هرانا
ساعاتی پیش گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد به چهل و سومین مجمع عمومی این سازمان در رابطه با وضعیت حقوق بشر در ایران (تا محدوده زمانی نوامبر ۲۰۱۹) منتشر شد.. این گزارش که به موجب قطعنامه پیشین مجمع عمومی تهیه شده است حاوی اطلاعاتی در مورد الگوها و روندهای مربوط به آن، پیشرفت های حاصل از اجرای قطعنامه ۷۴/۱۶۷ و توصیه هایی برای بهبود اجرای قطعنامه های پیشین است. در گزارش مورد اشاره به مواردی چون تداوم صدور احکام اعدام برای کودکان، صدور احکام سنگین بر مبنای اتهامات امنیتی برای فعالین حقوق بشر، فعالین کارگری، روزنامه نگاران، فعالین محیط زیست و همچنین بخش زیادی به تبعات تحریم های موجود بر وضعیت جامعه ایرانی پرداخته شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، گزارش دوره ای آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد خطاب به چهل و سومین مجمع عمومی سازمان ملل منتشر شد.
این گزارش که به موجب قطعنامه ۷۴/۱۶۷ مجمع عمومی و توسط دبیرکل تهیه و امروز دوشنبه ۲۸ بهمن ماه ۱۳۹۸ در دسترس عموم قرار گرفته است، گزارشی دورهای و حاوی اطلاعاتی در خصوص الگوها و روندهای مرتبط با این قطعنامه و پیشرفتهای حاصل از آن و یا توصیههایی برای بهبود اجرای آن است.
در این گزارش به تداوم صدور احکام اعدام برای کودک مجرمان و صدور احکام زندان طولانی مدت بر مبنای اتهامات امنیتی برای مدافعان حقوق بشر، وکلا، خبرنگاران، فعالین حقوق کارگران، فعالین محیط زیست و هنرمندان پرداخته شده است. به علاوه بر اساس این گزارش دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل تایید کرده است گزارشاتی از اعمال شکنجه و بازداشتهای خودسرانه، تبعیض علیه زنان، دختران و اعضای جامعه اقلیت دریافت کرده است.
در بخشهای دیگری از این گزارش به وضعیت شماری از فعالان از جمله “شهناز اکملی، آتنا دائمی، گلرخ ایرایی، یاسمن آریانی، منیره عربشاهی، مژگان کشاورز، صبا کردافشاری، محمد حبیبی، فرهاد میثمی، نسرین ستوده ، محمد نجفی، امیرسالار داودی، اسماعیل بخشی، محمد خنیفر، سپیده قلیان، ندا ناجی، عاطفه رنگریز، آنیشا اسداللهی، مرضیه امیری، مسعود کاظمی، ارس امیری و اعضای هیئت تحریریه نشریه اینترنتی گام پرداخته شده است.”
در این گزارش همچنین به عدم رسیدگی مناسب پزشکی نسبت به وضعیت آرش صادقی ، سعید شیرزاد و نرگس محمدی اشاره شده است.
افزون بر این، دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل گزارشهایی از تاثیر تحریمهای اقتصادی بر برخواردی افراد از حقوق بشر خصوصا زنان، کودکان و گروههای آسیب پذیر همچون اقشار کم درآمد، آسیب دیدگان بلایای طبیعی، مهاجران و پناهندگان و همچنین گزارشهایی درباره عدم برخورداری متهمان و فعالین مدنی از دادگاههای عادلانه و عدم دسترسی به وکیل ارائه کرده است.
در این گزارش به وجود قوانین اعدام برای مواردی چون رابطه جنسی رضایتمندانه میان دو فرد همجنس بزرگسال نیز اشاره شده است. همچنین آمار ۲۱۱ اجرای حکم اعدام در دوره ده ماهه از ابتدای ژانویه تا دهم ماه اکتبر ۲۰۱۹ نگران کننده و بالا توصیف شده است.