با مخالفت دادستان تهران، درخواست آزادی مشروط «نازنین زاغری» و «نرگس محمدی» رد شد

خبرگزاری هرانا – درخواست آزادی مشروط و اعزام به مرخصی نازنین زاغری، زندانی سیاسی دو تابعیتی محبوس در زندان اوین و نرگس محمدی، سخنگو و نایب رییس کانون مدافعان حقوق بشر محبوس در این زندان، توسط دادستان تهران رد شد. این درحالی است که به گفته وکیل مدافع این زندانیان، وزارت اطلاعات پیشتر به عنوان ضابط پرونده با اعطای مرخصی به خانم محمدی موافقت کرده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، درخواست آزادی مشروط نازنین زاغری، زندانی سیاسی دو تابعیتی محبوس در زندان اوین و اعزام به مرخصی نرگس محمدی، سخنگو و نایب رییس کانون مدافعان حقوق بشر محبوس در این زندان، توسط دادستان تهران رد شد.

محمود بهزادی‌راد، وکیل مدافع این زندانیان، با اعلام این خبر گفت: “قرار بود به موکلم، خانم نرگس محمدی مرخصی داده شود و حتی وزارت اطلاعات به عنوان ضابط پرونده موافقت کرده بود اما متاسفانه دادستانی با آن مخالفت کرد”.

بهزادی‌راد درباره روند درمانی موکلش نیز گفت: “چندی پیش موکلم برای انجام خدمات درمانی و معاینه توسط پزشکان متخصص از زندان خارج شد اما پزشکان گفته بودند باید به صورت مداوم و حداقل هر ۶ ماه یکبار معاینه شود اما اکنون چندین ماه است که معاینه نشده است”.

این وکیل دادگستری در خصوص پرونده نازنین زاغری، زندانی سیاسی دو تابعیتی محبوس در زندان اوین نیز گفت: “نازنین زاغری چند مرتبه برای معاینه به روانپزشک مراجعه کرده و او نیز وضعیتی مشابه با نرگس محمدی دارد”.

وی ادامه داد: “هم برای نازنین زاغری و هم نرگس محمدی درخواست آزادی مشروط و مرخصی داده بودیم که دادستانی با هر دو مخالفت کرده است در حالی که موکلانم طبق قانون مشمول بهره‌مندی از آزادی مشروط می‌شوند”.

لازم به یادآوری است که پیشتر در تاریخ ۶ تیرماه سال جاری، آقای بهزادی راد از ارسال نامه‌ درخواست مرخصی به دادستان پرونده های موکلینش خبر داده بود.

لازم به ذکر است که نازنین زاغری رتکلیف، فروردین سال ۹۵ هنگام بازگشت به بریتانیا در فرودگاه تهران بازداشت و به کرمان منتقل شد. سپاه کرمان در اطلاعیه‌ای او را به مشارکت در “براندازی نرم” و همکاری با “موسسات معاند” متهم کرد. وی در شهریورماه ۹۵ در دادگاهی به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به پنج سال زندان محکوم شد. خانم زاغری روز یکشنبه ۱۶ مهر (۸ اکتبر) ۱۳۹۶، به دادسرای اوین منتقل و در آنجا به او گفته شده که سپاه پاسداران سه اتهام جدید علیه او مطرح کرده است. این اتهام‌ها شامل عضویت در سازمان‌هایی است که “برای براندازی نظام” تلاش می‌کنند. دریافت پول از موسسه‌های رویترز و بی‌بی‌سی و شرکت در تظاهراتی در مقابل سفارت ایران در لندن اتهام‌های دیگری است که به خانم زاغری زده شده است. گزارش شده که قاضی تحقیق، اتهام‌های اول و سوم را به خانم زاغری تفهیم کرده و او هر دوی آنها را رد کرده است. او در حال حاضر در زندان اوین دوران حبس خود را می‌گذراند. نازنین زاغری با بخش آموزشی و خیریه بنیاد رویترز همکاری داشت و در گذشته مدتی در بخش اداری نهاد خیریه بخش جهانی بی‌بی‌سی کار می‌کرد.

گفتنی است، نازنین زاغری در تاریخ ۲۵ خردادماه ۹۸ در اعتراض به ادامه بازداشت ناعادلانه خود دست به اعتصاب غذا زده بود. همزمان با اعتصاب غذای این زندانی سیاسی، ریچارد رتکلیف، همسر وی نیز با چادر زدن در مقابل سفارت ایران در لندن اعتصاب غذای خود را شروع کرده بود. در نهایت در تاریخ ۸ تیرماه ۹۸ نازنین زاغری پس از دو هفته به اعتصاب غذای خود پایان داد و همسرش نیز که در مقابل سفارت ایران در لندن دست به اعتصاب غذا زده بود به اعتصابش خاتمه داد.

در خصوص نرگس محمدی نیز گفتنی است خانم محمدی که از تاریخ ۱۵ اردیبهشت ١٣٩۴در زندان بسر می‌برد، برای سه اتهام به ۱۶ سال زندان محکوم شده است. پنج سال برای ” اجتماع و تبانی علیه نظام” یک سال برای “برای تبلیغ علیه نظام” و ده سال برای تاسیس و همکاری با انجمن لگام، انجمنی برای لغو مجازات اعدام، مطالبه‌ای که از سوی حکومت در ایران تحمل نمی‌شود. بنا بر ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی و با در نظر داشت «مجازات اشد»، نرگس محمدی باید ١٠ سال زندان را تحمل کند.

این دو زندانی سیاسی، پیشتر نیز در تاریخ ۹ دی ماه سال گذشته طی نامه‌ای اعلام کرده بودند در اعتراض به چگونگی نحوه رسیدگی به وضعیت درمانی‌شان در مرحله اول به مدت سه روزه دست به اعتصاب غذا می زنند. آنها اعتصاب غذای خود را از روز ۲۴ دی‌ماه شروع و ۲۶ دی‌ماه با وعده مساعد مسئولان زندان مبنی بر رسیدگی به مطالبات‌شان به آن پایان داده بودند.