مریم کلارن میگوید مادرش در پنج ماه بازداشت ۱۰۰۰ ساعت بازجویی شده و تقاضایش برای انتقال به بند عمومی هم بیپاسخ مانده است. اتهام این زندانی دوتابعیتی هنوز مشخص نیست و وکیل انتخابی هم به پرونده دسترسی ندارد.
مریم کلارن، فرزند آرشیتکت ایرانی-آلمانی میگوید مادرش ظرف ۱۴۷ روز و طی ۸۰ جلسه، ۱۰۰۰ ساعت بازجویی پس داده که به معنای شکنجه روانی است. او در ملاقات با دو نماینده مجلس آلمان، بار دیگر خواهان پیگیری دلایل بازداشت مادرش شد.
خانم تقوی ۶۶ سال دارد و ۲۵ مهر در خانهاش در تهران دستگیر شده است. او سال ۱۹۸۲ به همراه خانوادهاش به آلمان مهاجرت کرده و در ۱۵ سال گذشته بارها به ایران رفت و آمد داشت.
مریم کلارن روز پنجشنبه ۱۱ مارس (۱۱ اسفند) در پیامی توییتری نوشت که مادرش درخواست داده از بند دو الف به بند زنان اوین منتقل شود. او در توییت دیگری از دستگاه دیپلماسی آلمان و هایکو ماس، وزیر خارجه این کشور خواست اقدامی برای پیگیری وضعییت مادرش انجام دهند و نوشت: «مادرم در تماس با داییام گفته که شرایط غیرقابل تحملی دارد.»
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
مریم کلارن در اطلاعیهای گفته که ۱۰۰۰ ساعت بازجویی طی ۸۰ جلسه و ظرف ۱۴۷ روز بازداشت، مصداق شکنجه روانی است.
خبرگزاری حقوق بشری “هرانا” مینویسد که کارکنان دفتر دادستانی در مراجعه خانواده خانم تقوی در ۱۷ اسفند، جلوی ورود آنها را گرفته و گفتهاند که بازجوی پرونده برای انتقال او تصمیم خواهد گرفت: «ساعاتی بعد ناهید تقوی در تماس تلفنی با خانواده خود از قول بازجوی پرونده گفته که دادستانی تصمیمگیرنده است و انتقال او را رد کرده است.»
قاضی حاجیمرادی به خانواده این شهروند دوتابعیتی گفته که صرفا وکلای مورد اعتماد قوه قضاییه اجازه دسترسی به پرونده را خواهند داشت و پرونده نیز تا زمانی که خانم تقوی اتهامات خود را قبول نکند، به دادگاه ارجاع داده نمیشود.
مریم کلارن پیشتر به دویچه وله گفته است که وکیل انتخابی خانواده هنوز به پرونده دسترسی ندارد و خانم تقوی هیچیک از ۴۸ وکیل معتمد معرفی شده را قبول نکرده است.
دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید
هیچیک از اعضای خانواده از اتهامات خانم تقوی مطلع نیست. برادران خانم تقوی روز چهارم اسفند با او ملاقات کابینی داشتهاند. مریم کلارن اعلام کرده که ملاقات با حضور نیروهای امنیتی بوده و مادرش از نگاهداری در سلول انفرادی شکایت داشته است. ناهید تقوی در بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند دو الف زندان اوین نگاهداری میشود.
مریم کلارن دو روز قبل نیز با دو نماینده پارلمان سراسری آلمان، راینهارد هوبن و بیژن جیرسرایی از حزب دمکرات آزاد (FDP) ملاقات کرد و خواستار پیگیری وضعیت مادرش شد. او گفت که هنوز هیچیک از اعضای خانواده نمیدانند که دلیل دستگیری خانم تقوی در اکتبر ۲۰۲۰ چیست و دسترسی به پرونده همچنان ناممکن است.
به گزارش روزنامه “بیلد”، بیژن جیرسرایی، کارشناس سیاست خارجی حزب دموکراتهای آزاد در این ملاقات گفته است: «رژیم ایران سالهاست که دیپلماسی گروگانگیری را به عنوان ابزار فشار مالی یا سیاسی دنبال میکند.» جیرسرایی با اشاره به در راه بودن انتخابات ریاست جمهوری و مذاکرات احتمالی اتمی، به روزنامه بیلد آلمان گفته است: «چه بسا رژیم ایران خانم تقوی را وجه المصالحه معاملات خود قرار داده باشد.