارگاه ثارالله سپاه حضور داشته‌اند و شکیلا منفرد پس از اتمام جلسه دادگاه توسط این ماموران بازداشت و به زندان اوین منتقل شده است.

آرشام رضایی در تاریخ ۲۷ آبان‌ماه ۹۹ جهت تحمل دوره محکومیت ۵ ساله خود بازداشت و به یکی از سلول‌های انفرادی زندان رجایی شهر معروف به سوئیت منتقل شد. وی مجددا در تاریخ ۲۹ آبان از زندان رجایی شهر به مکانی نامعلوم منتقل شد و پس از ۳ روز به یکی از سلول‌های انفرادی بند امن این زندان منتقل شد. او نهایتا در تاریخ ۲۹ آذرماه به بند سیاسی زندان رجایی شهر کرج منتقل شد. این فعال مدنی پیش از انتقال به زندان در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین به ریاست قاضی حاجی مرادی مورد تفهیم اتهام قرار گرفت و قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی برای او صادر شد.

آرشام رضایی در تاریخ ۱۷ دی‌ماه ۹۷ توسط نیروهای اطلاعات سپاه در تهران بازداشت و در تاریخ ۲۲ آبان ۹۸ با تودیع قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی، به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد. اسفندماه همان سال آقای رضایی توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه از بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی و توهین به رهبری مجموعا به ۸ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد. این حکم نهایتا توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی سید احمد زرگر عینا تایید کرد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی” در خصوص وی قابل است.

شکیلا منفرد پیشتر در تاریخ ۱۰ شهریورماه ۱۳۹۹، هنگام خروج از منزل توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به یکی از بازداشتگاه‌های سازمان اطلاعات سپاه در تهران منتقل منتقل شد. گفته می‌شود بازداشت این شهروند بدون ارائه حکم قضایی صورت گرفته است. وی در تاریخ ۱۹ شهریورماه ۹۹ با پایان مراحل بازجویی به قرنطینه بند زنان زندان اوین منتقل و نهایتا در تاریخ ۲۴ شهریور با تودیع قرار وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد. شکیلا منفرد، متولد ۱۳۷۲ و شهروند ساکن تهران است.

محمد ابوالحسنی، شهروند اهل قزوین در تاریخ ۲۳ مرداد ۱۳۹۸، توسط نیروهای امنیتی و با حکم شعبه ۲۸ دادسرای انقلاب بازداشت شد. ماموران بازداشت کننده سپس به منزل وی مراجعه کرده و پس از تفتیش منزل، تعدادی از وسایل شخصی ایشان را ضبط کرده و با خود بردند. آقای ابوالحسنی در آذرماه ۱۳۹۸ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی از بابت اتهام “اجتماع و تبانی” به ۲ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم در مرحله تجدیدنظر عینا تایید شد. وی در بخش دیگری از پرونده خود از بابت اتهام “نشر اکاذیب” به ‏۲ سال ممنوعیت خروج از کشور، ‏۲ سال محرومیت از عضویت در گروه‌ها و دستجات سیاسی و ‏۲ سال ممنوعیت از حضور در فضای مجازی ‏محکوم شد. آقای ابوالحسنی در تاریخ ۱۸ بهمن‌ماه سال گذشته با پایان دوره محکومیت خود از بابت پرونده پیشین و با تودیع قرار وثیقه از بابت پرونده جدید از زندان اوین آزاد شد.