شیوا مکی‌نیان: چون بازیگر تئاتر هستم برای ورودم به سینما ریسک نمی‌کنند / هیچ‌کس حالی از ما نمی‌پرسد

شیوا مکی‌نیان بازیگر می‌گوید برایش جالب است که بداند چرا بازیگران باتجربه و تحصیل‌کرده عرصه تئاتر نمی‌توانند در فضای تصویری کار کنند، اما افرادی خارج از این فضا به راحتی جذب می‌شوند.شیوا مکی نیان - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

شیوا مکی‌نیان: چون بازیگر تئاتر هستم برای ورودم به سینما ریسک نمی‌کنند / هیچ‌کس حالی از ما نمی‌پرسد
سرویس سینمایی هنرآنلاین: شیوا مکی‌نیان بازیگر سینما و تئاتر که آخرین حضورش در سینما به فیلم “عطر تلخ” بر می‌گردد، درگفت‌وگو با خبرنگار هنرآنلاین درباره فعالیت‌های خود بیان کرد: پیش از شروع کرونا پیشنهادهایی داشتم برای حضور در یک فیلم کوتاه و دو فیلم سینمایی که متاسفانه با تعطیلی پروژه‌ها این امکان فراهم نشد.

او افزود: فیلم “عطرتلخ” ساخته علی ابراهیمی را نیز روی پرده داشتم که به دلیل شیوع کووید-19 نمایش آن بسیار کوتاه مدت بود و اکرانش متوقف شد. باتوجه به شرایط موجود و ملاحظاتی که تهیه‌کننده داشت از فضاهای دیگر نیز دور ماندیم و سرنوشت آن مشخص نیست که البته این نامشخصی صرفاً برای ما نبود و برای همه این اتفاق افتاده است.

مکی‌نیان با اشاره به این که بیشترین فعالیتش در عرصه تئاتر بوده و بیشترین حجم کاری‌اش نیز در این عرصه رقم خورده است، توضیح داد: سال گذشته همین موقع در فستیوال مونولیت در اسپانیا با نمایش “من” با حدود 20 گروه به رقابت پرداختیم و در نهایت نیز موفق به کسب مقام اول شدیم و به شش فستیوال مهم دیگر دعوت شدیم. قرار بر این بود که اولین سفر ما به استرالیا باشد که درست سه روز مانده به حرکتمان به دلیل کرونا این سفر را از دست دادیم و اولین اتفاق تلخی بود که برای ما رقم خورد. متاسفانه با توجه به این که تمامی هزینه‌ها را خودمان متقبل شده بودیم، بسیار متضرر شدیم و این ناراحت‌کننده است که در چنین شرایطی هیچ کس حالی از ما نمی‌پرسد و ما نیز هیچ کاری نمی‌توانیم انجام دهیم.

بازیگر”اگزما” در پاسخ به این سؤال که آیا با توجه به شرایط موجود حاضر است در کاری حضور داشته باشد، اظهار کرد: روزهای اول بسیار مقاومت کردم در مقابل این که در این شرایط نباید کار کرد، اما باید کار کنیم چون یا بر اثر ابتلا به کرونا می‌میریم یا از گرسنگی، من شاید بتوانم روزگارم را بگذرانم، اما همه نمی‌توانند اندوخته داشته باشند و از آنجایی که حمایتی هم وجود ندارد، بنابراین مجبور هستیم تا در این شرایط کار کنیم.

این بازیگر در ادامه و در پاسخ به این سؤال که با توجه به حضور پررنگش در تئاتر، چرا دیر وارد حوزه تصویری شده است، توضیح داد: برای خودم نیز جالب است که بدانم چرا؛ من کارم را از 17 سالگی آغاز کردم و با گروه‌های خارجی به فعالیت پرداختم. پنج دوره کاندید بهترین بازیگر بودم و در فستیوال‌های بین‌المللی نامزد دریافت جایزه بهترین بازیگر شدم. از سوی دیگر رتبه برتر دانشگاه تربیت مدرس را از آن خود کردم و تا مقطع کارشناسی ارشد رشته تئاتر با گرایش بازیگری تحصیلاتم را ادامه دادم. به فیلمسازان حق می‌دهم که در انتخاب بازیگر کمتر ریسک کنند، اما برایم جالب است که بدانم چرا از بازیگران باتجربه تئاتر استفاده نمی‌کنند. نمی‌دانم فیلمسازان سینما و تلویزیون به دنبال چه هستند. در تمامی رشته‌ها هر کسی نمی‌تواند بدون داشتن تجربه و تحصیلات وارد آن رشته شود، اما در رشته ما این‌طور نیست و هرکسی بدون داشتن تجربه و تحصیلات می‌تواند وارد شود، درحالی‌که تحصیل‌کردگان این رشته باید به‌سختی در این عرصه فعالیت کنند. درواقع در رشته بازیگری هر کسی با پول و بدون تجربه می‌تواند وارد شود، اما باتجربه‌ها و تحصیل‌کرده‌هایش بیرون از این فضا مانده‌اند و اجازه ورود ندارند. به من می‌گویند چون تئاتری هستم نمی‌توانند ریسک کنند. درحالی‌که بارها دیده‌ایم که از دل همین بچه‌های تئاتر چه ستاره‌هایی به سینمای ایران معرفی شدند.

او افزود: فلسفه انتخاب دوستان فرشته صورت در عرصه تصویر را نمی‌فهمم. امیدوارم روزی برسد که پرونده تمام فرشته‌های عرصه تصویر را بررسی کنند و پرونده افرادی امثال من را نیز بررسی کنند و بعد نسبت به حضور افراد در عرصه هنر تصمیم بگیرند.

lمنبع:هنر آنلاین