دادگاه تجدید نظر؛ راحله راحمی پور به جزای نقدی بدل از حبس محکوم شد

خبرگزاری هرانا – راحله راحمی‌ پور، توسط دادگاه تجدید نظر استان تهران به پرداخت ۸۰ میلیون ریال جزای نقدی بدل از حبس محکوم شد. این فعال حقوق بشر در مرحله بدوی به اتهام “تبلیغ علیه نظام” به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. زمینه طرح اتهامات و تشکیل این پرونده حول شکایت وی به سازمان ملل در ارتباط با سرنوشت برادر و برادرزاده‌اش عنوان شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز سه‌شنبه ۲۰ فروردین‌ماه ۹۸، حکم دادگاه تجدیدنظر راحله راحمی‌پور، فعال حقوق بشر به وکیل وی ابلاغ شد

بر اساس این حکم که توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران صادر شده، راحله راحمی‌پور به پرداخت ۸ میلیون تومان جزای نقدی بدل از یک سال حبس تعزیری محکوم شده است.

جلسه دادگاه تجدید نظر خانم راحمی‌پور در تاریخ ۹ بهمن‌ماه ۹۷ و با حضور متهم و وکیل وی محمد هادی عرفانیان کاسب برگزار شد.

این فعال حقوق بشر در بهمن‌ماه سال ۹۶ و در مرحله بدوی، توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی از بابت اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

زمینه طرح اتهامات و تشکیل این دادگاه حول شکایت وی به سازمان ملل عنوان شده بود. پیگیری خانم راحمی پور در این نهاد بین‌المللی در ارتباط با سرنوشت برادر و برادرزاده خود باعث شده بود اتهاماتی همچون؛ تبلیغ علیه نظام از طریق طرح موضوع و سیاه نمائی در سازمان ملل، گفتگو با رسانه‌های بیگانه و دیدار با زندانیان سیاسی (در مرخصی) و مواردى از این دست علیه او طرح شود.

راحله راحمی پور در تاریخ ۲۰ شهریور ۹۶ توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی بازداشت و در تاریخ ۵ مهرماه همان سال با قرار کفالت آزاد شده بود.

فشارها بر راحله راحمی پور زمانی آغاز شد که گروه کاری ناپدیدشدگان قهری سازمان ملل رسیدگی به این پرونده را آغاز کرد و از دولت ایران درباره گلرو راحمی‌پور نوزاد برادر راحله راحمی پور و همینطور برادرش حسین راحمی‌پور توضیح خواست.

حسین راحمی پور، دندانپزشک و از زندانیان سیاسی دوران پیش از انقلاب به همراه همسر باردارش در سال ۶۲ بازداشت و در فروردین ماه ۶۳ به خانواده راحمی پور اطلاع داده شد گلرو که در زندان اوین به دنیا آمده بود جان باخته و در شهریور ماه همان سال نیز تلفنی به خانواده وی گفتند که حسین نیز فوت شده است.

پس از ماه ها آزار و اذیت خانواده و بازپرسی‌های مکرر در دادسرای انقلاب، در بهمن ماه سال ۱۳۹۵ همزمان با صدور حکم یک سال حبس تعزیری، صلواتی، قاضی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب وجود این نوزاد را انکار کرده و آن را ساخته و پرداخته تخیل راحله راحمی‌پور خوانده بود. این در حالی است که سال ۹۶، دولت ایران در پاسخ مفصلی که درباره پرونده خانواده راحمی‌پور به گروه کاری سازمان ملل داده، تصریح کرده است که فرزند حسین راحمی پور در حالی که مادرش در زندان بوده به دنیا آمده است. این، نخستین باری است که طی دهه‌های اخیر، جمهوری اسلامی درباره موارد ناپدیدشدگی قهری به سازمان ملل توضیح می دهد.

در این توضیح آمده است: “بر اساس مدارک پزشکی دکتر زندان و بیمارستان امام خمینی، نوزاد نارس و دچار زردی و انسداد خون بوده است. علیرغم تعویض خون، نوزاد در تاریخ ۱۵ فروردین ۱۳۶۳ فوت کرده است.”

در بخش دیگری از این توضیح، مقامات جمهوری اسلامی درباره حسین راحمی‌پور چنین نوشته‌اند: ”براساس بایگانی دادگستری استان تهران، آقای حسین راحمی‌پور مقدم، به شماره شناسنامه ۲۷۹، فرزند قاسم، متولد ۱۳۲۷ در تاریخ ۲۵ تیر ۱۳۶۲ دستگیر و به عضویت در گروه کمونیستی تروریستی راه کارگر متهم شده است. در ۲۳ خرداد ۱۳۶۳ به اعدام محکوم شده است. این حکم به وسیله دیوان عالی کشور تایید و او در ۱ شهریور ۱۳۶۳ اعدام شده است.”