به گزارش صدای آمریکا-دیدار تیمهای پرطرفدار پرسپولیس و استقلال در چارچوب لیگ برتر فوتبال ایران در تاریخ ۳۱ شهریور و بدون حضور بانوان برگزار میشود.
به نوشته رسانههای ایران، کمیته مسابقات سازمان لیگ فدراسیون فوتبال ایران روز یکشنبه ۱۰ شهریور اعلام کرد که داربی پایتخت در هفته چهارم لیگ برتر فوتبال ایران روز یکشنبه ۳۱ شهریور در ورزشگاه آزادی تهران برگزار خواهد شد.
داربی تهران که پربیننده ترین مسابقه لیگ فوتبال ایران محسوب می شود، با وجود تلاش فعالان مدنی و فشارهای نهادهای بین المللی ورزشی، مانند دیگر مسابقات لیگ برتر باشگاههای ایران بدون حضور تماشاگران زن برگزار می شود.
طی سالهای اخیر تلاش فعالان مدنی، نهادهای بین المللی و انتشار گزارش های خبری که از ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاهها حکایت داشت، سرانجام به نامه هشدار آمیز جیوانی اینفانتینو ختم شد که به مقامات فدراسیون فوتبال ایران هشدار داده بود شرایط حضور زنان در مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ را فراهم کنند در غیر این صورت از میزبانی بازیهای خانگی خود محروم میشوند.
اولین بازی خانگی تیم ملی ایران در این چارچوب پنجشنبه ۱۸ مهر با تیم ملی کامبوج برگزار خواهد شد. در هفته های گذشته، محمدرضا داورزنی، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش، گفته بود که در شرایط فعلی امکان حضور بانوان در ورزشگاهها برای تماشای «رقابتهای باشگاهی فوتبال» وجود ندارد و شرایط تنها برای حضور بانوان در «بازیهای ملی فوتبال» فراهم شده است.
در سال های اخیر تعدادی از دختران بارها با گریم و تغییر چهره خود را به شکل مردان درآوردند و در مسابقات تیم محبوب خود وارد ورزشگاه شدند. این موضوع امسال پیش از آغاز لیگ برتر با برخورد امنیتی مواجه شد و سازمان اطلاعات سپاه تعدادی از این زنان و دختران را حدود دوهفته پیش بازداشت کرد. آنها سرانجام با سپردن وثیقه آزاد شدند.
«نظام ضد زن»
پیشینه تبعیض علیه زنان در نظام جمهوری اسلامی به همان سالهای آغازین پس از انقلاب و روند تدریجی اعمال محدودیت بر جنبههای گوناگون زندگی زنان – از اجباری شدن حجاب گرفته تا ممنوعیت اشتغال زنان در بسیاری از مشاغل و کرسیهای حساس نظیر قضاوت و ریاستجمهوری – بازمیگردد.
اواسط مرداد ماه سال جاری ۱۴ تن از زنان کنشگر مدنی با توجه به نابرابریها و مشکلات زنان در ایران، با انتشار نامهای خواستار عبور از جمهوری اسلامی و تدوین قانون اساسی جدید شدند.
این فعالان مدنی ضمن «ضد زن» خواندن نظام جمهوری اسلامی، اعلام کردند که در اعتراض به آنچه که «آپارتاید جنسی حاصل نگاه مردسالارانه نظام فقاهتی» خواندند، علیه این نظام به پاخاسته و خواستار گذار کامل از نظام جمهوریاسلامی و تدوین قانون اساسی جدید هستند.