زنان در تدوین قوانین مربوط به زنان نقش کمتری دارند

ایسنا

نایب‌رئیس کمیسیون امور اجتماعی و محیط‌زیست شورای شهر اصفهان گفت: زنان در تدوین قوانینی که مربوط به زنان است نقش کمتری دارند و این موضوع انگیزه آنها را برای مشارکت کم کرده است.

فریده روشن در نشست زن، مشارکت تولید که صبح امروز (یکشنبه- ۲۰ بهمن) در کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان برگزار شد، اظهارکرد: امروز با پیشرفته های حاصل شده و دستیابی جامعه به توسعه، ناگزیر به استفاده از نیروی کار زنان به عنوان نیمی از جامعه هستیم.

وی با تاکید براینکه نقش زنان در توسعه اقتصادی و اجتماعی باعث ایجاد تعادل در درآمد و اشتغال زایی می شود، گفت: موانعی برای زنان وجود دارد که شاید در نیمه راه موجب ناامیدی و انصراف آن ها از دستیابی به اهداف شان شود.

این عضو شورای شهر اصفهان، فقدان نقش مدیریتی در زمینه اجرایی و تصمیم گیری، وجود کلیشه های نادرست در جامعه، عدم مشارکت عوامل آموزشی و موانع حقوقی زنان را از جمله موانع برشمرد و افزود: با فرهنگ سازی می توان کلیشه ها را اصلاح کرد، از جمله اینکه زنان عاطفی هستند و نمی توانند درست تصمیم بگیرند، در صورتیکه این عاطفی بودن نقطه قوتی برای تصمیم گیری درست است.

به گزارش ایسنا، روشن با یادآوری اینکه مشاغل زنان تاکنون بیشتر خانگی و پشت پرده و کلیشه ای است، گفت: زنان اکنون دیگر در حوزه سیاست گذاری، تصمیم گیری و تصمیم سازی دستگاه های اجرایی مشغول به کار هستند.

وی خاطرنشان کرد: علی رغم توانایی بالایی که زنان دارند، گاهی اوقات هنگامی که مسئولیتی به آنان پیشنهاد می شود، به دلیل اعتماد به نفس پایین از قبول آن امتناع می‌کنند.

روشن به مشارکت مؤثر زنان در جریان انقلاب اسلامی اشاره و اظهار کرد: زنان در تدوین قوانینی که مربوط به زنان است نقش کمتری دارند و این موضوع انگیزه آنها را برای مشارکت کم کرده، با این وجود امروز شاهد افزایش مشارکت اجتماعی زنان در بخش های مختلف هستیم.

وی با بیان اینکه نباید از نقش زنان در خانواده غفلت کرد: گفت: همانطور که زن می تواند در خانه مدیریت کند، در ساختار اجتماعی و اقتصادی جامعه نیز می تواند نقش داشته باشند.

روشن با یادآوری اینکه امروزه بانوان در زمینه تحصیلات بسیار موفق عمل کرده و طبق آمار تعداد زنان تحصیل کرده بیش از مردان شده است، گفت: ما باید آموزش های لازم در مباحث سیاسی و اجتماعی را نیز به دخترانمان بدهیم. مصوبه ای هم تحت عنوان توسعه کارآفرینی در شورای اسلامی شهر اصفهان تصویب شد و پیرو آن در مراکز فرهنگی به خصوص مرکز تخصصی جوان، جلسات آموزشی کارآفرینی تحت عنوان توان هفت برگزار شده است.

وی اعلام کرد: در بودجه امسال شهرداری اصفهان حدود ۶ میلیارد تومان برای احداث یک مرکز مهارت افزایی و توان افزایی زنان و یک مرکز مادر و کودک که وسیع تر از مراکز موجود خواهد بود، در نظر گرفته شده است.​