خبرگزاری هرانا – سمانه در سن ۱۳ سالگی با اصرار خانواده اش با مردی متاهل ازدواج کرده که و پدر دو فرزند بوده است. او در دروان زندگی با همسرش مجبور به سقط جنین شده و نهایتاً در دوباره باردار و بچه دار شده است. این قربانی کودک همسری می گوید که که به بهانه های واهی توسط همسرش مورد ضرب و شتم قرار گرفته و زمانی هم که به موفق به جدایی از او شده بچه اش را از او گرفته اند. آسیبهای جسمی و روانی ناشی از کودک همسری ضربات جبران ناپذیری را بر روی زندگی دختران بهویژه بارداریهای زیر ۱۸ سال، مرگومیر مادران، افسردگی، و بعضاً اقدام به خودکشی در کنار آسیبهایی مانند طلاق بازماندن از تحصیل و پایداری چرخه فقر فرهنگی و اقتصادی است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، سمانه در سال ۸۵ زمانی که ۱۳ سال سن داشته است در مشهد به اصرار مادرش که به مواد مخدر اعتیاد داشته مجبور به ازدواج با مردی متاهل شده است.
او دوران زندگی با همسر و خانواده وی را همچون کابوس می داند و می گوید که آنها به بهانه های واهی او را مورد ضرب و شتم قرار می دادند.
این قربانی کودک همسری می گوید که در هفت ماه اول زندگی با این خانواده، مجبور شده است که یک بار سقط جنین کند.
بر اساس گفته های سمانه، وی نهایتاً زمانی که دوباره باردار بوده موفق به جدایی از همسرش شده است. زمانی که بچه دار شده است بچه اش را از او گرفته اند و بعد از این همه سال تاکنون نتوانسته است فرزند خود را ببیند.
لازم به یادآوری است که مدتی پیش علی کاظمی، مشاور معاون حقوقی قوه قضائیه با اشاره به ازدواج ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار کودک در یک سال، گفت که اینها به طور رسمی ازدواج کردهاند، اما مشکل عمده ما افرادی هستند که خارج از فرآیند رسمی ازدواج میکنند. از سوی دیگر ازدواج مردان سن بالا با دختران کم سن و سال کودک آزاری محسوب میشود. دی ماه امسال کمیسیون حقوقی قضایی مجلس طرح ممنوعیت کودک-همسری را رد کرد. علاوه بر صدمات شدید جسمی و روحی یکی دیگر از عواقب ازدواج کودکان مواجه شدن با پدیده طلاق در این سنین است.
ازدواج کودکان یا کودک همسری در ایران در سالهای اخیر روز به افزایش است. فعالان حقوق کودک میگویند این پدیده در آینده بر سلامت خانوادههای ایرانی تاثیر منفی خواهد گذاشت.
آمار بالای ازدواج کودکانی که پیش از رسیدن به بلوغ فکری و ذهنی ازدواج میکنند از گستردگی این پدیده در ایران حکایت دارد. سن ازدواج در ایران بر مبنای “بلوغ جنسی” تعیین شده در حالی که به گفته کارشناسان، بلوغ جنسی تنها بخشی از ابعاد بلوغ کامل انسان است. رشد، آگاهی، آموزش و آزادی در انتخاب، اساسیترین و انسانی ترین شروط برای تشکیل خانواده است.
آسیبهای جسمی و روانی ناشی از کودک همسری ضربات جبران ناپذیری را بر روی زندگی دختران بهویژه بارداریهای زیر ۱۸ سال، مرگومیر مادران، افسردگی، و بعضاً اقدام به خودکشی در کنار آسیبهایی مانند طلاق بازماندن از تحصیل و پایداری چرخه فقر فرهنگی و اقتصادی است.
بر اساس آمار منتشر شده بالغ بر ۹۵ هزار مورد طلاق زنان زیر ۱۹ سال در فاصله سالهای ۹۰ تا ۹۴ ثبت شده که حدود ۵ هزار و ۷۶۰ مورد از این طلاقها مربوط به ازدواجهایی است که سن زوجین کمتر از ۱۵ سال است.