جانسون در تماس با روحانی خواستار صدور مجوز برای خروج زاغری از ایران شد

ریچارد رتکلیف (همسر نازنین) همراه با دخترش عکس خانم زاغری را به دست گرفته‌اند
ریچارد رتکلیف (همسر نازنین) همراه با دخترش عکس خانم زاغری را به دست گرفته‌اند

بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا، روز چهارشنبه در تماس تلفنی با حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، خواستار آن شد که به نازنین زاغری، شهروند ایرانی- بریتانیایی، اجازه داده شود نزد خانواده‌اش در بریتانیا بازگردد.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، دفتر نخست‌وزیری بریتانیا پس از تماس تلفنی رهبران دو کشور، با صدور بیانیه‌ای از این درخواست خبر داد.

در بیانیه آمده است که جانسون در این گفت‌و‌گوی تلفنی، «موضوع خانم زاغری و سایر شهروندان ایرانی- بریتانیایی زندانی را مطرح کرد و خواستار آزادی بلادرنگ آن‌ها شد».منبع:رادیوفردا

آقای جانسون از برداشتن پابند الکترونیک نازنین زاغری استقبال کرده و «تداوم حصرخانگی» این شهروند ایرانی-بریتانیایی را «کاملا غیرقابل قبول» دانسته است.

او به روحانی گفته است که «هر چه سریع‌تر باید اجازه داده شود که او نزد خانواده‌اش در بریتانیا بازگردد.»

نازنین زاغری- رتکلیف فروردین ۹۵ در پایان سفری به تهران همراه با دختر خردسالش برای دیدار با خانواده خود، در فرودگاه تهران بازداشت شد و سپس به اتهام «جاسوسی» دادگاهی و به پنج سال زندان محکوم شد.

او به عنوان کارمند بنیاد توماس رویترز، بخش خیریه موسسه‌ای رسانه‌ای فعالیت داشت. این شهروند ایرانی- بریتانیایی تمامی اتهامات مطرح شده علیه خود را رد کرده است.

خانم زاغری- رتکلیف اوایل امسال و به دلیل نگرانی از شیوع ویروس کرونا در زندان‌های ایران به طور موقت آزاد شد ولی آمدورفت او با پابند الکترونیک کنترل می‌شد و اجازه خروج از ایران را ندارد.

حجت کرمانی، حقوقدان و وکیل نازنین زاغری روز ۱۷ اسفند از ابلاغ حکم آزادی او و باز شدن پابند الکترونیک وی خبر داد.

با این حال وکیل زاغری از تعیین وقت برای ادامه رسیدگی به «پرونده دوم» موکلش در روز ۲۴ اسفند سال جاری خبر داده است.

در این پرونده، زاغری متهم به «فعالیت تبلیغی علیه نظام» از طریق شرکت در تجمع مقابل سفارت ایران در لندن در سال ۱۳۸۸ و مصاحبه با شبکه بی‌بی‌سی فارسی در همان زمان است.

پرونده نازنین زاغری- رتکلیف طی سال‌های اخیر باعث تنش در روابط ایران و بریتانیا شده است.

«ایران از فرصت اعلام آمادگی آمریکا برای مذاکره استفاده کند»

دفتر نخست‌وزیری بریتانیا در بخش دیگری از اين بیانیه اعلام کرده که بوريس جانسون در مکالمه تلفنی با حسن روحانی خواستار آن شده که «ایران از فرصتی که با اعلام آمادگی آمریکا برای مذاکره در مورد بازگشت به برجام فراهم شده استفاده کند».

دولت جو بایدن اعلام کرده در صورت پایبندی ایران به تعهدات خود در برجام، آمریکا آماده بازگشت به توافق هسته‌ای است.

این در حالی است که مقام‌های جمهوری اسلامی بارها خواستار «رفع کامل» تحریم‌ها از سوی ایالات متحده برای احیای برجام شده‌اند.

پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری نیز گزارش کرده که حسن روحانی در این گفت‌و‌گوی تلفنی، «سیاست قطعی ایران در برجام را عمل در برابر عمل» برشمرده است.

روحانی گفته که «عمل نکردن طرف‌های اروپایی به تعهدات برجامی»، موجب «تنگ‌تر شدن فضای دیپلماسی شد».

رئیس‌جمهوری ایران با بیان اینکه تهران «نمی‌تواند و نباید تنها طرف پرداخت‌کننده هزینه برای حفظ برجام باشد»، از فقدان «اقدام عملی» از سوی آمریکا و تنها طرح «ادعای علاقمندی به بازگشت به برجام» سخن گفته است.

این در حالی است که خبرگزاری‌های ایران روز چهارشنبه به نقل از حسن روحانی گزارش کردند که جمهوری اسلامی برای بازگشت «جزء در برابر جزء» به تعهدات برجامی خود هم آماده است.

در مقابل اصرار ایران بر لغو تحریم‌ها، قدرت‌های اروپایی حاضر در برجام و دولت آمریکا خواستار آن هستند که ایران به اجرای کامل برجام بازگردد تا زمینه برای لغو تحریم‌ها طبق برجام و شروع مذاکرات جدید درباره مسائل مرتبط با پرونده هسته‌ای و همچنین برنامه موشکی و اقدامات منطقه‌ای ایران فراهم شود.