ارجاع پرونده نسرین ستوده به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر

هرانا

پرونده نسرین ستوده وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر محبوس در بند زنان زندان اوین که در دادگاه بدوی به پنج سال حبس محکوم شده بود، برای رسیدگی در مرحله تجدیدنظر به شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران به ریاست قاضی زرگر ارجاع شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، امروز دوشنبه ۱۵ بهمن‌ماه ۱۳۹۷، محمود بهزادی راد، وکیل مدافع نسرین ستوده گفت: موکلم دو پرونده مطرح رسیدگی دارد که در پرونده نخست شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه او را به اتهام “اجتماعی و تبانی علیه امنیت کشور” به پنج سال حبس محکوم کرده بود که در وهله اول نسبت به این حکم درخواست واخواهی دادیم اما دادگاه مجددا حکم صادره را تایید کرد.

وی ادامه داد: پس از تایید این حکم در شعبه بدوی نسبت به آن اعتراض کردیم که پرونده موکلم برای رسیدگی به اعتراض وی به شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران ارجاع شد.

این وکیل دادگستری اضافه کرد: پرونده دوم وی نیز شامل شکایت های متعدد از ناحیه مدعی العموم است که در این ارتباط چند وقت پیش شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب زمان رسیدگی تعیین کرد اما جلسه دادگاه برگزار نشد و به زمان دیگری موکل شد و هنوز تاریخ دقیق رسیدگی مشخص نشده است.

پرونده نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر پیشتر به دادگاه انقلاب ارسال شده بود. در شرح کیفرخواست نسرین ستوده “گذاشتن دسته گل کنار یک سکوی برق” در خیابان انقلاب هم یکی از دلایل مجرم بودن او عنوان شده بود.

در اواخر دی ماه، پیام درفشان وکیل مدافع نسرین ستوده از ممنوع الملاقات شدن موکلش خبر داده بود.

نسرین ستوده وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر که در تاریخ ۲۳ خردادماه در منزل خود بازداشت و روانه زندان شده است از تاریخ ۵ آذرماه در اعتراض نسبت به وضعیت نامناسب فرهاد میثمی کنشگر مدنی در بند، دست به اعتصاب غذا زده و در تاریخ ۲ دی‌ماه سال جاری به اعتصاب غذای خود پایان داد.

هنگام بازداشت به خانم ستوده گفته شد که “بابت حکم ۵ سال حبس تعزیری بازداشت شده” است. اما پس از حضور در دادسرای مستقر در اوین برای او روشن شده که وکالت پرونده تنی از مخالفان حجاب اجباری و دیگر فعالیت‌های حقوق بشری چون عضویت در انجمن لغو مجازات اعدام علت بازداشت او بوده است.

نسرین ستوده شهریورماه سال ۸۹ نیز بازداشت و به ۱۱ سال حبس، ۲۰ سال محرومیت از وکالت و ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده بود که این حکم در دادگاه تجدیدنظر به ۶ سال حبس و ۱۰ سال محرومیت از وکالت کاهش یافت.

این وکیل دادگستری ستوده از ۱۳ شهریور ۱۳۸۹ تا ۲۷ شهریور ۱۳۹۲ به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی»، در زندان اوین به سر برد. پس از آزادی، بنابر دستور دادگاه انتظامی وکلا، مجوز وکالت وی از تاریخ مهر ۱۳۹۳، به مدت ۳ سال، باطل شد.

نسرین ستوده پس از آزادی در آبان ماه ۱۳۹۳ در اعتراض به محرومیت سه‌ساله‌اش از وکالت برای چندین روز مقابل کانون وکلای دادگستری تحصن کرد. این اعتراض که با حمایت و همراهی گروهی از وکلای دادگستری روبرو شد، سرانجام به نتیجه رسید و پروانه وکالت او تمدید شد.