اسید پاشی به یک زن در تهران

هرانا

معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ از اسیدپاشی به صورت یک زن در این شهر خبر داد و گفت که یک فرد در این رابطه دستگیر شده و برای انجام تحقیقات تکمیلی در اختیار اداره آگاهی تهران بزرگ قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایسنا، در ساعت ۸:۳۰ صبح روز ۲۰ آذرماه ۹۷ وقوع یک فقره اسیدپاشی در خیابان جهاد به کلانتری ۱۳۸ جنت آباد اعلام شد که با حضور مأموران در محل حادثه زن جوانی به آنها اعلام کرد که یک موتورسوار از پشت سر به او نزدیک شده و در یک لحظه اقدام به پاشیدن اسید به سمت او کرده که به خاطر آن از ناحیه دستانش دچار سوختگی شده است.

با تشکیل پرونده مقدماتی با موضوع اسیدپاشی و ضمن هماهنگی با سرپرست دادسرای ناحیه ۲۷ تهران ، پرونده برای ادامه رسیدگی در اختیار اداره شانزدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت و شاکی پس از حضور در اداره شانزدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ با طرح شکایت از پسر همسرش به نام سعید متولد ۱۳۷۶ مدعی شد که اسیدپاشی توسط سعید انجام شده است.

 وی در اظهاراتش به کارآگاهان عنوان کرد که سعید را از روی ظاهر و هیکل و همچنین موتورسیکلت مورد استفاده در زمان اسیدپاشی شناسایی کرده و اطمینان دارد که اسیدپاشی توسط وی انجام شده است.

با طرح شکایت شاکیه ، کارآگاهان اداره شانزدهم پلیس آگاهی با مراجعه به محل سکونت سعید در منطقه جنت آباد اطلاع پیدا کردند که وی هم‌زمان با اسیدپاشی از تهران خارج شده و به شمال غرب کشور رفته است؛ اقدامات پلیسی برای دستگیری سعید در دستور کار قرار داشت تا نهایتاً کارآگاهان اطلاع پیدا کردند که او به تهران بازگشته و در حال حاضر در منزل یکی از بستگان نزدیک خود در خیابان آفریقا حضور دارد که بلافاصله هماهنگی لازم انجام و سعید در دقایق اولیه بامداد امروز یکشنبه دستگیر و به اداره شانزدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ منتقل شد.

سعید پس از انتقال به اداره شانزدهم پلیس آگاهی منکر هرگونه اقدام به اسیدپاشی شد و عنوان کرد که شاکیه به واسطه اختلاف حساب مالی اقدام به طرح شکایت از وی کرده است.

بر اساس اعلام مرکز اطلاع رسانی پلیس آگاهی پایتخت، سرهنگ کارآگاه علی ولی پور گودرزی ، معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ ، با اعلام این خبر گفت: متهم پرونده با قرار قانونی صادره از سوی مقام محترم قضایی و برای انجام تحقیقات تکمیلی در اختیار اداره شانزدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفته است.

اسید، یکی از معدود محصولاتی است که بازار خرید و فروش آن در کشور هرگز از رونق نیفتاده است. با اینکه بارها پیشنهاد داده شده که قانون ممنوعیت خرید و فروش آن در مجلس بررسی شود اما هنوز خبری از آن نیست.

علاوه بر سهولت دسترسی و تهیه اسید در بازارهای ایران، نبود قوانین پیشگیرانه کافی نیز بر تداوم جرمی تحت عنوان “اسید پاشی” موید شده است.

مدت‌ها است مجازات مرتکبین اسیدپاشی و ایجاد محدودیت در عرضه و دسترسی آسان به اسید اکنون در قالب طرح در مجلس مطرح است اما مانند بسیاری دیگر از طرح‌های مشابه از تصویب و اجرایی شدن آن نیز خبری نیست.

هرچند در سال ۱۳۳۷قانونی با موضوع مجازات بزه اسیدپاشی تصویب شده است و علاوه بر آن از عمومات قانون مجازات اسلامی هم می‌توان در جرم‌انگاری این عمل غیر انسانی بهره گرفت، اما شواهد و قرائن حکایت از ناکارآمدی قوانین موجود در پیشگیری از آن دارد.

دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی با اشاره به قوانین کیفری پیشتر گفته بود: “علاوه بر عدم بازدارندگی در قوانین ما در خصوص جرم اسیدپاشی، قوانین کیفری ما از دست دادن منافع ممکن الحصول و خسارت معنوی وارده به قربانی را تحت پوشش قرار نمی‌دهند! و تبصره ۲ ماده ۱۴ قانون آیین دادرسی کیفری سال ۱۳۹۲ به تصریح، بزه‌دیدگانی را که مشمول دریافت دیه شده‌اند (مثل قربانیان اسیدپاشی) از دریافت خسارت معنوی و منافع ممکن‌الحصول مستثنی کرده است”.