رویا برومند، مدیر اجرایی بنیاد عبدالرحمن برومند برای حقوق بشر در ایران
ابتلای زندانیان سیاسی و عقیدتی به بیماریهای حاد و مرگ برخی از آنها در زندانهای ایران در سالهای گذشته بارها تکرار شده است. از ابتلای زندانیانی چون امید کوکبی، آرش صادقی و علیرضا رجایی به سرطان گرفته تا کشته شدن هدی صابر و وحید صیادی نصیری در زندان. اکنون اخباری در رابطه با وخامت وضعیت جسمی بهنام محجوبی، یکی از دراویش گنابادی زندانی در ایران که بیماری «پانیک اعصاب» مبتلا بوده، منتشره شده است.
این زندانی عقیدتی طی روزهای گذشته به دلیل وخامت حال، در وضعیتی ناگواری از زندان اوین به بیمارستان لقمان تهران منتقل و گفته میشود در آستانه مرگ قرار دارد.voa
رویا برومند، مدیر اجرایی بنیاد عبدالرحمن برومند برای حقوق بشر در ایران، ضمن مسئول خواندن قوه قضائیه و نهادهای امنیتی در رابطه با وضعیت سلامت زندانیانی از جمله بهنام محجوبی به صدای آمریکا گفت، مسئولیت وضعیت زندانیان با نهادهای قضایی و نهادهای امنیتی است، افرادی که آنها را به زندان میاندازند، وثیقههای سنگین صادر میکنند تا جلوی آزاد شدن آنها را بگیرند و پزشکانی که به سلامتی زندانیان توجه نمیکنند.
خانم برومند در ادامه با اشاره به اینکه مسئله سلامت زندانیان یکی از وظایف اصلی سازمانهای حقوق بشری، سازمانهای بین المللی و همچنین نهاد حقوق بشر سازمان ملل است به صدای آمریکا گفت، مسئله سلامت زندانیان جزو مسائلی است که در ارتباطات میان مقامات جمهوری اسلامی و سازمان ملل از دهه شصت که اولین گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران مشغول به کار خود شد، بوده اما مقامات جمهوری اسلامی اجازه دسترسی به زندانها و زندانیها را نمیدهند.
مدیر اجرایی بنیاد عبدالرحمن برومند برای حقوق بشر در ایران میگوید، نهادهای حقوق بشری و بین المللی وقتی میتوانند موثر باشند که «بتوانند بروند داخل کشور و بازدید کنند از زندانها و با مقامات مسئول صحبت کنند و هم وظایفشان را یادآوری کنند و مشکلتان آنها را بشنوند و راه چاره توصیه کنند.»
دانلود اِمبد دانلود صوتی
بهنام محجوبی، درویش گنابادی زندانی روز شنبه ۲۵ بهمنماه در پی «مسمومیت دارویی» از زندان اوین به بیمارستان لقمان تهران منتقل شد و روز یکشنبه ۲۶ بهمنماه یکی از ماموران زندان اوین در بیمارستان لقمان به خانواده بهنام محجوبی گفته بود سطح هوشیاری این زندانی سیاسی پایین آمده و او به کما رفته است.
آقای محجوبی از جمله دراویش گنابادی است که با اتهام اجتماع و تبانی در حوادث گلستان هفتم بازداشت و به دو سال زندان محکوم و در این مدت با وثیقه آزاد نشده است.
در پی حضور گسترده نیروهای امنیتی و لباس شخصی در بهمن ماه سال ۱۳۹۶ در مقابل خانه نورعلی تابنده، سر سلسله سابق دراویش گنابادی، تعداد زیادی از دراویش گنابادی خود را به آن خیابان رساندند تا از تجمع نیروها امنیتی و انتظامی مقابل خانه نورعلی تابنده جلوگیری کنند و وضعیت محل را به حالت عادی بازگردانند.
این تجمعات به درگیری نیروهای امنیتی و یگان ویژه با دراویش حاضر در آن محل منجر شد.
در جریان این درگیریها، صدها دراویش گنابادی زخمی و بازداشت شدند و متعاقب آن به مجازاتهای شدید محکوم شدند.
ایالات متحده در سالهای اخیر در گزارشهای حقوق بشری خود، بارها به نقض گسترده حقوق اقلیتهای مذهبی و قومی در ایران اعتراض کرده است.