نسرین ستوده «برای گذراندن ۱۲ سال حبس» به قرچک منتقل شد

اداره کل زندان‌های استان تهران روز چهارشنبه اعلام کرد که نسرین ستوده، زندانی سیاسی، برای گذراندن محکومیت جدید ناشی از ارتکاب به یکی از «جرایم عمومی» به زندان قرچک منتقل شده است.

خبرگزاری رسمی قوه قضائیه ایران، میزان، روز چهارشنبه، ۳۰ مهر، این خبر را پس از آن به نقل از روابط عمومی اداره کل زندان‌های استان تهران منتشر کرد که خبر رسید خانم ستوده از زندان اوین به زندان قرچک ورامین منتقل شده است.

نسرین ستوده پیش از این به اتهام «اجتماع و تبانى به قصد اقدام علیه امنیت ملی» به پنج سال حبس و به اتهام «فعالیت علیه نظام جمهورى اسلامى» به یک سال حبس محکوم شده بود.

رضا خندان، همسر نسرین ستوده، روز سه‌شنبه در پیامی توییتری خبر داده بود که او با قول اعزام به بیمارستان از سوی ماموران بند عمومی زندان اوین، به زندان قرچک منتقل شده است.

این در حالی است که، به گفته آقای خندان، طبق نظر متخصصان این زندانی سیاسی باید برای معاینه فوری قلب و عمل آنژیوگرافی به بیمارستان منتقل می‌شد.

تجمع در برابر سفارت ایران در پاریس در سال ۲۰۱۹
بیشتر در این باره:
نسرین ستوده به زندان قرچک منتقل شد
خبرگزاری میزان در واکنش به این خبر به نقل از مسئول روابط عمومی اداره کل زندان‌های استان تهران نوشت که نسرین ستوده «اخیرا به دلیل محکومیت در یکی از جرایم عمومی به ١٢ سال حبس محکوم شده که محکومیت اخیرالذکر به تازگى قطعى و لازم‌الاجرا شده است».

این خبر به نوع «جرمی» که مدعی شده خانم ستوده مرتکب شده اشاره‌ای نکرده، اما افزوده که «با استناد بند ب ماده هفت آیین‌نامه نحوه تفکیک و طبقه‌بندى زندانیان، زندانیان با محکومیت در یکی از جرایم عمومی که متوجه نسرین ستوده نیز مى‌شود، صلاحیت نگهدارى در بند امنیتى را ندارند».

بر اساس اظهارات رئیس روابط عمومی سازمان زندان‌های کل کشور که به نام وی نیز اشاره‌ای نشده، «با توجه به ماده ١٣٤ قانون مجازات اسلامى، مجازات اشد» برای خانم ستوده «لحاظ شده و بنابراین با ادغام دیگر موارد محکومیت وی مجازات ١٢ سال حبس برای وی لحاظ مى‌شود».

اظهارات وی به صورت واضح مشخص نکرده که آیا ۱۲ سال حکم جدید برای نسرین ستوده صادر شده یا شش سال دیگر به شش سال حبس این فعال حقوق بشر اضافه شده است.

نسرین ستوده از ۲۰ مرداد در اعتراض به وضعیت زندانیان سیاسی دست به اعتصاب غذا زد و پنجم مهرماه به دنبال وخیم شدن حال جسمی‌اش اعتصاب غذای خود را شکست.

سازمان ملل متحد ۱۵ مهر از ایران خواسته بود بی‌درنگ نسرین ستوده، وکیل مدافع و فعال حقوق بشر و سایر زندانیان سیاسی را آزاد کند.

صدها نویسنده و شخصیت فرهنگی در جهان نیز با امضای نامه سرگشاده انجمن قلم آمریکا خطاب به حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، خواستار آزادی نسرین ستوده و دیگر زندانیان سیاسی در ایران شده‌اند.
این نامه سرگشاده را نویسندگان سرشناسی چون مارگارت اتوود، آریل دورفمن و پل استر امضا کرده‌اند.