ارسال کننده : آقای احمد فخرالدین 22آبان
به گزارش سرویس آموزش و پرورش پانا، مرتضی رئیسی افزود: مدارسی که در گذشته احداث شدهاند، دارای معماری متفاوتی هستند و ممکن است به علت احداث ساختمانهای بلند مرتبه به مدرسه اشراف داشته باشند، اما از دو سال گذشته در راستای ایجاد مجتمعهای آموزشی، سازمان نوسازی بر تغییر معماری با احداث فضاهای آموزشی با حیاط مرکزی و کاهش اشرافیت ساختمانهای مجاور در مدارس تلاش کرده است.
وی ادامه داد: نوع معماری مجتمعهای آموزشی به گونهای است که کمترین دید نسبت به حیاط مدرسه وجود دارد و با توجه به اینکه این مجتمعها دارای سالنهای ورزشی هستند، دانشآموزان دختر در داخل سالنهای سرپوشیده، ساعات ورزش خود را میگذرانند.
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: با توجه به اینکه احداث 1400 سالن ورزشی در دستور کار قرار گرفته، تاکنون 600 باب از این سالنها به بهرهبرداری رسیده و اولویت احداث نیز مربوط به مدارس دخترانه بوده است.
به گفته رئیسی، اشراف بودن ساختمانهای مجاور به مدارس، بیشتر مربوط به کلانشهرها و در نقاطی است که بلند مرتبهسازی انجام میشود و این موضوع در روستاها و شهرهای کوچک که حداکثر طبقات منازل و ساختمانها به دو یا سه طبقه میرسد، اصلا مطرح نیست.
رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با تاکید بر اینکه در احداث مدارس نیازمند معماری دقیق و علمی هستیم، اذعان کرد: وزیر آموزش و پرورش نیز توجه به محیط امن روانی دانشآموزان دختر را که در قالب محرمسازی مدارس مطرح میشود، مورد توجه قرار داده که امیدواریم با تخصیص اعتبارات بتوانیم این موضوع را در کنار سایر اقدامات سازمان نوسازی در دستور کار قرار دهیم.
وی ادامه داد: احداث سالنهای ورزشی و نمازخانه و کتابخانه از اساسیترین برنامههایی است که سازمان نوسازی در سالهای اخیر آن را سرلوحه برنامههای اجرایی پروژهها قرار داده و این روند ادامه خواهد داشت، چرا که معتقدیم مدارس دخترانه بیش از آنکه نیازمند محرمسازی باشند، باید دارای فضای مناسبی برای ورزش و تحرک باشند.
به گفته معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش، سازمان نوسازی آمار دقیقی از مدارسی که طرح محرمسازی برای آنها اجرا شده و یا نیازمند محرمسازی هستند، ندارد چرا که موقعیت قرار گرفتن مدارس در مجاورت ساختمانهای بلند، در نقاط مختلف متفاوت است.