بهاره قادری، شهروند بهایی ساکن شیراز با قرار وثیقه آزاد شد

هرانا

عصر امروز، بهاره قادری، شهروند بهایی ساکن شیراز که پیش‌تر در تاریخ ۲۴ شهریورماه سال جاری همزمان با تعدادی دیگر از شهروندان بهایی توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت شده بود، با قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۱۲ آبان‌ماه ۱۳۹۷، “بهاره قادری” از شهروندان بهایی بازداشت شده در شیراز، با قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.

با آزادی این این شهروند بهایی، شمار شهروندان بهایی محبوس در بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز (پلاک ۱۰۰) به ۲ تن رسید.

نوید بازماندگان، همسر بهاره قادری نیز که همزمان با وی بازداشت شده بود نیز در تاریخ ۳۰ مهرماه با قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی از بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز آزاد شده بود.

همچنین در تاریخ ۲۶ مهرماه ۹۷ نیز دو تن دیگر از این شهروندان بهایی به نام‌های نیلوفر حکیمی و احسان محبوب راه وفا با تودیع قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شده بودند. هرانا پیشتر در تاریخ ۱۸ مهرماه نیز در گزارشی از آزادی سه تن دیگر از شهروندان بهایی به نام‌های نورا پورمرادیان، سودابه حقیقت و الهه سمیع‌زاده خبر داده بود.

لازم به یادآوری است روز دوشنبه ۱۶ مهرماه ۹۷ یک زوج بهایی به نام‌های “فرزاد دل‌آرام” و “روحیه نریمان” توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت شدند. در تاریخ ۱۵ مهرماه نیز یکی دیگر از شهروندان بهایی این شهر به نام “نیلوفر حکیمی” بازداشت شده بود. همچنین در روزهای ۲۴ و ۲۵ شهریورماه، هرانا در دو گزارش از بازداشت شش شهروند بهایی دیگر در شیراز به نام‎های “نوید بازماندگان”، “بهاره قادری (همسر نوید بازماندگان)”، “الهه سمیع‌زاده”، “احسان محبوب راه‌وفا”، “نورا پورمرادیان” و “سودابه حقیقت” خبر داده بود.

شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.