اتحادیه آزاد کارگران ایران احضار یک عضو هیئت مدیره این اتحادیه برای تحمل دوران محکومیت خود به زندان اوین، و نیز تهدید تلفنی تعدادی دیگر از اعضای خود طی روزهای گذشته را محکوم کرد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران با انتشار بیانیهای احضار ناهید خداجو، کارگر بازنشسته و عضو هیئت مدیره این اتحادیه توسط دادگاه اجرای احکام اوین برای سپری کردن دوران محکومیت ۶ سال زندان خود، در شرایط کنونی که ویروس کرونا و بیماری کووید- ۱۹ در حال گسترش در زندانهای ایران است، را محکوم کرد.
ناهید خداجو که روز جهانی کارگر سال گذشته به همراه تعداد دیگری از فعالان کارگری و روزنامهنگار در مقابل مجلس بازداشت و پس از ۳۳ روز در تاریخ ۱۳ خرداد ۹۸ با تودیع قرار وثیقه تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شده بود روز پنج شنبه ۲۸ فروردین ماه برای سپری کردن دوران محکومیت خود به زندان احضار و به او پنج روز مهلت داده شد تا خود را به زندان معروفی کند.
این اتحادیه در بیانیه خود با اشاره به این که حکم خانم خداجو بدون حضور وی و وکیلش از سوی دادگاه تجدید نظر صادر شده است میگوید: «صدور و تأیید حکم حبس برای [این فعال کارگری] و دیگر کارگران، سندی بی چون و چرا در اثبات خصلت ضدکارگری و ضدانسانی حاکمیت سرمایهداران است و این گونه اقدامات تماماً در راستای سرکوب طبقه کارگر ایران صورت میگیرد.»
احضار ناهید خداجو و ممانعت مقامات حکومت ایران از آزادی و یا اعطای مرخصی به برخی از زندانیان سیاسی و مدنی در حالی است که پیش از این جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در ایران، از تهران خواسته بود همه زندانیان را موقتا آزاد کند. او پیشتر گفته بود ادامه نگه داشتن زندانیان سیاسی در بحبوحه شیوع کرونا «تاسفبار و نگرانکننده است.»
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران
همچنین ببینید:
سازمان ملل: با شیوع کرونا، آزاد نکردن زندانیان سیاسی ایران «تاسفبار و نگرانکننده» است
در بخش دیگری از این بیانیه همچنین به تماسهای صورت گرفته از سوی وزارت اطلاعات با تعداد قابل توجهی از اعضای این اتحادیه نیز اشاره شده است؛ تماسهایی که به نوشته این بیانیه طی آنها بازجویان وزارت اطلاعات «ضمن بازخواست حول روز جهانی کارگر آتی، اقدام به تهدید این کارگران نمودهاند.»
این اتحادیه همچنین ضمن محکوم کردن تهدید و اِعمال فشار نهادهای امنیتی بر کارگران از طریق تماسهای تلفنی، خواهان آزادی یک کارگر زندانی به نام جعفر عظیمزاده شده است. در این بیانیه اقدام به تصرف و فروش وثیقههای سپردهشده توسط آقای عظیمزاده را «یک غارت آشکار از زندگی کارگران» دانسته و «خواستار خاتمه دادن به این اقدام ضدانسانی» شده است.
تعداد زیادی از زندانیان، همچون زندانیان سیاسی و عقیدتی در زندانهای مختلف ایران که محکومیت آنها بیشتر از ۵ سال است، کماکان در زندانهای ایران در بازداشت به سر میبرند و با وجود گسترش ویروس کرونا در زندانهای ایران و ابتلای برخی از زندانیان به این ویروس از حق داشتن مرخصی کوتاه مدت و یا آزادی مشروط برخوردار نیستند.
ایالات متحده بارها برخورد امنیتی ایران با کارگران را محکوم کرده است. وزارت خارجه آمریکا در پیامی گفته بود که رژیم جمهوری اسلامی با هزینهای که در سوریه کرده است، میتوانست حقوق کارگران در ایران را پرداخت کند.