همسر نسرین ستوده می‌گوید که قوه قضائیه همچنان از آزادی زندانیان سیاسی جلوگیری می‌کند

با وجود شیوع گستره ویروس کرونا در زندان‌های ایران و در خواست آزادی زندانیان از سوی نهاد‌ها و سازمان‌های حقوق بشری، برخی از فعالان سیاسی و مدنی مانند نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال مدنی زندانی که دوران محکومیت خود را در زندان سپری می‌کند، کماکان از حق داشتن مرخصی و یا آزادی موقت محروم هستند.رضا خندان و دیگر اعضای خانواده پس از ملاقات با نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال مدنی زندانی

رضا خندان، همسر نسرین ستوده، به تازگی با انتشار متنی در صفحه فیسبوک خود و اشاره به شیوع گسترده ویروس کرونا در جهان می‌گوید،‌ در حالی که جهان برای کاهش تلفات ویروس کرونا مبارزه می‌کند حاکمان در ایران بی‌توجه به مسئولیت خود در حفظ جان شهروندان و مهار ویروس، همچنان سرگرم سرکوب منتقدان و ادامه زندانی کردن آنها هستند.

آقای خندان با انتشار تصویری از اعضای خانواده خود در مقابل زندان اوین پس از ملاقات با نسرین ستوده گفت،‌ رفتن به ملاقات به دلیل خطر بالای ابتلا به ویروس کرونا در زندان، نسبت به گذشته بسیار سخت‌تر شده، اما خانواده‌ها نمی‌توانند عزیزانشان را بدون ملاقات و ارتباط رها کنند.

نزدیک به ۵۰ روز پیش ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، با صدور بخشنامه تازه‌ای با رعایت برخی شرایط دستور مرخصی محدود برای گروهی از زندانیان محکوم به حبس را صادر کرده بود. بخشنامه‌ای که بنا بر یکی از مفاد آن،‌ زندانیان سیاسی که با اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» به تحمل بیش از ۵ سال زندان محکوم شده‌اند «از اعزام به مرخصی مستثنی هستند.»

به این ترتیب اغلب زندانیان سیاسی عقیدتی از جمله نسرین ستوده، وکیل زندانی در ایران، که دارای محکومیتی بالای ۵ سال هستند مشمول این بخشنامه نمی‌شوند و با وجود شیوع ویروس کرونا در زندان‌های ایران، جان این وکیل زندانی و زندانیان بی‌شماری در معرض خطر قرار گرفته است.

آقای خندان می‌گوید که «قوه قضائیه همچنان جلو آزادی زندانیان سیاسی را گرفته» و در حال حاضر خانواده‌های زیادی با وجود خطر ابتلا به ویروس کرونا، میان سالن ملاقات، دادستانی و خانه‌های خود سرگردان هستند.

مقامات جمهوری اسلامی تا روز سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۹، مرگ ۴۶۸۳ نفر را به طور رسمی اعلام کردند و تعداد کل مبتلایان هم به ۷۴۸۷۷ نفر رسید. این در حالی است که آمار رسمی ارائه شده توسط دولت ایران به هیچ‌وجه قابل راستی‌آزمایی و تایید توسط کارشناسان مستقل نیست و از این رو نمی‌تواند به عنوان آمار معتبر و نهایی تلقی شود.​