ایرنا
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: امیدواریم لایحه تامین امنیت زنان دوباره به چرخه های طولانی بازنگری برنگردد و چنانچه لازم باشد نسبت به اصلاح آن اقدام شود. این معاونت انتظار اصلاح این لایحه را دارد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، معصومه ابتکار روز شنبه در نشست خبری درباره لایحه تامین امنیت زنان علیه خشونت که اخیرا قوه قضاییه در مورد آن اظهاراتی داشته مبنی بر اینکه شاید نیاز به اصلاح نداشته باشد و می توان قانون دیگری تدوین کرد، اظهار داشت: ایراد اصلی به این لایحه به موضوع حبس و مجازات مرتبط است که ما اعلام کرده ایم اگر مجازات جایگزین حبس مدنظر باشد، اعلام آمادگی می کنیم.
وی ادامه داد: در یک سال گذشته به صورت تخصصی با معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، قضات و صاحبنظران روی این موضوع کار شد و انتظار این بود که این لایحه که مورد انتظار جامعه زنان و حامی خانواده است تصویب شود.
ابتکار همچنین درباره تحولات حوزه زنان در 4٠ سالگی انقلاب اظهار داشت: از بین ٢٠٠ شاخص در حوزه زنان و خانواده 4٠ شاخص مهم مدنظر داریم و گزارش تحلیلی از وضعیت زنان اطلاع رسانی خواهد شد. این گزارش حاکی از تحولات زنان است چون پیشرفت های چشمگیری بعد از انقلاب در این زمینه داشته ایم اما به این مفهوم نیست که مشکل و کمبود و کاستی نداریم. در همه عرصه ها مثل حقوق و قوانین با وجود پیشرفت ها مواردی از نقص قانون را داریم.
وی تصریح کرد: در عرصه آموزش عالی پیشرفت های خوبی داریم اما تعداد زنان به رتبه استادی هنوز رقم خوبی نیست و زنان در مدیریت عالی کم هستند و باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد، هنوز مشکلاتی در دسترسی زنان به بهداشت، خدمات آموزشی، حوزه بهداشت خانواده داریم.
ابتکار اظهار داشت: همچنین در عرصه اشتغال فراز و نشیب های زیادی داریم و به دلیل اشتغال غیررسمی هنوز آمار این شاغلان در آمارها تجلی پیدا نکرده و از ١٨ هزار میلیارد تومان تسهیلات پایدار 4٢ درصد تسهیلات در روستاها در اختیار بانوان قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در موضوع ورزش امروز دختران ما قهرمانی های چشمگیری دارند و یک سوم تیم های اعزامی به مسابقات آسیایی، بانوان بودند اما هنوز در زمینه دسترسی عموم مردم به خدمات ورزشی و امکان دسترسی بانوان هنوز عقب ماندگی داریم.
ابتکار افزود: در موضوع مشارکت سیاسی زنان ایرانی، میزان این مشارکت از رفراندوم سال 5٨ تاکنون بالا بوده است و شاید در هر انتخابات نیمی از شرکت کنندگان زنان بودند و ما از نظر آمار دچار مشکل شدیم و تلاش می شود آمارهای دقیق را داشته باشیم تا به آمار کامل تر برسیم.
وی خاطرنشان کرد: حضور زنان کافی نبوده است حضور در مجلس کفایت نمی کند و امیدوارم تحولات خوبی صورت گیرد.
وی هدف گذاری ٣٠ درصد حضور زنان در پست های مدیریتی را نیز امید بخش دانست و گفت: این روند خوب است اما هنوز کافی نیست و باید بیشتر به آن توجه کرد.
ابتکار به حضور زنان در عرصه تئاتر و سینما اشاره کرد و افزود: این گزارش نشان دهنده حرکت جامعه زنان برای پیشرفت و تعالی است و ما مشکلات و کاستی ها را انکار نمی کنیم اما این تحولات با توجه به مشکلات کشور در دوران مختلف مانند جنگ بوده است.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: این گزارش یک گزارش کامل در حوزه زنان برای 4٠ سال تلاش جامعه ایران است که فقط حاصل تلاش زنان نبوده است و امیدواریم با گزارش تحلیلی به چشم انداز خوب برای رفع مشکلات برسیم.