تسنیم
طاهره طاهریان، نایب رئیس بانوان کمیته ملی المپیک گفت: هیچکسی نباید نگران بودجه فدراسیون بینالمللی ورزش زنان باشد.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، سلسله نشستهای بررسی دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه ورزش امروز با موضوع ورزش بانوان برگزار شد.
زهرا موسوی، سرپرست معاونت بانوان در این نشست اظهار داشت: شورای انقلاب فرهنگی چهار هدف را تدوین کرد و شرح وظایف بانوان در این سیاست گذاری مشخص شد. در سال 1360 که ساختار ورزش شکل گرفت، کمیته ورزش خواهران شکل گرفت که در سال 65 به مدیریت ورزش بانوان تغییر یافت. این تغییرات در سالهای بعدی هم ادامه یافت تا اینکه در سال 97 به حالت معاونت امور بانوان بازگشت.
در ادامه طاهره طاهریان، نایب رئیس بانوان کمیته ملی المپیک گفت: این باور و اعتقاد وجود دارد که ورزش بانوان از دستاوردهای پیروزی انقلاب اسلامی است. یقین دارم که هیچ بخشی که به اندازه ورزش در بخش بانوان فعال نبوده است. پیروزی انقلاب یک فرصت خوب فراهم کرد که بانوان خودشان مسئولیت را بر عهده داشته باشند. کمیته بین المللی المپیک بر حضور بانوان تاکید دارد و این همان چیزی است که در گذشته در ایران شکل گرفت.
وی ادامه داد: این ساختار در کل کشور توسعه پیدا کرده است و الان ساختار خوبی وجود دارد. همچنین ساختار ورزش بانوان در سایر وزارتخانهها هم شکل گرفت. چنین ساختاری در هیچ بخش دیگری از بانوان وجود نداشت و همین مسئله باعث رشد بانوان ایران اسلامی شد.
طاهریان افزود: ایحاد ساختار ورزش بانوان به رشد ورزش این قشر کمک زیادی کرد و حتی اعتبار و امکانات مجزا جذب شد.
وی عنوان کرد: امروزه بانوان زیادی در بخش رسانهای ورزش بانوان فعال هستند که این اتفاق بزرگی است.
نایب رئیس بانوان کمیته ملی المپیک گفت: یکی از دستاوردهای انقلاب، ایجاد فدراسیون بینالمللی ورزش زنان کشورهای اسلامی بود . خوشبختانه در المپیک لندن 17 کشور از بانوان اسلامی در ترکیب خود داشتند. این فدراسیون حتی نگاه کمیته بینالمللی المپیک را هم تغییر داد و شرایطی که ایجاد شد، مربوط به بعد از انقلاب بود. حتی زنان انگلیس و روسیه که قبلاً فعالیتی نداشتند، در مسابقات اسلامی شرکت میکردند.
طاهریان با اشاره به تربیت نیروی انسانی زن برای بازیهای اسلامی زنان مسلمان اظهار داشت: کبدی ایران در شرایطی که ورزشکاران برابر نیستند، در آسیا اول شد و شرایط ایجاد شد که بانوان رشد کنند و خودشان ورزش بانوان را مدیریت کنند.
وی درباره تغییرات ساختاری ورزش بانوان گفت: این تغییرات در گذشته سلیقهای بود و هر کسی که تغییر می کرد، با سلیقه خودش دست به تغییر میزد.
نایب رئیس بانوان کمیته ملی المپیک عنوان کرد: هدف ما این است که زنان ضرورت ورزش را حس کنند و حداقل روزی 30 دقیقه به ورزش بپردازند.
طاهریان با بیان اینکه در گذشته به ورزش زنان به عنوان یک دردسر نگاه میشد، خاطرنشان کرد: فدراسیون اسلامی ورزش بانوان محلی برای رشد ورزش قهرمانی و همگانی است و خوشبختانه IOC و OCA پذیرفته اندازه که اقدامات خاصی برای این بخش انجام بدهند.
وی درباره بودجه این فدراسیون گفت: نگران بودجه این بخش نباشید و این فدراسیون هیچ باری بر روی دوش ورزش کشور ایجاد نخواهد کرد. در واقع فدراسیون هیچ فشاری به ورزش ایجاد نمیکند. این فدراسیون یک دفتر بینالمللی است که مقرش در تهران قرار دارد.
در ادامه این نشست، موسوی سرپرست معاونت بانوان وزارت ورزش آماری از رشد ورزش بانوان قبل و بعد از انقلاب گفت: در حال حاضر نگاه برابری در وزارت ورزش نسبت به ورزش بانوان و مردان وجود دارد. با این وجود نمیتوان آینده این فدراسیون و بخش را برای آینده پیش بینی کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، بخش پایانی این نشست تحت تاثیر اعتراض یکی از کارمندان وزارت ورزش نسبت به مسئولان قرار گرفت. این بانوی کارشناس عنوان کرد که در وزارت ورزش ابتدا جایگاه بانوانی که سالهاست فعالیت دارند، مشخص شود و سپس این نهاد به فکر ورزش بانوان باشد. او میگفت که بعد از سی سال هنوز یک کارشناس صفر کیلومتر است.