اعتراضات آبان ماه؛ مژگان اسکندری از محبوسین زندان قرچک، به ۳ سال حبس محکوم شد

هرانا

مژگان اسکندری، زندانی سیاسی در زندان قرچک ورامین در رابطه با اعتراضات سراسری موسوم به “اعتراضات آبان ماه” در تاریخ ۱۹ آذرماه امسال بازداشت شد. این زندانی سیاسی پس از طی پروسه دادرسی توسط دادگاه انقلاب تهران به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد. گفته می‌شود مژگان اسکندری، با چهار تن دیگر از شهروندان بازداشت شده در جریان اعتراضات سراسری آبان ماه امسال هم پرونده است، در این پرونده سه تن شامل، امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی، محمد رجبی به اعدام، حبس و شلاق محکوم شدند و “شیما” دیگر متهم پرونده به حبس محکوم شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مژگان اسکندری، زندانی سیاسی در زندان قرچک ورامین توسط دادگاه انقلاب تهران به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شده است.

این حکم روز چهارشنبه ۳۰ بهمن ماه ۹۸ در دادگاه انقلاب تهران به وی ابلاغ شد.

مژگان اسکندری، در تاریخ ۱۹ آذرماه ۱۳۹۸ به دلیل شرکت در اعتراضات سراسری آبان ماه امسال در تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. او پس از مدتی نهایتا با پایان مراحل بازجویی از بازداشتگاه یکی از نهادهای امنیتی در تهران به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

مژگان اسکندری نهایتا توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی از بابت اتهام “اجتماع و تبانی” به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد. گفته می‌شود مژگان اسکندری تسلیم به رای شده ولی مشخص نیست که از این منظر کاهش حکم شامل او شده یا خیر.

پرونده خانم اسکندری پیشتر در شعبه ۶ دادسرای ناحیه ۳۳ مقدسی (دادسرای اوین) بررسی و نهایتا به دادگاه انقلاب تهران ارجاع داده شد. اتهام مطروحه علیه او در مرحله بازپرسی “اخلال در نظم و آسایش عمومی” عنوان شده بود.

مژگان اسکندری، فرزند عبدالرحیم، متولد ۱۳۴۷ است. خانم اسکندری هم‌اکنون در بند ۱ زندان قرچک ورامین (بند مادران) بسر می‌برد.

به گفته یک منبع نزدیک به خانواده خانم اسکندری، “وی در جریان اعتراضات آبان ماه در یکی از خیابان‌های تهران با سعید تمجیدی و محمد رجبی آشنا می‌شود و پیش از این آشنایی نداشته‌اند. در حین همین همراهی کوتاه مدت ماموران این افراد را به همراه هم بازداشت کرده‌اند.”

در نهایت مژگان اسکندری، همراه با چهار تن دیگر از شهروندان بازداشت شده در جریان اعتراضات سراسری آبان ماه امسال، شامل، امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی، محمد رجبی و یک زن دیگر با هویت “شیما”، هم‌پرونده‌ای شده‌اند. از میان این افراد امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی، محمد رجبی توسط دادگاه انقلاب تهران به حبس، شلاق و اعدام محکوم شده‌اند و “شیما” (نام خانوادگی احراز نشده است) متهم دیگر این پرونده نیز به حبس محکوم شده است. از میان این جمع تنها شیما از مدتی پیش با تودیع قرار وثیقه آزاد شده است.

یکی از وکلای این پرونده پیشتر در گفتگو با گزارشگر هرانا با تایید این خبر گفته بود “بر اساس این حکم که توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی صادر شده است، امیر حسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی هر کدام از بابت اتهام “مشارکت در تخریب و تحریق به قصد مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران” به اعدام محکوم شده‌اند.”

امیرحسین مرادی علاوه بر این از بابت اتهام “مشارکت در سرقت مسلحانه مقرون به آزار در شب” به ۱۵ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق و از بابت اتهام “خروج غیرقانونی از کشور” به ۱ سال حبس محکوم شده است. سعید تمجیدی و محمد رجبی نیز از بابت اتهام “مشارکت در سرقت مسلحانه مقرون به آزار در شب” هر یک به ۱۰ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق و از بابت اتهام “خروج غیرقانونی از کشور” هر یک به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده‌اند.

دادگاه در خصوص اتهام سرقت مقرون به آزار به گرفتن دوربین از دست ماموران در جریان اعتراضات آبان ماه در محله ستارخان تهران توسط این شهروندان استناد کرده است.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این شهروندان طی روزهای ۵ و ۶ بهمن ۹۸ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی برگزار شده بود.

هرانا پیشتر در تاریخ ۱۶ بهمن ماه ۹۸، در گزارشی با عنوان “لیست زنان زندانی سیاسی در زندان قرچک ورامین؛ نگاهی به شرایط غیرانسانی حاکم بر این زندان” به لیست اسامی متهمان زندانی سیاسی، شرح مشکلات و کمبودهای ساکنین زندان قرچک ورامین پرداخته بود.

لازم به یادآوری است از روز جمعه ۲۴ آبان ماه ۹۸ معترضان در واکنش به افزایش قیمت بنزین در شهرهای مختلف به خیابان آمدند. محمد جواد کولیوند، نماینده مردم کرج در مجلس گفت این اعتراضات در روز اول جمعه ۲۴ آبان ماه در ۷۱۹ نقطه از کشور رخ داد. سید حسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز روز دوشنبه ۴ آذرماه، آمار بازداشتی های اعتراضات اخیر را حدود ۷ هزار نفر اعلام کرد.

نسخه کامل گزارش هرانا از این اعتراضات را تحت عنوان “آبان خونین” می‌توانید در این لینک مطالعه کنید.

هرانا همچنین در تاریخ ۲ دی ماه در گزارشی جداگانه با عنوان “گلوله و عفونت؛ بحران زخمی‌های اعتراضات آبان ماه” به وضعیت شماری از زخمی شدگان در جریان اعتراضات آبان پرداخته بود.

FacebookTwitterاشتراک گذاری