نصب تصویر نسرین ستوده در مقابل ساختمان شهردارى پاریس

كانون وكلاى فرانسه و كمیسر عالى حقوق بشر سازمان ملل خواهان آزادى زندانیان سیاسی در ایران از جمله نسرین ستوده وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر شدند.
– گفتنى است كه نسرین ستوده در سال ١٣٨٩ به خاطر قبول وكالت تعدادى از فعالان حقوق بشر، دانشجویان و زنان دستگیر و زندانى شد. او از مجموعه‌ی سى و سه سال زندان برای اتهامات مختلف كه از یک تا ۱۲ سال براى او تعیین شده، طبق قانون مجازات در جمهوری اسلامی باید بالاترین حکم یعنی ١٢ سال را در زندان بگذراند.

پنج شنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۹ برابر با ۰۸ اکتبر ۲۰۲۰

عکس نسرین ستوده وکیل دادگسترى و زندانى سیاسى و فعال حقوق بشر در ایران که به دلیل مبارزه با نقض حقوق بشر توسط رژیم جمهورى اسلامى و دفاع از زندانیان سیاسى بی‌گناه و تحت شکنجه، در زندان بسر می‌برد به ابتکار آن آیدالگو شهردار پاریس مقابل ساختمان شهردارى پایتخت فرانسه نصب شد.

نمایندگان سازمان‌هاى حقوق بشر و کانون وکلاى پاریس با اعلام حمایت از تصمیم شهردار، خواستار آزادى بى‌قید و شرط نسرین ستوده شده‌اند.

آن آیدالگو درباره این اقدام نوشت «پرتره نسرین ستوده وکیلی که به ناحق در ایران زندانی است و در حال حاضر در معرض خطرات زیادی قرار دارد، در مقابل ساختمان شهرداری نصب شد تا یادآوری کند که ما منتظر آزادی فوری او هستیم.»

این اقدام شهردار پاریس ساعاتى بعد مورد حمایت سازمان‌هاى بین‌المللى و وکلاى فرانسوى قرار گرفت.

روز چهارشنبه نمایندگان عفو بین‌الملل، فدراسیون ١٩٢ تشکیلات غیردولتى مدافع حقوق بشر I.D.H، کانون وکلاى پاریس در کنار تصویر نسرین ستوده جمع شدند و بر آزادى او تأکید کردند.

کانون وکلاى فرانسه ضمن اعلام نگرانى عمیق درباره وضعیت وکیل در حبس ایرانى، در طومارى حکم در مجموع ۳۳ سال زندان برای چندین اتهام و ١٢٨ ضربه شلاق براى او را که تنها به خاطر فعالیت‌هاى حرفه‌اى وى صادر شده، محکوم کرده است. این طومار را تا کنون ۴٩٣هزار نفر امضا کرده‌اند.

وکلاى شهر تولوز فرانسه نیز با گرد آمدن مقابل عکس نسرین ستوده در محوطه کانون وکلاى آن شهر خواستار آزادى فورى همکار زندانى خود در ایران شدند.

نسرین ستوده وکیل دعاوى ۵٧ ساله به خاطر بازداشت بدون دلیل و مراقبت‌هاى ناکافى پزشکى، دو ماه پیش دست به اعتصاب غذا زد و بیش از ۴۰ روز بعد به علت وخامت شرایط جسمى براى مدت کوتاهى در بیمارستان بسترى شد.

میشل باشله کمیسر عالى حقوق بشر سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه با صدور بیانیه‌اى خواهان آزادى بدون قید و شرط زندانیان سیاسی، روزنامه‌نگاران، مدافعان حقوق بشر و وکلا از جمله نسرین ستوده شد.

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل خواستار آزادی فعالان سیاسی و مدنی در ایران شد

او رفتار مسئولان قضایى جمهورى اسلامى را در تحمیل و تبعیض علیه این گروه از زندانیان در هنگامه‌ی شیوع ویروس کرونا و مقاومت در برابر آزادى زندانیان سرزنش نمود.

میشل باشله که اهل کشور شیلى است، در سال‌هاى ٢٠٠۶ تا ٢٠١٠ و پس از آن در فاصله سال‌هاى ٢٠١۴ و ٢٠١٨ به عنوان نخستین بانوى رئیس جمهورى در شیلى فعالیت داشت. وى در سال ٢٠١٨ به عنوان کمیسر عالى حقوق بشر سازمان ملل متحد کار خود را شروع کرد.

گفتنى است که نسرین ستوده در سال ١٣٨٩ به خاطر قبول وکالت تعدادى از فعالان حقوق بشر، دانشجویان و زنان دستگیر و زندانى شد. او از مجموعه‌ی سى و سه سال زندان برای اتهامات مختلف که از یک تا ۱۲ سال براى او تعیین شده، طبق قانون مجازات در جمهوری اسلامی باید بالاترین حکم یعنی ١٢ سال را در زندان بگذراند.

از جمله اتهامات ساختگى که رژیم جمهورى اسلامى معمولا به فعالان سیاسى مانند نسرین ستوده نسبت مى دهد، «اقدام علیه امنیت ملى» و «تشویش اذهان عمومى» است.

از اقدامات زشت و غیرانسانى و رایج در رژیم ولایت فقیه، بازداشت بستگان و حتى فرزندان نوجوان و خردسال زندانیان سیاسى است که از نمونه‌هاى فراوانى را مى‌توان نام برد.

مهرآوه خندان دختر نسرین ستوده و رضا خندان همسر او، که ٢٠ سال دارد، در ٢٧ امردادماه سال جارى بدون هیچگونه خبر یا احضاریه قبلى توسط ۵ مامور امنیتى در خانه پدرش بازداشت و پس از ساعاتى با قرار کفالت از دادسراى اوین آزاد شد.

مهرآوه که دانشجوى رشته نقاشى در دانشگاه تهران است، زمانى که فقط ١٢ سال داشت از سوى دادسراى اوین از کشور ممنوع الخروج شد.

در طى سال‌هاى گذشته فشار بر خانواده ستوده نیز به صورت مداوم جریان داشته است. چندى پیش رضا خندان همسر وی خبر از مسدود شدن حساب‌هاى بانکى همسرش توسط دادستان تهران داد و گفت: به نظر مى رسد این اقدام، سر آغاز توقیف اموال خانواده‌ی آنهاست.