بدون تشکیل دادگاه تجدید نظر؛ حکم حبس آتنا دائمی و گلرخ ابراهیمی ایرایی تائید شد

خبرگزاری هرانا – حکم دادگاه انقلاب تهران مبنی بر محکومیت آتنا دائمی کنشگر مدنی محبوس در زندان اوین و گلرخ ایرایی، زندانی سیاسی سابق در مرحله تجدید نظر و بدون تشکیل جلسه دادگاه عینا تائید شد. این شهروندان در تیرماه سال جاری از بابت پرونده ای که در دوران حبس علیه آنها گشوده شده بود، هرکدام به ۳ سال و ۷ ماه حبس تعزیری دیگر و ۲ سال محرومیت از عضویت در گروه ها و احزاب محکوم شده بودند. به گفته وکلای مدافع آنها و بر اساس حکم صادره با اعمال ماده ۱۳۴ مدت ۲ سال و ۱ ماه از این حبس برای هر یک از آنها قابل اجرا خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، امیر رئیسیان، وکیل دادگستری به انصاف نیوز گفت: حکم دادگاه بدوی گلرخ ابراهیمی ایرایی که دو سال و یک ماه از بابت «توهین به رهبری» و یک سال و ۶ ماه برای «تبلیغ علیه نظام» بود عیناً در دادگاه تجدیدنظر تأیید شد.

وی همچنین درباره‌ی آتنا دائمی گفت: من وکالت خانم دائمی را برعهده ندارم، اما حکم ایشان هم عینا تایید شده است.

بر اساس حکم صادره توسط دادگاه بدوی که به تائید دادگاه تجدید نظر نیز رسیده است، آتنا دائمی و گلرخ ابراهیمی ایرایی هرکدام از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به ۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام “توهین به رهبری” به ۲ سال و ۱ ماه حبس تعزیری و در مجموع هرکدام به ۳ سال و ۷ ماه حبس تعزیری محکوم شدند. در صورت اعمال ماده ۱۳۴ (تجمیع احکام) این مدت به برای هر یک از متهمان به ۲ سال و ۱ ماه حبس کاهش پیدا خواهد کرد.
دادگاه همچنین علاوه بر این هر یک این دو شهروند را به ۲ سال محرومیت از عضویت در گروه ها و احزاب محکوم کرده است.
جلسه دادگاه بدوی رسیدگی به اتهامات این دو شهروند در تاریخ ۲۸ خردادماه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری برگزار شده بود و با توجه به محکومیت پیشین این افراد، این دادگاه برای صدور حکم جدید به ماده ۱۳۷ قانون مجازات اسلامی استناد کرده بود که بر اساس آن در صورت تکرار جرم، قاضی اجازه خواهد داشت حکمی بیش از حداکثر مجازات تعیین شده صادر کند.

لازم به ذکر است پس از صدور حکم بدوی و اعتراض متهمان و وکلای آنها، پرونده به دادگاه تجدید نظر استان تهران ارجاع شد. در این خصوص تماسی از طرف دادگاه با متهمان و وکلای آنها گرفته نشد و دادگاه تجدیدنظر نیز با حضور آنها برگزار نشد. آقایان رییسیان و امیری وکلای مدافع گلرخ ایرایی و آتنا دائمی لوایح تجدیدنظرخواهی خود را به صورت کتبی به دادگاه ارائه کردند.
گفتنی است علیرغم نص صریح قانون، اخیرا با رویکرد جدید رئیس قوه قضاییه و با کسب اجازه از آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی اجرای تشریفات این ماده قانون آیین دادرسی مبنی بر لزوم تشکیل دادگاه تجدید نظر با حضور طرفین دعوی حذف شده است. این رویکرد جدید، مانند این مورد غالبا با تائید رای دادگاه بدوی همراه است.

کیفرخواست این پرونده در دوران حبس و در زندان اوین علیه گلرخ ابراهیمی ایرایی و آتنا دائمی مفتوح شده بود، در تاریخ ۷ خردادماه با حضور گلرخ ابراهیمی ایرایی و در تاریخ ۸ خرداد نیز با حضور آتنا دائمی در همین شعبه به متهمین به صورت جداگانه ابلاغ شده بود.

در این پرونده اتهام “اهانت به بنیانگذار جمهوری اسلامی و رهبری” بر این اساس مطرح شده است که مسئولان زندان مدعی هستند این فعالان به بهانه اعتراض به اجرای حکم اعدام سه زندانی سیاسی (در سال گذشته) در حین خواندن سرود در سالن ملاقات این عمل را انجام داده‌اند. همین‌طور اتهام “تبلیغ علیه نظام” به بهانه صدور بیانیه‌ها و نامه‌هایی طرح شده که به خانم ایرایی و خانم دائمی نسبت داده می‌شود.

این پرونده در دادسرای اوین بررسی شده و نهایتا به شعبه ۴ دادسرای اوین به ریاست بازپرس خدابخشی ارسال شده و جلسات بازپرسی از آبان‌ماه ۹۷ و پس از آن در ۶ جلسه به صورت مجزا برای این افراد تشکیل شد.

آتنا دائمی پیشتر با انتشار نامه‌ای سرگشاده که نسخه‌ای از آن در اختیار هرانا قرار گرفته و منتشر شده بود نسبت به این احضارها و پرونده‌سازی‌ها واکنش نشان داده و به تشریح مشکلاتی که به بهانه‌های واهی از طریق مسئولین زندان و مقامات قضایی به همراه گلرخ ابراهیمی ایرایی و دیگر هم‌بندیان خود متحمل شده است پرداخته بود.

لازم به یادآوری است، آتنا دائمی، در تاریخ ۲۹ مهرماه ۹۳ بازداشت و تحمل ۵ سال حبس تعزیری به دلیل فعالیت های مدنی خود محکوم شد. این زندانی از آذرماه سال ۹۵ دوره محکومیت خود را آغاز کرده است و هم اکنون در زندان اوین تحمل حبس می کند.

گلرخ ابراهیمی ایرایی، دیگر متهم در این پرونده در تاریخ ۱۹ فروردین ماه سال جاری با پایان دوران محکومیت از زندان آزاد شد. خانم ایرایی از سوم آبان ماه سال ۹۵ همزمان با آرش صادقی -همسر خود- در حال تحمل محکومیت حبس خود به دلیل فعالیت های مدنی در زندان اوین بود.