الناز رکابی در گفتگو با ایسنا- در باره مسابقات انتخابی المپیک ۲۰۲۰ که در فرانسه برگزار شد ، گفت: در مسابقات انتخابی ۲۰۲۰ که در کشور فرانسه برگزار شد ورزشکارانی از کل دنیا و باتوجه به نتایج و رنکینگی که در طول سال کسب کردند در آن حضور داشتند. ۲۰ نفر به این مسابقات دعوت شدند که من هم جزو آن ۲۰ نفر بودم.
او افزود: از بین این ۲۰ نفر، ۶ ورزشکار به مسابقات المپیک ۲۰۲۰ راه پیدا کردند. قدرتمند ترین کشورها که در این مسابقه حضور داشتند کشورهای اسلوونی و فرانسه (میزبان این رقابت ها) بودند.
این بانوی سنگنورد افزود: کشور های فرانسه، آمریکا، اسلوونی، چین و روسیه توانستند در این مسابقات سهمیه المپیک را کسب کنند. کشور ژاپن هم در این رقابت ها حضور داشت و با این که به مقام قهرمانی رسید ورزشکارانی که از این کشور بر روی سکو رفتند سهمیه المپیک را کسب نکردند زیرا پیش از این سهمیه المپیک به ژاپن تعلق گرفته بود.
ملیپوش سرعتی سنگنوردی ایران در باره شرایط خود در این رقابت ها گفت: برای خود من این مسابقات بسیار سنگین بود. من در چندین مسابقه که پشت سر هم برگزار می شد شرکت کرده و از لحاظ روحی این مسابقه برای من سنگین بود. از بین ورزشکاران فقط من بودم که تنها در مسابقه حضور پیدا کرده و ۱۹ ورزشکار دیگر حدود ۶۰ نفر کادر تیم را به همراه خود داشتند. تقریبا همراه هر ورزشکار حداقل ۲ یا ۳ نفر بودند؛ از مربی گرفته تا روانشناس و فیزیوتراپ در کنار ورزشکاران حضور داشتند حتی هم تیمی های بازیکنان برای تشویق ورزشکاران خود در این رقابت ها به سالن مسابقات می آمدند اما من تنها بودم.
رکابی گفت: من در این مسابقات مربی نداشتم. پیشنهاد دادم که حداقل یک مربی همراه من به این مسابقات اعزام کنند. فدراسیون، آقای محنا که در فرانسه زندگی می کرد را سفارش کرد که من را در آن کشور راهنمایی کند اما خبری از مربی و فیزیوتراپ نشد.
رکابی اظهار کرد: ما ورزشکاران درباره نداشتن مربی بعد از این همه سال کنار آمدهایم اما به جز این موارد برای حضور در این رقابت ها نیازمند تمریناتی قبل از مسابقات بودیم و داشتن حداقل یک اردوی تیم ملی برای من ضروری بود. تنها ورزشکار ایران در این رقابت ها من بودم اما هزینه زیادی برای تدارک دیدن یک اردو نمیشود و من را به هیچ اردویی نفرستادند.
این بانوی سنگنورد گفت: حتی درخواست دیواره سرعت را داده بودم که یکی از گرایش این مسابقات بود و این وسیله مخصوص رشته سرعت است. رتبه ام در رشته سرعت در بین شرکت کنندگان بد نبود اما من دیواره نداشتم و نزدیک ۲ ماه هیچ تمرین سرعتی به دلیل سردی هوا نداشته و نمی توانستم به قزوین بروم زیراکه دمای هوا منفی ۵ درجه بود و ترجیح دادم هنگام حضور در این مسابقه تمرین نداشته باشم تا اینکه سرما بخورم!
او افزود: اصلا نمی گوییم مربی یا فیزیوتراپ داشته باشیم، شرایط کشور ما بدین گونه است که علم تمرین این رشته در آن وجود ندارد ولی حداقل می توانند سخت افزارها را برای ما فراهم کنند. در کل ایران یک دیوار استاندارد سرعت در شهر قزوین موجود است که آن هم در فضای باز قرار دارد و اکنون هم در زمستان هستیم و محیط آنجا اصلا برای تمرین کردن مناسب نیست. حتی این دیوار در جهت باد است که کار را بسیار مشکل می کند. رضا علیپور که رکورددار جهان است بر روی آن دیوار تمرین می کند و برای این ورزشکار هم تمرین در همچون دیواره ای بسیار سخت است.
الناز رکابی گفت: من از فدراسیون درخواست اردو کرده بودم اما در پاسخ به من گفتند که با هزینه خودتان این موضوع را هماهنگ کنید که من به دلیل مشغله کاری نتوانستم پیگیر این موضوع شوم.
او با بیان اینکه برای هزینه مسابقه فرانسه که عنوان انتخابی المپیک را داشت از کمیته ملی المپیک درخواست کمک کرده، افزود: من چنین درخواستی دادم تا بتوانم در این مسابقه حضور پیدا کنم و از این طریق بود که هزینه سفر من به فرانسه تامین شد. باتوجه به تلاش هایی که رئیس فدراسیون انجام داده فقط توانست بلیت هواپیمای ما را تهیه کند و واقعا از بابت این موضوع تشکر می کنم.
رکابی ادامه داد: هزینه های مسابقه المپیک را فدراسیون کوهنوردی باتوجه به هزینه ای که از کمیته ملی المپیک درخواست کرده بودم، دریافت کرد. این پولی که من از کمیته ملی المپیک درخواست کرده بودم به حساب فدراسیون ریخته شد و این پول فعلا خرج مسابقه فرانسه شد. این پول لطف کمیته ملی المپیک به من بود و در غیر اینصورت نمی توانستم به مسابقات انتخابی المپیک بروم.
این بانوی سنگنورد اظهار کرد: البته در خواست من برای تامین هزینه ها از کمیته ملی المپیک برای هزینه های مسابقه فرانسه نبود چرا که قرار بود فدراسیون کوهنوردی هزینه مسابقات فرانسه را پرداخت کند اما بعد از اینکه از سفر فرانسه برگشتم رئیس فدراسیون به من گفت که هزینه ای که از کمیته ملی المپیک درخواست کرده بودید برای تامین مخارج فرانسه در نظر گرفتیم. همچنین به من گفتند که قرار نبود که شما به این مسابقات اعزام شوید! حتی تاکید کردند که فدراسیون هزینه ای ندارد که شما را به مسابقات انتخابی المپیک بفرستد و همان هزینه درخواستی شما از کمیته ملی المپیک به مسابقات فرانسه تخصیص داده شد. در حالی که قرار بود پولی که از کمیته ملی المپیک درخواست کرده بودم به حسابم واریز شود اما فدراسیون این پول را گذاشت به حساب اعزام هایی که در آینده انجام خواهد داد و در واقع برای پول من تصمیم گیری کرد که بتواند هزینه های فدراسیون را تامین کند!
این بانوی سنگنورد تصریح کرد: من آمادگی این مسابقات را داشتم اما فشار روحی زیادی بر روی من بود. در این مسابقات به طور عجیبی از لحاظ بدنی افت کردم.
من از کمیته ملی المپیک درخواست کردم بابت مسابقاتی که در طول سال برای افزایش رنکینگ در آن شرکت کرده و با هزینه شخصی به این مسابقات می رفتم را به من پرداخت کند. البته برای یکسری از این مسابقات، فدراسیون بلیط هواپیما را برای من تهیه می کرد. از کمیته ملی درخواست کردم که به من کمک مالی کند زیرا که من حدود ۳۵ میلیون تومان بدهکار هستم. این بدهکاری من به دلیل مسابقاتی است که در آن شرکت کرده و از دوستان قرض گرفته بودم. حدود ۷۰ میلیون تومان هم خودم خرج کرده و اکنون ۳۵ میلیون تومان بدهکار هستم.
این بانوی سنگنورد ایران گفت: فدراسیون می گوید بودجه کمی به آنها تخصیص داده می شود و من تنها ورزشکار این رشته نیستم و ورزشکاران دیگری هم هستند که باید برای آنها هم هزینه شود. البته مثل اینکه المپیک هم برای فدراسیون مهم نیست و تامین هزینه همه ورزشکاران برای فدراسیون مهم تر است.
ملی پوش سنگنورد ایران در خصوص مسابقات آسیایی ژاپن که یکی از شانس های این بانوی سنگنورد برای حضور در المپیک ۲۰۲۰ است، گفت: رقبا می توانند در سه رشته سرعت ، بولدرینگ و سرطناب در المپیک ۲۰۲۰ به رقابت بپردازند وخوبی این نوع برگزاری این است که تمام ورزشکارانی که در این رقابت حضور پیدا می کنند به چالش کشیده خواهند شد. اینگونه نیست که یک نفر خیلی قوی باشد و بگوییم که شخص خاصی سهمیه را می گیرد. به همان اندازه که دیگر رقبا احتمال المپیکی شدن را دارند من هم امیدوارم. همچنین نقطه قوت هایی نسبت به رقبا دارم که می توانم آنها را به چالش بکشم. امکان دارد بتوانم سهمیه المپیک را کسب کنم و امیدوارم که این امر محقق شود.
این بانوی سنگنورد افزود: برای تامین هزینه مسابقات ژاپن هم به من قول داده شده و قول دادند که من را اعزام کنند. همچنین کمیته ملی المپیک قول داده است که هزینه ای به من دهد تا بتوانم با آن تمرین کنم . همچنین قول دادند که برای تمرین به اردوهای خارجی اعزام شویم البته ۳ ماه بیشتر به این رقابت ها نمانده و هیچ برنامه ریزی صورت نگرفته است و فقط قول تامین به من دادند.
رکابی خاطر نشان کرد: برای حضور در رقابت ها باید یک رنکینگ خاصی داشته باشیم و من مجبور بودم با هزینه شخصی خودم به این رقابت ها بروم تا بتوانم جواز حضور در مسابقات انتخابی را پیدا کنم. باید هر ورزشکار حداقل در ۶ مسابقه شرکت کرده باشد و تمام هزینه های این مسابقات در نیمه اول سال را خودم پرداخت کردم و برای نیمه دوم سال چون فدراسیون متوجه شد قضیه المپیک در میان است بلیت های ما را تامین کرد ولی هزینه اقامت و … برعهده خودم بود.
رکابی در پایان گفت: امیدوارم که بتوانیم در کشور ژاپن سهمیه المپیک را کسب کنم. خوشبختانه ژاپنی ها در این مسابقه حضور ندارند و ورزشکاران کره ،چین تایپه و چین اصلی ترین رقبای من برای کسب سهمه المپیک هستند