خبرگزاری هرانا – دختر ۱۳ ساله، اهل یکی از روستاهای آبادان به اجبار پدر، در خطر ازواج در کودکی قرار دارد. وی با مراجعه به یکی از مراکز روستایی در خصوص مشاوره عقد گفته است که نمی خواهد ازدواج کند و پدرش به زور او را مجبور کرده تا با فرزند شیخ ازدواج کند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از رکنا، در پی مراجعه یک دختر ۱۳ساله از روستاهای اطراف آبادان به همراه یکی از بستگانش به یکی از مراکز روستایی درخصوص مشاوره عقد، این دختر نوجوان اشک کارمندان این مرکز را در آورد.
وی که بسیار ناراحت بود و اشک می ریخت به کارمندان آن مرکز گفت : به دلیل کم سن و سال بودنم نمی خواهم ازدواج کنم و دوست دارم درسم را ادامه دهم اما پدرم مرا مجبور کرده تا با فرزند یک شیخ که تاکنون او را ندیده و نمی شناسم ازدواج کنم و به همین دلیل خیلی غمگین هستم.
دختر ۱۳ساله که بسیار لاغر اندام و ضعیف است و مرتب اشک می ریخت در ادامه گفت : من بچه هستم و ازدواج برایم خیلی زود است. مسئولان مدرسه ای که در آن درس می خوانم نیز بارها با پدرم حرف زدند اما او می گوید باید با این پسر ازدواج کنی و حرف حرف پدرم است؛ ازاین رو سیدزین العابدین موسوی ، فرماندار ویژه آبادان در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار رکنا اظهار داشت که اگر دختر نوجوان نخواهد تن به این ازدواج بدهد شخصا وارد عمل خواهم شد و از طریق مراجع قضایی جلوی این ازدواج را خواهم گرفت.
در این گزارش به نقل از یک منبع آگاه آمده است: “در روستاهای اطراف شهرستان آبادان مادرانی ۱۲و۱۳ساله وجود دارند که این موضوع نوعی کودک همسری است و متاسفانه تاکنون هیچ کس موفق نشده با این معضل برخورد کند”.
گفتنی است ازدواج کودکان یا کودک همسری در ایران در سالهای اخیر روز به افزایش است. فعالان حقوق کودک میگویند این پدیده در آینده بر سلامت خانوادههای ایرانی تاثیر منفی خواهد گذاشت.
آمار بالای ازدواج کودکانی که پیش از رسیدن به بلوغ فکری و ذهنی ازدواج میکنند از گستردگی این پدیده در ایران حکایت دارد. سن ازدواج در ایران بر مبنای “بلوغ جنسی” تعیین شده در حالی که به گفته کارشناسان، بلوغ جنسی تنها بخشی از ابعاد بلوغ کامل انسان است. رشد، آگاهی، آموزش و آزادی در انتخاب، اساسیترین و انسانی ترین شروط برای تشکیل خانواده است.
آسیبهای جسمی و روانی ناشی از کودک همسری ضربات جبران ناپذیری را بر روی زندگی دختران بهویژه بارداریهای زیر ۱۸ سال، مرگومیر مادران، افسردگی، و بعضاً اقدام به خودکشی در کنار آسیبهایی مانند طلاق بازماندن از تحصیل و پایداری چرخه فقر فرهنگی و اقتصادی است.
بر اساس آمار منتشر شده بالغ بر ۹۵ هزار مورد طلاق زنان زیر ۱۹ سال در فاصله سالهای ۹۰ تا ۹۴ ثبت شده که حدود ۵ هزار و ۷۶۰ مورد از این طلاقها مربوط به ازدواجهایی است که سن زوجین کمتر از ۱۵ سال است.