ارسال کننده : آقای محمود نعیمی 5آدر
رئیس انجمن مددکاری ایران گفت: تا زمانیکه نگاه مردسالارنه در ایران وجود
دارد، هیچگاه موفق به امحای خشونت علیه زنان نخواهیم شد و تا زمانیکه واقعیتها کتمان می شود، موضوع خشونت درباره زنان در ایران وجود دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، سید حسن موسوی ظهر دوشنبه در کارگاه اورژانس های درمانی در کار با قربانیان همسرآزاری که به مناسبت روز جهانی امحای خشونت علیه زنان از سوی سازمان دفاع از قربانیان خشونت برگزار شد با بیان این مطلب گفت: بسیاری از مردان کتک زدن همسر خود را بخشی از حقوق خود تلقی می کند. باید گفت که خشونت زنان زخمی عمیق در جامعه است چرا که در جامعه ایران هم زن و هم مردم آن را به گونه ای حق می دانند و هیچ نگاه حقوقی و اجتماعی برای جلوگیری از این موضوع وجود ندارد. من به اطمینان می گویم که نگاه مردسالارانه در ایران مانع از امحای خشونت علیه زنان می شود و همواره موضوع خشونت در ایران وجود دارد.
نبود دغدغه سلامت اجتماعی در کشور
وی دلیل دیگر عدم امحای خشونت علیه زنان را نبود دغدغه سلامت اجتماعی در کشور عنوان کرد و افزود: نظام برنامه ریزی ما انسان محور نیست تا زمانی که در بحث خشونت علیه زنان اطلاع رسانی نشود و از ما بخواهند واقعیتها را کتمان کنیم ما قادر به امحای خشونت علیه زنان نخواهیم بود. تصمیم گیری های غلط نقش بسیار زیادی در افزایش خشونت علیه زنان دارد.
راه اندازی نخستین سامانه بانک اطلاعات آسیب های اجتماعی
وی به راه اندازی سامانه بانک اطلاعات آسیب های اجتماعی اشاره کرد و گفت: در این بانک اطلاعات مختلفی درباره خشونت انواع آن، خشونت علیه کودکان و … وجود دارد.
وی ادامه داد: هنگامی که معماری خانه های ما خشن است جامعه شناسی شهری و معماری در بحث خشونت نداری چگونه می توان توقع داشت موضوع خشونت برای همیشه در کشوری همچون ایران از بین برود. از سوی دیگر ضرب و جرح دومین رتبه فراوانی پرونده های تشکیل شده در مراجع قضائی است آیا با این آمار می وان متوقع شد که خشونت از بین برود!
چلکی با بیان اینکه خشونتهای خانگی که منجر به کتک زدن می شود راه به پزشکی قانونی می یابد اما خشونت های جنسی تحت هیچ شرایطی به این مراجع راه پیدا می کند این در حالی است که تاثیر روانی تجاوز به مراتب عمیق تر از خشونت جسمی است. متاسفانه در ایران جایی برای رسیدگی به خشونتهای روانی و تجاوز باز نشده که این راه را برای ما دشوارتر می کند.
وی به تدوین آیین نامه مربوط به همسرآزاری اشاره کرد و گفت: تدوین و تصویب آیین نامه مربوط به همسرآزاری 14 سالن طول کشید که نهایت منجر به راه اندازی اورژانس اجتماعی شد تا زنان آسیب دیده و درگیر خشونت دیگر شبها در خیابان نباشند و تحت حمایت اورژانس های اجتماعی قرار گیرند. این اورژانسها برای زنان بدون آنکه پرونده قضائی تشکیل شود از آنها حمایت می کند و بین 20 تا 40 روز از آنها در این مرکز نگهداری می شود و اگر زن نیاز به حمایت بلندمدت داشته باشد به مراکز دیگر معرفی خواهد شد.
تدوین لایحه امنیت زنان
رئیس انجمن مددکاری ایران به تدوین لایحه امنیت زنان در مرکز امور زنان خبر داد و گفت: این لایحه در اواخر دولت گذشته تدوین شد و با توجه به آن که هیات دولت با عنوان آن مشکل داشت دوباره به مرکز زنان ارجاع و در نهایت قرار شد این لایحه با رویکرد پیشگیری از خشونت علیه زنان به دولت ارجاع داده شود که با توجه به تغییر دولت هنوز این لایحه به سرانجام نرسیده است.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به موضوع همکاری 4 خط اورژانس اشاره کرد و افزود: استانداران موظف شدند همکاری بین 4 خط 125، 123، 110 و 115 را در استان های خود برقرار کنند تا اگر زنان در تماس با هر کدام از این شماره ها در معرض خطر قرار گیرند به مراکز تخصصی ارجاع داده شوند.
وی در پایان از دولتها به دلیل عدم توجه به حوزه اجتماعی انتقاد کرده و گفت: در دولت تدبیر و امید نیز باز هم موضوع عمران و اقتصاد بر موضوع اجتماعی اولویت دارد. باز هم حوزه اجتماعی کشور مورد غفلت واقع شد به گونه ای که هیچ سازمان و نهاد دولتی در روز جهانی خشونت علیه زنان هیچ همایش و بزرگداشتی برگزار نمی کند.