پس از ۴ ماه و نیم؛ تداوم بازداشت مریم غفارمنش، شهروند بهایی در زندان اوین

هرانا

مریم غفارمنش، شهروند بهایی ساکن کرج که در تاریخ ۲۵ شهریورماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود، با گذشت بیش از ۴ ماه و نیم کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان به سر می‌برد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مریم غفارمنش، شهروند بهایی ساکن کرج، علیرغم گذشت ۱۴۰ روز از زمان بازداشت کماکان در در زندان اوین به سر می‌برد.

یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند بهایی به گزارشگر هرانا گفت: “با وجود پیگیری‌های مکرر تاکنون پاسخ دقیقی از سوی اداره اطلاعات و دادسرای اوین در این خصوص داده نشده است. این در حالی است که خانم غفارمنش حدود ۲۰ ساعت پس از بازداشت به صورت تلفنی از صدور قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی برای خود خبر داده بود. با این حال با گذشت بیش از چهار ماه و نیم کماکان در بازداشت هستند”.

لازم به یادآوری است همزمان با آغاز دور جدید افزایش فشارهای امنیتی و قضایی بر شهروندان بهایی بین روزهای ۲۵ شهریور تا ۲۴ مهر، ۸ شهروند بهایی در شهر کرج بازداشت شدند. تاکنون همه این افراد به جز مریم غفارمنش با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت آزاد شده‌اند.

مریم غفارمنش در تاریخ ۲۵ شهریورماه سال جاری، به همراه دو شهروند بهایی دیگر به نام‌های کیانوش سلمانزاده و جمیله پاکرو توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه ۲۰۹ اداره اطلاعات اوین منتقل شده بودند.

در همان تاریخ یک منبع مطلع در این ارتباط به گزارشگر هرانا گفته بود: “غروب ۲۵ شهریورماه ماموران وزارت اطلاعات به منزل رامین صدقی در شهرک اندیشه کرج که گروهی از بهاییان برای آموزش‌های محیط‌زیستی به مربی‌گری خانم مریم غفارمنش گرد هم آمده بودند، رفته و تمامی موبایل‌های افراد حاضر را گرفتند و پس از گرفتن اطلاعات فردی طی فرم‌های جداگانه از افراد حاضر، منزل میزبان رامین صدقی را بازرسی و هارد کامپیوتر و کلیه آثار بهایی از جمله کتاب‌ها و اسناد منزل ایشان را ضبط کرده و سه تن از حاضرین به نام‌های مریم غفارمنش، جمیله پاکرو و کیانوش سلمانزاده را بازداشت و سپس با حضور در منزل خانم پاکرو و تفتیش و ضبط موبایل‌ها و کامپیوتر شخصی و هارد و اسناد منزل‌شان، سه بازداشتی را به زندان اوین منتقل کردند”.

شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.